Ο Ιατρικός Σύλλογος στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών ιατρών

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου στηρίζει τις κινητοποιήσεις, στις οποίες θα προβούν τα μέλη του και τις οποίες αποφάσισε το Πανελλήνιο συντονιστικό των συνδικαλιστικών οργάνων του κλάδου των εργαστηριακών ιατρών για το τριήμερο 23-25 Μαΐου 2019, ενώ σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Δυστυχώς, ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με τις αποφάσεις του δεν αφήνει άλλα περιθώρια για τον αυτοαπασχολούμενο εργαστηριακό ιατρό.  Οι συνεχείς περικοπές, οι υποκοστολογήσεις, οι υποχρεωτικές εκπτώσεις και τα clawback  έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο τα ιατρεία.  

Αιτούμαστε αύξηση του εικονικού προϋπολογισμού των 370 εκατ. ευρώ του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για  τις διαγνωστικές εξετάσεις, καθώς το ποσό αυτό δεν αντιστοιχεί στις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού, με αποτέλεσμα όλοι οι εργαστηριακοί ιατροί να καλούνται κάθε χρόνο να πληρώσουν από την τσέπη τους τις υπερβάσεις του, ως υποχρεωτικές επιστροφές (clawback) στο κράτος.

Οι ασφαλιστικές εισφορές έχουν αναδιανεμητικό χαρακτήρα κι όχι φορο-εισπρακτικό, προκειμένου να έχουν κλειστούς προϋπολογισμούς και να εμφανίζουν πλασματικά πλεονάσματα.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, έχει κηρυχθεί προειδοποιητική τριήμερη ΑΠΕΡΓΙΑ με ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ στις 23, 24 και 25/05/19.

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια θα κλείσουν προειδοποιητικά για 3 (τρεις) ημέρες πριν τα κλείσουν οριστικά. 

Στον αγώνα αυτόν οι εργαστηριακοί ιατροί θέλουν  όλους τους συμπολίτες συμπαραστάτες τους, ως πρώτο βήμα, για την αποκατάσταση της αξιοπρέπειάς τους στέλνοντας ηχηρό μήνυμα  προς τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ, το Υπουργείο Υγείας και κάθε αρμόδιο».