Κλίμα ενθουσιασμού στην αποψινή συγκέντρωση του Φ. Χατζηδιάκου στη Ρόδο

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου και σε κλίμα ενθουσιασμού, πραγματοποιήθηκε απόψε στο θερινό “Ρόδον” η κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου.

Το γεγονός προκάλεσε ιδιαίτερη ικανοποίηση σε στελέχη της παράταξής του ο κ. Χατζηδιάκου, που θεωρούν δεδομένη την επικράτηση του νυν δημάρχου στις εκλογές της Κυριακής, επισημαίνοντας ότι η παρουσία του κόσμου επιβράβευσε τη μέχρι σήμερα πορεία της δημοτικής αρχής και σηματοδότησε την έναρξη μιας νέας σημαντικής περιόδου για το νησί.

Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων ο κ. Χατζηδιάκος τόνισε τα εξής:
«Είμαστε και πάλι όλοι μαζί, όπως πριν 5 χρόνια στον ίδιο χώρο. Σήμερα  πολλοί περισσότεροι και  προχωρούμε δυναμικά,  προχωρούμε όλοι μαζί προς τις μεθαυριανές δημοτικές εκλογές, για μια ακόμη μεγάλη Νίκη.  Για τη νίκη της παράταξης μας για τη νίκη της κοινωνίας, για τη νίκη των πολιτών της Ρόδου που μας δίνουν  την Δύναμη.

 Είμαστε μαζί με γνωστά,  αλλά και νέα πρόσωπα, με νέες συνθέσεις σφυρηλατούμε την ενότητά μας και τη συμπόρευση, χωρίς διακρίσεις, χωρίς ταξικούς διαχωρισμούς, μα προπαντός,  χωρίς συναλλαγές και κρυφές συμφωνίες, αλλά ισότιμα και δημοκρατικά, μέσα από έναν ανοιχτό διάλογο, με στόχο τη συνεννόηση και τη συμβολή όλων των δυνάμεων της κοινωνίας των πολιτών για τη Ρόδο.  

Απόψε όλοι μαζί:
ΕΝΩΝΟΥΜΕ τους ΑΓΩΝΕΣ μας.
ΕΝΩΝΟΥΜΕ τις ΔΥΝΑΜΕΙΣ μας.
ΕΝΩΝΟΥΜΕ τους ΠΟΛΙΤΕΣ, υπηρετώντας κοινές αξίες και επιδιώκοντας κοινούς στόχους.
Προχωράμε με σταθερές και αδιαπραγμάτευτες αξίες  την ΑΛΗΘΕΙΑ, την ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ, την ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

 Συνδετικός κρίκος και σταθερή πυξίδα μας: H ΡΟΔΟΣ.  Στόχος μας, το μέλλον της Ρόδου.   Η Ρόδος, που είμαστε όλοι εμείς. Η Ρόδος και οι άνθρωποί της. Ο τόπος των παραδόσεων μας, της ιστορίας μας, του πολιτισμού. Ο τόπος, που αγαπάμε, ο τόπος της δημιουργίας μας, ο τόπος των παιδιών μας. Η Ρόδος του Αύριο.

Η ΡΟΔΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ  ΕΝΩΝΕΙ.

Όλοι εμείς προερχόμαστε  από την κοινωνία των πολιτών, έχουμε  δουλέψει σκληρά, δεν μας  έχει χαριστεί τίποτα.

 Έμαθα στη ζωή μου, ότι τα σπουδαία γίνονται μέσα από τη σκληρή δουλειά, τη γνώση, την εμπειρία, μέσα από κανόνες, ισχυρή θέληση, πειθαρχία και επιμονή, και ποτέ δεν ήμουν άνθρωπος των συμβιβασμών. Όλα αυτά αποτελούν τη γέφυρα μεταξύ του στόχου και της επίτευξης του. Η επιτυχία κατακτιέται, διεκδικείται και είναι άμεσα συνυφασμένη με την προσπάθεια.

Για μένα και όλους τους συνεργάτες μου, πολιτική και συγκεκριμένα Αυτοδιοίκηση σημαίνει ανθρώπινη επαφή. Κοντά στον άνθρωπο και στα προβλήματα του.  Μακριά από στερεότυπα, ιδεοληψίες και ταξικές περιχαρακώσεις. Έτσι  δημιουργούνται σχέσεις ακατάλυτες στον χρόνο. Σχέσεις, που μας ενδυναμώνουν. Αυτό επιδίωξα  όλα αυτά τα χρόνια στην πολυεπίπεδη παρουσία μου και ενασχόληση μου με τους θεσμούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης. Μια βιωματική σχέση, με το πολιτικό και διοικητικό σύστημα της Αυτοδιοίκησης.

