Επάγγελμα πολιτικός και ποτέ φτωχός

Επάγγελμα πολιτικός και ποτέ φτωχός

Επάγγελμα πολιτικός και ποτέ φτωχός

Φίλιππος Ζάχαρης

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 355 ΦΟΡΕΣ

Πλησιάζει η μέρα των εκλογών, τα σποτάκια των κομμάτων δίνουν και παίρνουν και αυτοί που και πάλι φαίνεται να είναι κερδισμένοι, είναι τα κομματικά στελέχη που βλέπουν τις μετοχές τους να αυξάνονται από την ασυγκράτητη ροή των υποψηφίων στις παρατάξεις, οι οποίες έχουν μετατραπεί σε δεξαμενές για τις αθρόες ροές ψηφοφόρων που μάλλον θα προκρίνουν τις επερχόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές.

Ο καθένας και η καθεμιά κατεβαίνουν υποψήφιοι στις εκλογές, περισσότερο διότι το επάγγελμα του βουλευτή στην ευρωβουλή ή είναι προσοδοφόρο και ανέγγιχτο από την κρίση όπως και οι αποδοχές του δημάρχου ή του δημοτικού συμβούλου είναι αξιοζήλευτες, και λιγότερο επειδή όλοι εξαίφνης ενδιαφέρονται για το μέλλον της Ευρώπης, του τόπου και της Περιφέρειάς τους.

Μάλλον για αυτό το λόγο βλέπουμε τόσους πολλούς υποψηφίους και όχι γιατί τα πολιτικά πράγματα εξάπτουν το ενδιαφέρον και τη φαντασία τόσων πολλών ανθρώπων. Στην Ελλάδα βέβαια αφενός «ό,τι δηλώσεις – είσαι» και αφετέρου ό,τι αρπάξεις είναι χρήσιμο, ειδικά αυτές τις εποχές όπου το ρουσφέτι όχι μόνο συνεχίζεται αλλά αντικαθίσταται από νέες εκσυγχρονιστικές συνταγές βολέματος.

Τι και αν ο Τσίπρας υπόσχεται τεχνητούς παραδείσους με τις προσφερόμενες παροχές, τι και αν ο Μητσοτάκης διάγει λεκτικούς ατραπούς τύπου «δουλειά και την Κυριακή», μαζεύοντάς τους μετά άρον – άρον για να μην καταλάβει κανείς τι τον περιμένει, τι και αν άλλα κόμματα και κομματίδια φιλοδοξούν να πάρουν πόντους και μερτικό από τις εκλογές, το θέμα είναι ότι ο κόσμος εξακολουθεί να δέχεται τα «φιλικά» πυρά των πολιτικών, ενώ την ίδια στιγμή δεν σταματά να πληρώνει τους φόρους και να υφίσταται σκληρή λιτότητα, παρά το γεγονός ότι δεν σταματούν από την κυβέρνηση να τον πληροφορούν πως ή χώρα βγήκε από την κρίση.

Αυτή μάλιστα η προσπάθεια καταντά κωμική αν λάβει κανείς υπόψη του και τη σταθερή υπόσχεση του Μητσοτάκη του τύπου «μακριά από μένα οι παροχές...» μιας και απ’ ότι έχετε καταλάβει η δικαιοσύνη και η ειλικρίνεια στην πολιτική της ΝΔ μεταφράζεται σε μια νέα λιτότητα καθώς και πάλι θα πρέπει να μαζευτούν χρήματα για μνα κλείσουν οι «μαύρες τρύπες» του ΣΥΡΙΖΑ και ποιος άλλος από τον ίδιο τον πολίτη δεν θα κληθεί και πάλι να βάλει το χέρι στην τσέπη. Από την άλλη πλευρά, βέβαια, και η ειλικρίνεια της κυβέρνησης μεταφράζεται σε παροχές μετά την καταιγίδα τεσσάρων χρόνων φτώχειας, σε υποτιθέμενα δωράκια από το απόθεμα του κράτους που δυσκολεύτηκε, λέει, αλλά μάζεψε το ποθητό ποσό και το ξεπέρασε μάλιστα από τους φόρους και τα χαράτσια.

Λυπηρό λοιπόν αγαπητοί φίλοι και φίλες αλλά δυστυχώς και πάλι καλείσθε να ψηφίσετε ανθρώπους που θα στρογγυλοκαθήσουν και πάλι στις θέσεις τους, προσφέροντάς σας επί του πρακτέον ένα ολοστρόγγυλο μηδέν, γιατί αυτοί όλοι δεν έχουν τίποτε να πουν και να προτείνουν πέρα από τις ρυθμίσεις στα ασφαλιστικά ταμεία, τις εφορίες και τις τράπεζες, με προφανή στόχο να ζει ο πολίτης αποκλειστικά και μόνο για να ξεχρεώνει τα δανεικά.

Χαριστικά δάνεια βέβαια όπως αυτά που δόθηκαν σε γνωστούς “μιντιάρχες” και εργολάβους των Μέσων Μαζικής Παραπληροφόρησης δεν πρόκειται να δοθούν σε κανέναν, πολύ περισσότερο διαγραφή χρεών, που τα τελευταία χρόνια ήταν αίτημα που προβαλλόταν από πολλές πλευρές.

Τα ξέχασαν όλα λοιπόν όλοι τους, τις αυτοκτονίες μεσούσης της κρίσης, τις προφυλακίσεις για χρέη αλλά και τη μετεγκατάσταση χιλιάδων νέων στην Ευρώπη, εκεί όπου πολλοί από αυτούς κάνουν οποιαδήποτε δουλειά αρκεί να ξεφύγουν από τον εφιάλτη της χώρας τους.

Με λίγα λόγια, θέλω να πω, όλοι αυτοί που σας έταξαν και σας τάζουν έξοδο από την κρίση, πρόοδο, ευημερία και «νοικοκύρεμα» του κράτους, είναι όλοι αυτοί που ενίοτε κάνουν αντίσταση για το φαίνεσθαι και όταν παίρνουν την εξουσία, σφυρίζουν αδιάφορα.

Αυτούς και μόνο αυτούς θα πάτε να ψηφίσετε ως ευρωβουλευτές, ως δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους αλλά και περιφερειάρχες, προσφέροντάς τους μία ακόμα ευκαιρία να ασκήσουν ένα διόλου ευκαταφρόνητο και πάνω απ’ όλα κερδοφόρο επάγγελμα.

Για τον λόγο αυτό βλέπετε και τόσους πολλούς υποψηφίους, πολίτες που ξεφύτρωσαν ως δια μαγείας για να ασχοληθούν με τα κοινά. Γιατί η πολιτική είναι ένα από τα επαγγέλματα που χαρίζει παχυλούς μισθούς. Αν μάλιστα στοχεύει κανείς και στην ευρωβουλή, ακόμα καλύτερα.

Διαβάστε ακόμη

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Σπυρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"

Φίλιππος Ζάχαρης "«Δικαίωμα στη Λήθη»: H ασφαλιστική κάλυψη των ασθενών που επιβίωσαν από καρκίνο"

Γιάννης Παρασκευάς: Οι ενστάσεις και η ουσία του πολιτικού προβλήματος

Φίλιππος Ζάχαρης: Ο πολύπλευρος άνθρωπος σε μία πολύπλοκη ζωή

Ηλίας Καραβόλιας: «Η επικίνδυνη εμμονή»

Θανάσης Καραναστάσης: Με τους... κράχτες στην Ευρωβουλή

Σωτήρης Ντάλης: "Iσραήλ- Ιράν: Από τον σκιώδη πόλεμο στην απόλυτη σύγκρουση;"