Κώστας Χρυσοχοΐδης: «Να φέρουμε τους Διαγορίτες στο γήπεδο»

Η επισημοποίηση της ανανέωσης συνεργασίας με τον προπονητή Πέτρο Ρουτζιέρη αλλά και το γεγονός ότι ο μεγάλος στόχος του Διαγόρα ενόψει της νέας χρονιάς θα είναι να διεκδικήσει την άνοδο, ήταν οι βασικοί άξονες της συνέντευξης τύπου που πραγματοποίησε προχθές η διοίκηση του "γηραιού", παρουσία του μεγαλομετόχου Κώστα Χρυσοχοίδη.

Ο ίδιος έκανε και τον απολογισμό της πρόσφατης χρονιάς εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την εκπλήρωση των στόχων της ανόδου αλλά και της κατάκτησης του κυπέλλου.

Τόνισε μάλιστα πως "είμαστε πολύ υπερήφανοι γιατί ήμασταν έξω από οποιαδήποτε κλίκα. Δεν παρακαλέσαμε ποτέ και κανέναν για να καταφέρουμε αυτό το οποίο καταφέραμε. Δεν είχαμε εύκαμπτη μέση. Ήμασταν έξω από οτιδήποτε διαπλεκόμενο υπήρξε σε όλη την Ελλάδα. Είχα πει στο ξεκίνημα της χρονιάς ότι με ψηλά το κεφάλι θα ανέβουμε και με ψηλα το κεφάλι θα πέσουμε. Δεν είμαστε υπόχρεοι σε κανέναν, δεν χρωστάμε σε κανέναν".

Για την επόμενη χρονιά, ο κ. Χρυσοχοίδης τόνισε:  "Προπονητής μας θα είναι ο Πέτρος Ρουτζιέρης. Δεν χρειάζεται να παζαρέψει κανείς με τον Πέτρο που είναι ένα παιδί από τα σπλάχνα του Διαγόρα. Θα συνεχίσει να είναι ο επικεφαλής της ομάδας των προπονητών. Βλέπω στον δρόμο, από την πόλη της Ρόδου μέχρι και την Κατταβιά καθώς και στα υπόλοιπα νησιά, πολλούς Διαγορίτες.

Δεν μας τιμούν με την παρουσία τους όμως στο γήπεδο. Πρέπει να προσπαθήσουμε να τους φέρουμε και αυτούς τους ανθρώπους στο γήπεδο. Να φέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους Διαγορίτες μέσα στο γήπεδο προκειμένου να μας βοηθήσουν να υλοποιήσουμε τον στόχο της ανόδου. Δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα με καμία ομάδα της Ρόδου. Θέλουμε να συντελέσουμε στο καλό του Ροδιακού αθλητισμού.

Είτε λέγεται Ιάλυσος, είτε Ρόδος, η συνεργασία επιβάλλεται για το καλό. Και αν χρειαστεί ο Ιάλυσος χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα στο δικό μας πρόγραμμα, για ποιό λόγο να μην δίνει παιχνίδια στο στάδιο Διαγόρας; Και εμείς αν χρειαστούμε κάποια στιγμή το γήπεδο του Ιάλυσου δεν νομίζω ότι θα υπάρχει πρόβλημα να μας παραχωρηθεί".

Σχετικά με την ΠΑΕ που θα δημιουργηθεί, είπε:  "Η νέα ΠΑΕ θα έχει το όνομα Διαγόρας 1905. Το διοικητικό συμβούλιο θα απαρτίζεται κυρίως από στελέχη που προέρχονται από τις τάξεις του Διαγόρα αλλά υπάρχει ενδιαφέρον και απο επιχειρηματίες εκτός Ρόδου.  Είναι και κάποιοι άλλοιεντός του νησιού που παλιότερα ήταν στο συμβούλιο του συλλόγου".