Σε εξέλιξη τα έργα για  την ανάπλαση του Ροδινιού

Ο πνεύμονας της Ρόδου, το μοναδικής ομορφιάς ιστορικό πάρκο, οι μνήμες γενεών, σύμβολο ίσως της πιο όμορφης εποχής της Ρόδου αλλά και αντικείμενο-τα τελευταία χρόνια-σχολίων, παραπόνων, διαμαρτυριών, ακόμα και διαμάχης, λόγω της κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει εδώ και αρκετό καιρό: Το πάρκο του Ροδινιού.

Σήμερα, βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο της ανάπλασης από τον Δήμο Ρόδου, το οποίο είναι χρηματοδοτούμενο από το περιφερειακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ Νοτίου Αιγαίου ενώ γίνονται προσπάθειες για να εξασφαλιστεί και ακόμα 1 εκατομμύριο ευρώ για την περιμετρική οδό.
Σαφώς και υπάρχει μία βελτίωση της κατάστασης από τις εργασίες που έχουν γίνει μετά την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο στα τέλη του περασμένου χρόνου, όμως, ακόμη δεν έχει φθάσει η εικόνα σ’ αυτό που ονειρεύονται οι Ροδίτες για το πάρκο του Ροδινιού-αν και η συντήρησή του στη συνέχεια είναι υπόθεση όλων μας.

Έτσι, έχουν γίνει καθαρισμοί, κλαδέματα, αποκαταστάσεις, μένει όμως ακόμα δουλειά να γίνει καθώς ακόμα και κάποια πράγματα που…φαντάζουν λεπτομέρειες μπορεί να πληγώνουν την αισθητική μας και να υποβαθμίζουν το τελικό αποτέλεσμα και την προσπάθεια που γίνεται.

Ωστόσο, δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει ότι έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα για την ανάπλαση του μοναδικού κάλλους αυτού πνεύμονα της πόλης και ενός από τα αρχαιότερα πάρκα της Ευρώπης ώστε να το χαίρονται ντόπιοι και επισκέπτες όπως του αρμόζει…

Τα έργα
Κύριες εργασίες που πραγματοποιούνται από τον ανάδοχο εργολάβο είναι η διαμόρφωση και καθαρισμός των μονοπατιών, η αποκατάσταση τοιχίων και κλιμάκων, η ανακατασκευή των ξύλινων γεφυρών, καθώς και ο καθαρισμός των λιμνών εντός του πάρκου. Το έργο είναι προϋπολογισμού €560.000 και χρηματοδοτείται στον Άξονα Προτεραιότητας «Αειφορική Ανάπτυξη και Διαχείριση των Πόρων» του Ε.Π. «Νότιο Αιγαίο» (ΕΣΠΑ 2014-2020).

Σχετικά με τη μελέτη €1.000.000 για την περαιτέρω ανάδειξη του Πάρκου, την επισκευή δρόμου σύνδεσής του με το Ελαφοκομείο και τον Τάφο των Πτολεμαίων, όπως στα αρχαία χρόνια με την περίφημη Περιπατητική Σχολή του Αισχίνη, καθώς και τη δημιουργία σύγχρονης παιδικής χαράς, ο Δήμαρχος, κ. Φώτης Χατζηδιάκος, έχει δηλώσει ότι «ο Δήμος με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα ολοκληρώσει στο Ροδίνι την υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης μελέτης».