Η πρόταση του Χ. Κόκκινου  και της «Πνοής Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου» για στήριξη της δημόσιας υγείας στα νησιά μας

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η παράταξη του κ. Χ. Κόκκινου αναφέρει τα εξής:

Την πρόταση για ενίσχυση της δημόσιας υγείας των νησιών μας με την παρέμβαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου καταθέτει με το παρόν δελτίο τύπου ο επικεφαλής του περιφερειακού συνδυασμού «Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου» και υποψήφιος περιφερειάρχης Χαράλαμπος Κόκκινος.

Συγκεκριμένα:

Βασικός στόχος της παράταξης (εφόσον ηγηθεί της Π.Ν.Αι.) μετά τις εκλογές της 26.5.2019, είναι να επαναλειτουργήσει πλωτό μέσο αντίστοιχο με το «Δελφίνι της ζωής και της ελπίδας», το οποίο πρόσφερε στο παρελθόν υπηρεσίες υγείας στους νησιώτες μας και ιδιαίτερα στα απομακρυσμένα νησιά και δυστυχώς σήμερα έγινε παλιοσίδερα…

Να προωθηθεί η τηλεϊατρική στα νησιά μας, να δοθούν κίνητρα για την παραμονή του ιατρικού και νοσηλευτικού στη νησιωτική περιοχή μας,

σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τη Δ.Υ.Π.Ε. για την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων και ιδιαίτερα των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων να εκσυγχρονιστεί ο τομέας της δημόσιας υγείας στα νησιά μας με ιατρικά μηχανήματα, ασθενοφόρα και νέες κτιριακές εγκαταστάσεις.

Ο κ. Χ. Κόκκινος στα πλαίσια των περιοδειών του, επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου», είχε συνάντηση εργασίας με τη διοικήτρια του νοσοκομείου Κατερίνα Χατζηστρατή (όπου συζητήθηκε η συνεργασία για θέματα υγείας μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και νοσοκομείου Ρόδου) και είχε επαφές με το ιατρικό, διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο ευχαρίστησε για τη διαρκή και κάτω από δύσκολες πολλές φορές συνθήκες προσφορά του στους συμπολίτες μας.