 Είναι αλήθεια, ότι σ’ αυτήν τη θητεία πήραμε σκληρές αποφάσεις. Είναι αλήθεια  ότι ως Δήμαρχος ενόχλησα και ξεβόλεψα πελατειακές σχέσεις, αντιστάθηκα σε πρακτικές και κατεστημένες αντιλήψεις και νοοτροπίες, γιατί ποτέ δεν ήμουν άνθρωπος των συμβιβασμών. Η ασυμβίβαστη αυτή στάση μου, είναι γεγονός ότι προκάλεσε αντιδράσεις και αντιπαραθέσεις, ενόχλησε βολεμένους. Δεν το μετανιώνω, αντίθετα είμαι υπερήφανος γι αυτό. Και ευχαριστώ τους συνεργάτες  μου, που στήριξαν τις επιλογές μου. Αυτούς που άντεξαν και έμειναν δίπλα μου μέχρι τέλους.

Φίλες και φίλοι, Θέλω να είμαι ξεκάθαρος, ότι η τήρηση της νομιμότητας, η μηδενική ανοχή, η υπεράσπιση του τοπικού δημόσιου συμφέροντος δεν είναι για μένα ένα απλό σύνθημα, είναι στάση αξιακή και βαθιά πολιτική. Έτσι πορεύομαι. Έτσι θα πορευτώ. Έτσι θα πορευτούμε, με τη δική σας εντολή.

 


Είναι επίσης  αλήθεια, ότι σ αυτή την θητεία, αντιμετωπίσαμε τεράστιες δυσκολίες,  συναντήσαμε εμπόδια  για την υλοποίηση κάθε έργου, από το πιο απλό μέχρι το πιο μεγάλο, για να μιλάμε σήμερα για τα δρομολογημένα πλέον εμβληματικά και αναπτυξιακά δημόσια έργα.


Διεκδικήσαμε, επιμείναμε, αντιμετωπίσαμε προβλήματα, πολλά και σύνθετα, τα οποία είχαν σχέση με τις ατέλειες του προγράμματος «Καλλικράτης», σε συνδυασμό με την πρωτοφανή οικονομική κρίση που πέρασε η χώρα μας. Γιατί δεν αρκεί μόνο η επιθυμία να δώσεις λύση σε προβλήματα. Όλοι αυτό επιζητούμε ή τουλάχιστον κάποιοι έτσι διακηρύσσουν.

 

 

Όμως, πρέπει  να γνωρίζεις τον τρόπο και τις διαδικασίες αντιμετώπισης τους και να δουλεύεις σκληρά, ατέλειωτες ώρες. Οι θεωρίες και οι διακηρύξεις θεαματικού χαρακτήρα από ορισμένους, τα μεγάλα λόγια,  δεν έχουν σχέση με την ουσία των πραγμάτων. Οι λύσεις οικοδομούνται μέσα από δύσκολες, χρονοβόρες  και επώδυνες διαδικασίες, μέσα από ουσιαστικές πολιτικές προσεγγίσεις και δημιουργικές παρεμβάσεις, που δυστυχώς περνούν από τον βασανιστικό δρόμο της γραφειοκρατίας.

Όλα όσα πετύχαμε, όλα όσα εκτελούμε σήμερα, δεν είναι προεκλογικές μεθοδεύσεις της τελευταίας στιγμής, όπως ορισμένοι από άγνοια ή από σκοπιμότητα διατυμπανίζουν και μηδενίζουν κατά την προσφιλή τους τακτική. Όσα έχουν υλοποιηθεί, όσα εκτελούνται σήμερα και όσα ξεκινούν μετά τις εκλογές με εξασφαλισμένους πόρους και συμβατικές δεσμεύσεις είναι αποτέλεσμα πολύμοχθης προσπάθειας μέσα από  πολύχρονη και πολυδαίδαλη διαδικασία.      

 Η Αυτοδιοίκηση είναι ο κατ’ εξοχήν χώρος της εφαρμοσμένης πολιτικής. Και εμείς αναμετρηθήκαμε με τα προβλήματα και τον χρόνο, με διεκδικητικότητα και δυναμισμό προωθήσαμε λύσεις σε πολλά και χρονίζοντα προβλήματα. Φυσικά δεν έγιναν όλα και δεν μπορούσαν να γίνουν. Γι’ αυτό συνεχίζουμε, γι’ αυτό ζητούμε ξανά την εμπιστοσύνη και την εντολή σας.  

Με πυξίδα τον πραγματισμό, ακολουθούμε με συνέπεια, τεσσεράμισι χρόνια τώρα, πολιτικές, που συνδέονται με την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της Ρόδου, ως ενιαίας οικονομικής, περιβαλλοντικής και αναπτυξιακής οντότητας.

 Προτάξαμε την υλοποίηση ολοκληρωμένων σχεδίων, τα οποία συνδέουν τα μικρά με τα μεγάλα και προσδίδουν στο Δήμο μας ισχυρή πολιτική, κοινωνική και αναπτυξιακή διάσταση. Εστιάσαμε σε παρεμβάσεις και προοπτικές αναπτυξιακές.  

Σήμερα, ο Δήμος Ρόδου αποκτά μια σύγχρονη προσωπικότητα που στηρίζεται στη σύνθεση της ιστορικής διαδρομής του, με τη δημιουργικότητα που είναι αναγκαία για να οικοδομήσει η νέα γενιά το μέλλον της.

Αυτήν την εντολή θέλουμε να ολοκληρώσουμε στην επόμενη αυτοδιοικητική θητεία, ως δημοτική αρχή, για να δικαιωθούν οι επίπονες προσπάθειες μας, για να καλυφθούν τα μεγάλα κενά, τα οποία συνθλίβουν χρόνια τις δυνατότητες ανάπτυξης του Δήμου μας.

 Οι μεγάλες  παρεμβάσεις μας στις υποδομές, στην κοινωνική πολιτική, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στην πολιτική προστασία, στο περιβάλλον, στην διαχείριση στερεών αποβλήτων, στα αντιπλημμυρικά, στην αγροτική οδοποιία είναι στοχευμένες και εστιασμένες σε καινοτόμες και ριζοσπαστικές λύσεις, σε συγκεκριμένα και χρόνια ζητήματα και προβλήματα.

Συνδημότισσες και συνδημότες μας, 
Ως δημοτική αρχή, με ολοκληρωμένο σχεδιασμό, διεκδικητικότητα και δυναμισμό, αξιοποιήσαμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες.

Αντιμετωπίσαμε τις μεγάλες προκλήσεις του Δήμου, με συστηματικό και ολοκληρωμένο τρόπο, ώστε να εξασφαλίζεται η ισότητα χωρίς διακρίσεις στους κατοίκους του νησιού μας. Γιατί πίσω από τους αριθμούς, τους δείκτες και τα οικονομικά μεγέθη για εμάς πρωτεύοντα ρόλο έχουν οι άνθρωποι, οι εργαζόμενοι, οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, η νεολαία μας.

 Μια δημοκρατία που ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ είναι μια δυνατή ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Φέρνοντας το ΜΕΛΛΟΝ στο ΠΑΡΟΝ, προχωρούμε, συνεχίζουμε και εντείνουμε το έργο μας, το οποίο βρίσκεται στην πιο κρίσιμη φάση υλοποίησης του με ένα κύμα εκτέλεσης  έργων και δράσεων σε όλο το νησί, που οδηγούν τον  Δήμο Ρόδου σε πρότυπο μοντέλο ποιότητας ζωής, νέων ευκαιριών και δημιουργίας. 
Υλοποιούμε, Ολοκληρώνουμε, Παρεμβαίνουμε, Δημιουργούμε, Ανατρέπουμε, Συμπληρώνουμε.  

Υπηρετούμε θεμελιώδεις έννοιες της δημοκρατίας, όπως η λογοδοσία και η διαφάνεια μέσα από τον δημόσιο διάλογο, την άσκηση δημόσιας και επώνυμης κριτικής και ελέγχου των πεπραγμένων από τους συμπολίτες μας.

 Ο απολογισμός της πρώτης αυτοδιοικητικής μας θητείας στο Δήμο Ρόδου στον τομέα των έργων, αφορά την υλοποίηση και ολοκλήρωση, όλων όσων έχουμε δρομολογήσει, τα οποία έχουμε δημοσιοποιήσει μέσα από τα Μ.Μ.Ε., σε προεκλογικές ομιλίες, στο έντυπο της παράταξης μας και αφορούν:   
1) Την οικονομική αναζωογόνηση του Δήμου
2) Την χωροταξική αναγέννηση.
3)Την πολιτιστική ανανέωση.
4)Την περιβαλλοντική βιωσιμότητα. 
5)Την ποιοτική καθημερινότητα.
6)Την κοινωνική συνοχή.
7)Την αποτελεσματική και σύγχρονη διακυβέρνηση του Δήμου.
8)Την τουριστική ανάπτυξη.

 Οι βασικές προτεραιότητες της πολιτικής μας κατά τη νέα περίοδο   αφορούν την ολοκλήρωση του κοινωνικού έργου μας, την αναπτυξιακή ανασυγκρότηση, την περιβαλλοντική αναζωογόνηση, την  διαφύλαξη και προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, την ενίσχυση της εξωστρέφειας της Ρόδου.

Δράσεις και έργα, δημοπρατημένα, δρομολογημένα, με εξασφαλισμένη την απαιτούμενη χρηματοδότηση, όπως εξειδικεύονται πλήρως στο «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ: 2019-2023», το οποίο έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο και αφορά.

1) Την δημιουργία νέων συνθηκών για την  οικονομική ανάπτυξη του τόπου, στηριζόμενοι στους μεγάλους αναπτυξιακούς πυλώνες του νησιού. Στον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό, τον πολιτισμό και το περιβάλλον.
2) Την ενίσχυση της εξωστρέφειας της Ρόδου.
3) Στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της εποχής.
4) την εφαρμογή νέων τεχνολογιών και καινοτόμων δράσεων.

Εκλεκτοί μου συνεργάτες,    
Συμπορευόμαστε στα δύσκολα και στα εύκολα, στα καλά και στα κακά, στις αγωνίες και στις ανάγκες. Σ’ αυτόν τον αγώνα θα αγωνιστούμε και θα συνεργαστούμε έντιμα, δίκαια και δημοκρατικά. Χωρίς συναλλαγές, συμβάσεις προσχωρήσεως, ανταλλαγές, πελατειακές σχέσεις.

 Σίγουρα στην αρένα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης πλεονάζουν οι σκόπιμες συμμαχίες, οι συμφεροντολογικές συμπορεύσεις, οι αντιπαλότητες, ωστόσο για την παράταξη μας, οι μέθοδοι αυτές, είναι πέραν και μακριά από την νοοτροπία μας, από τις θέσεις και τις αρχές μας, αλλά πάνω από όλα είναι ασύνδετες πρακτικές με την έννοια της Δημοκρατίας και της ελευθερίας της έκφρασης.

Ακούσαμε και είδαμε να γίνονται πολλά σ’ αυτήν την προεκλογική περίοδο, πρωτοφανή και ανοίκεια, τα οποία προσβάλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και παραβιάζουν ευθέως την εκλογική νομοθεσία. Εμείς τα αντιμετωπίζουμε στην πράξη και βεβαίως θα ειπωθούν με το «όνομα τους» μετεκλογικά. Συμπολίτες μας έγιναν κοινωνοί, πρακτικών και συμπεριφορών, πρωτοφανών, που παραβιάζουν την δημοκρατική νομιμοποίηση στην άσκηση του συνταγματικού κατοχυρωμένου δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι. 

 Φίλες και φίλοι,
Η παράταξη μας σ’ αυτόν τον αγώνα ΜΙΛΑ, με συνετό, ρεαλιστικό και τεκμηριωμένο λόγο, με την αλήθεια, με επιχειρήματα και ουσιαστικές προτάσεις, με το αποτέλεσμα ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ της.   Με στρατηγική, μεθοδικότητα, με αφετηρία τη γνώση και  την εμπειρία, μαζί με τους συνεργάτες μου, δουλεύουμε, αξιολογούμε πολιτικές, λάθη και παραλείψεις και προχωράμε με πρόγραμμα, Ολοκληρωμένο, Αναπτυξιακό, Κοινωνικά Δίκαιο, Χωρικά Ισορροπημένο.

Η παράταξη μας «ΡΟΔΟΣ-ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»,   αποτελεί μια πολυσυλλεκτική αυτοδιοικητική παράταξη.  Οι κανόνες «καλής λειτουργίας»  και η μέθοδος δράσης της βρίσκονται στις θεμελιώδεις αρχές της «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ», της «ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ» και της «ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑΣ». 

Αποτελεί  ΝΙΚΗ για τη δημοκρατία, αλλά και για την παράταξη μας, η αυθόρμητη συμμετοχή αξιόλογων προσωπικοτήτων, σ αυτήν. Η παρουσία  έμπειρων αυτοδιοικητικών, αλλά και η ανάδειξη νέων ανθρώπων και ιδεών, ενισχύουν τα κεκτημένα ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ της παράταξης μας.

