Η ομιλία του Γ. Νικητιάδη στην κατάμεστη αίθουσα του Plaza στη Ρόδο

Ενώπιων της μεγαλύτερης συγκέντρωσης που πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής τα τελευταία χρόνια μίλησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και πρώην υφυπουργός τουρισμού και πολιτισμού Γιώργος Νικητιάδης, ενόψει των εκλογών τις 26ης Μαΐου για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Plaza στη Ρόδο.

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 20 Μαΐου.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής τοποθετήθηκε για τα μεγάλα ζητήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εξήγησε το λόγο για τους οποίους οι πολίτες και πολύ περισσότερο οι Δωδεκανήσιοι, να υπερψηφίσουν το Κίνημα Αλλαγής και να δώσουν έτσι δύναμη στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές.

Ο κ. Νικητιάδης, μεταξύ άλλων έδωσε έμφαση στα θέματα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και του μεταναστευτικού, για τα οποία το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα και το Κίνημα Αλλαγής έχουν καταθέσει προτάσεις που βρίσκουν πλήρη ανταπόκριση απο τους νησιώτες σε ολόκληρο το Αιγαίο.

 

 

Περαιτέρω ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής ανέλυσε τις θέσεις του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και του Κινήματος Αλλαγής για την κοινή εξωτερική πολιτική και άμυνα που θα πρέπει να αποκτήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και την κοινωνική πολιτική που θα πρέπει να ασκήσει καθιερώνοντας έναν μίνιμουμ μισθό και επίδομα ανεργίας ίσο για κάθε ευρωπαίο πολίτη.

 

 

Ο πρώην υφυπουργός Τουρισμού – Πολιτισμού ολοκληρώνοντας την ομιλία του, αναφέρθηκε στην πρόταση του που έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση για την καθιέρωση απο την Ευρωπαϊκή Ένωση, θέσης Επιτρόπου Τουρισμού, αφού πρώτα αποφασιστούν συγκεκριμένες στρατηγικές και πολιτικές, με ειδικούς προϋπολογισμούς για την τουριστική ανάπτυξη της Ευρώπης.

 

 

Αξίζει να σημειωθεί πως εντυπωσιακή ήταν η επάνοδος πολλών στελεχών του ΠΑΣΟΚ που είχαν βρεθεί στους πολιτικούς χώρους του ΣΥΡΙΖΑ ή και είχαν αποστασιοποιηθεί ακόμη και απο τα πολιτικά δρώμενα.

Οι παρεβρεθέντες που όπως αναφέρθηκε γέμισαν ασφυκτικά το χώρο της συγκέντρωσης, ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στην ομιλία και στις θέσεις που κατέθεσε ο κ. Νικητιάδης που αρκετές φορές απέσπασε το χειροκρότημα τους.

 

 

Το βράδυ της Κυριακής 20 Μαΐου ο υποψήφιος ευρωβουλευτής έκανε περιοδεία στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου.