Συνελήφθησαν δύο άτομα στο αεροδρόμιο της Ρόδου την Κυριακή

Συνελήφθησαν δύο άτομα στο αεροδρόμιο της Ρόδου την Κυριακή

Συνελήφθησαν δύο άτομα στο αεροδρόμιο της Ρόδου την Κυριακή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 620 ΦΟΡΕΣ

Εισιτήριο με τα στοιχεία του έδωσε 30χρονος Σύριος σε 24χρονο Ιρακινό, με σκοπό ο τελευταίος να ταξιδέψει από τη Ρόδο στο εξωτερικό, όμως έγιναν αντιληπτοί και συνελήφθησαν και οι δύο.

Το περιστατικό σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο στο νησί μας και είχε ως αποτέλεσμα και οι δύο άνδρες να παραπεμφθούν στην ανάκριση.

Πιο συγκεκριμένα, ο 24χρονος από το Ιράκ μετέβη στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου όπου και κάνοντας χρήση πλαστού διαβατηρίου, επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό τη Σουηδία.

Όμως έγινε αντιληπτός από αστυνομικούς του Τμήματος Αερολιμένα Ρόδου οι οποίοι και συνέλαβαν τον 24χρονο Ιρακινό. Στη συνέχεια στο πλαίσιο της προανάκρισης που έγινε για την υπόθεση διαπιστώθηκε ότι τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα στον 24χρονο αλλοδαπό τα είχε προμηθεύσει 30χρονος Σύριος προκειμένου να τον διευκολύνει να επιβιβαστεί παράνομα σε διεθνή πτήση.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τον 30χρονο Σύριο και οι δύο άνδρες προσήχθησαν ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου ο οποίος και άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον Σύριο και σε βαθμό πλημμελήματος στον Ιρακινό, παραπέμποντας και τους δύο στην ανάκριση.

Πράγματι χθες, συνοδευόμενοι από το συνήγορο τους κ. Μανώλη Βλάχο βρέθηκαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος Σύριος είπε πως το μόνο που ήθελε ήταν να βοηθήσει τον 24χρονο αλλοδαπό αλλά δεν εξέδωσε εκείνος το εισιτήριο αλλά εκείνοι που του το έδωσαν από την Αθήνα και οι οποίοι μάλιστα χρησιμοποίησαν το ονοματεπώνυμο του, όχι όμως και τα λοιπά στοιχεία του.

Τελικά, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι ο 24χρονος Ιρακινός χωρίς όρους και ο 30χρονος Σύριος με τον όρο της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 3.000 ευρώ.

Συλλήψεις και στην Κω
Αλλά και στην Κω συνελήφθησαν άλλα τρία άτομα που προσπάθησαν να ταξιδέψουν παράνομα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του αεροδρομίου του νησιού.

Ειδικότερα, το Σαββατοκύριακο, αστυνομικοί του Τμήματος Αερολιμένα Κω, εντόπισαν τρεις αλλοδαπούς ηλικίας 22, 28 και 50 ετών, οι οποίοι αφού μετέβησαν στο αεροδρόμιο του νησιού έκαναν χρήση, κατά περίπτωση, πλαστού δελτίου ταυτότητας και κλεμμένων διαβατηρίων, επιχειρώντας με τον τρόπο αυτό να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής - χρήσης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο