Ο Αντ. Καμπουράκης είναι ο μόνος που μπορεί να ενώσει τους δημότες

Γράφει ο Θεοδόσης Μαρκουλής

Eπέλεξα την  άμεση εμπλοκή μου στα κοινά θέλοντας από παθητικός παρατηρητής όσων συμβαίνουν γύρω μου, να περάσω στην ενεργή συμμετοχή- συνδιαμόρφωση νέου οράματος  που αφορά στον τόπο που αγαπώ και  κατοικώ. Επιπλέον να συμβάλω  στη συνδημιουργία εκείνων των πολιτικών-δράσεων που υλοποιούν αυτό το όραμα.

Το παράδειγμα της ενεργού συμμετοχής θα ήθελα να το ακολουθήσουν και οι φίλοι που απέχουν λόγω της απαξίωσης της πολιτικής. Είναι υποχρέωση απέναντι στον ίδιο μας τον εαυτό αλλά κυρίως το οφείλουμε στις επόμενες γενιές, που αν δεν προχωρήσουμε άμεσα σε ουσιαστικές τομές, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν πολύ δύσκολες συνθήκες.

Στηρίζω τον Αντώνη Καμπουράκη  ως υποψήφιο δήμαρχο και την παράταξη «Με δύναμη για τη Ρόδο» γιατί με έπεισε για τις ειλικρινείς προθέσεις του και το βάθος του οράματός του Τον εμπιστεύομαι και γνωρίζω ότι είναι άνθρωπος ουσιαστικός, καινοτόμος, πολύ εργατικός, φέρει διαφορετική  αισθητική κάτι στο οποίο δίνω μεγάλη σημασία.

Είναι ο μόνος αυτή τη στιγμή που μπορεί να ενώσει τους δημότες  και όλες τις δυνάμεις του νησιού για να περάσουμε ξανά σε νέα δημιουργική εποχή που τόσο πολύ τη χρειαζόμαστε.

Είχα τη χαρά και την τιμή να συμμετέχω ενεργά στις διαβουλεύσεις της παράταξης  για τη σύνταξη του προγράμματος μας, ενώ για πρώτη φορά είχε προηγηθεί πρωτόγνωρη συμμετοχή πολιτών σε ηλεκτρονική διαβούλευση. Ήταν μια διαδικασία για την οποία προσωπικά είμαι πολύ περήφανος και θεωρώ ότι μέσα από τέτοιες πρακτικές μπορεί να αναδυθεί νέος πολιτικός πολιτισμός.

Η αναδημιουργία ενός σύγχρονου, ανοιχτού δήμου που αγκαλιάζει τους δημότες και διαχειρίζεται τα δικά τους προβλήματα με απόλυτη διαφάνεια και διαύγεια είναι βασική μας προτεραιότητα. Η προώθηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης είναι κλειδί για την επίτευξη αυτού του στόχου. Ελιτίστικες συμπεριφορές και αποκλεισμοί είναι πρακτικές ξένες προς εμάς.

Η βελτίωση των «μικρών» αλλά καθόλου δεδομένων στοιχείων της καθημερινότητας είναι πρωτεύουσα και βασική για να προχωρήσουμε στην επίτευξη μεγαλύτερων στόχων. Η έμπνευση  αισθήματος εμπιστοσύνης μεταξύ δήμου και δημοτών είναι σημαντική επίσης. Τα παραδείγματα ανθρώπων και δομών που προσφέρουν αθέατα θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση μας να τα αναδείξουμε και επαινέσουμε.

Τέλος  λόγω της  ευαισθησίας μου για  την πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά του τόπου αλλά και ως κάτοικος -εργαζόμενος στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου θα ήθελα να κάνω ειδική αναφορά σε αυτήν .

Αποτελεί δέσμευσή μας η αντιμετώπιση της ιδιαίτερης αυτής ενότητας του νησιού  ως ξεχωριστής περίπτωσης με τις δικές της δυσκολίες. 

Θέλησή μας είναι να αποτελέσει πιλότο εφαρμογής  προγραμμάτων που θα υλοποιούνται λαμβάνοντας υπόψη τη σπουδαιότητα της ξακουστής σε όλο τον πλανήτη Καστροπολιτείας μας.

Ενδεικτικά η τήρηση του κανονισμού λειτουργίας ,η σταδιακά πλήρης κατάργηση της κυκλοφορίας οχημάτων εντός των τειχών με ταυτόχρονη συγκοινωνιακή ανταπόδοση στους κάτοικους της, ο εκσυγχρονισμός-επανασχεδιασμός των  βασικών υποδομών της είναι κάποιες από τις δράσεις που προωθούμε  με απώτερο στόχο την αποφυγή αλλοίωσης του παγκόσμιου κληροδοτήματος.
Με δύναμη για τη Ρόδο».

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΜΑΡΚΟΥΛΗΣ
Σύντομο βιογραφικό
Γεννήθηκα στη Ρώμη το 1976, κατάγομαι από τη Λίνδο και μεγάλωσα στη Ρόδο.
Είμαι απόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) με ειδίκευση στο μάρκετινγκ.
Ολοκλήρωσα τη στρατιωτική μου θητεία ως έφεδρος αξιωματικός.
Έκτοτε είμαι μελετητής και σύμβουλος σε σημαντικό αριθμό ιδιωτικών κυρίως έργων, που αφορούν στον τουρισμό, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την ανάπτυξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων του νησιού και συνεταιρισμών.
Συμμετέχω στην προσπάθεια ανάπτυξης στρατηγικών μορφών τουρισμού όπως ο ιατρικός και ο πολιτιστικός, της σύνδεσης του τουρισμού με τον πολιτισμό μας.
Δραστηριοποιούμαι  επιπλέον τα τελευταία χρόνια  στον τομέα της φιλοξενίας στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου όπου και κατοικώ έχοντας βαθιά γνώση των προβλημάτων που την αφορούν.
Η μεγάλη μου αγάπη για τη Ρόδο και την πολιτιστική της κληρονομιά, η επιδίωξη επίλυσης χρόνιων ζητημάτων που την ταλανίζουν, είναι το  κίνητρο για τη συμμετοχή  μου στα κοινά.
Όραμα μου η Ρόδος να εκπέμψει πάλι ΦΩΣ!

Μιλάω Αγγλικά, Ιταλικά.
Ενδιαφέροντα:  τένις, κεραμική.