Εκλεκτοί μου συνεργάτες
Σ’ αυτόν τον αγώνα καλούμαστε να ξεπεράσουμε το προσωπικό μας εγώ και να προσαρμοστούμε στην ανάγκη να συνδιαμορφώσουμε μόνο το κοινό καλό, το ηθικό και το δίκαιο προς όφελος του τόπου μας. 

 Να ενθαρρύνουμε τους πολίτες να συμβάλλουν με τις προτάσεις, τις ιδέες τους και την εθελοντική συμμετοχή τους στη διαμόρφωση ενός αποτελεσματικού, συμμετοχικού μοντέλου τοπικής δημοκρατίας. 
Να χτίσουμε μαζί τους μια σχέση εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας. Να μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας, να ακούμε την κριτική τους και μαζί να προχωρούμε προς το καλύτερο.

Η Δημοτική μας παράταξη είναι ανεξάρτητη, ανοικτή σε ιδέες, προτάσεις και ανθρώπους. Υπήρξε και παραμένει προσανατολισμένη στην κοινωνία, στην αναζήτηση και διαμόρφωση ουσιαστικών λύσεων σε ζωτικά προβλήματα του πολίτη.

Σήμερα όλοι μαζί συνεχίζουμε, ανανεώνοντας, εμπλουτίζοντας και ενδυναμώνοντας τη παράταξή μας. Μαζί με συμπολίτες μας, που εκπροσωπούν όλες τις κοινωνικές δυνάμεις της πόλης και της υπαίθρου.

Στελεχώνεται από έμπειρους συμβούλους, που παρέμειναν πιστοί στις ιδέες, στις αρχές, στις αξίες που πρεσβεύσαμε πριν 5 χρόνια, στο έργο που σχεδιάσαμε και υλοποιούμε και πλαισιώνονται  με τους νέους συνεργάτες που με εμπιστεύονται για να συνεχίσουμε όλοι μαζί για νέους στόχους, νέους ορίζοντες. Στελέχη με υψηλό πολιτικό και προσωπικό ήθος, τους οποίους ευχαριστώ από καρδιάς.

 Φίλες και φίλοι,
Απευθυνόμαστε πάλι σε όλες και όλους εσάς, σ όλους τους συνδημότες μας και ζητάμε να αξιολογήσετε την προσπάθεια μας και να ΑΝΑΝΕΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ σας για την ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ του ΕΡΓΟΥ μας την προσεχή αυτοδιοικητική περίοδο.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς, όλες και όλους, που μας στηρίζετε, όλους εσάς που μας δυναμώνετε,  όλους εσάς  που μας εμπιστεύεστε.  

"Η Ρόδος ΕΧΕΙ Δήμαρχο!"

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η παράταξη "Ρόδος Δύναμη Πολιτών" αναφέρει τα εξής:

Οι Ροδίτισσες και οι Ροδίτες με τη χθεσινή τους παρουσία και το ενθουσιώδες χειροκρότημα τους αποφάσισαν.

Η Ρόδος με τη Δύναμη των Πολιτών της, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα: Ο Φώτης Χατζηδιάκος θα είναι αυτός που θα ηγηθεί και την επόμενη τετραετία!

Στο ασφυκτικά γεμάτο, θερινό, κινηματοθέατρο «Ρόδον» οι συμπολίτες μας έδωσαν τα χέρια. Επιβράβευσαν την μέχρι σήμερα πορεία της Δημοτικής Αρχής και αισθάνθηκαν τη σιγουριά που σηματοδοτεί η έναρξη μιας νέας εξαιρετικά σημαντικής περιόδου για το νησί μας.

Εξίσου ενθουσιώδης ήταν και το χειροκρότημα αλλά και η υποδοχή των 76 υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων και όλων των Τοπικών Κοινοτήτων.

Το ολιγόλεπτο βίντεο αλλά και η ομιλία του Δημάρχου δεν άφησαν καμία αμφιβολία για το έργο που παρήχθη την προηγούμενη πενταετία αλλά και για το σχέδιο το στόχο και το όραμα της τετραετίας που έρχεται.

Στο «Ρόδον» η Ρόδος ψήφισε!

Η Νίκη της παράταξης Ρόδος Δύναμη Πολιτών του Φώτη Χατζηδιάκου σφραγίστηκε! Ήμασταν όλοι εκεί! Αύριο θα είμαστε όλοι μαζί!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ!