Στέφανος Δράκος: «Η ψήφος σας την Κυριακή, είναι η ανταμοιβή των κόπων και των θυσιών μου»

Στέφανος Δράκος: «Η ψήφος σας την Κυριακή,  είναι η ανταμοιβή των κόπων και των θυσιών μου»

Στέφανος Δράκος: «Η ψήφος σας την Κυριακή, είναι η ανταμοιβή των κόπων και των θυσιών μου»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2038 ΦΟΡΕΣ

Λίγες ώρες πριν την κάλπη της Κυριακής 26ης Μαΐου 2019, ο Δρ Στέφανος Ι. Δράκος, μιλάει στην εφημερίδα «Η ΡΟΔΙΑΚΗ», με την ιδιότητα του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου Ρόδου με την παράταξη «ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟ» του Αντώνη Καμπουράκη και ζητά την έμπρακτη στήριξη των πολιτών.

Επισημαίνει την κρισιμότητα των εκλογικών αναμετρήσεων, ενώ τονίζει την ανάγκη επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει διαχρονικά το νησί, αλλά και την υποχρέωσή μας να οδηγήσουμε τη Ρόδο στην κορυφή του παγκόσμιου γίγνεσθαι.

Είστε υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου με την παράταξη «ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟ» του Αντώνη Καμπουράκη. Γιατί οι πολίτες θα πρέπει να σας ψηφίσουν;

«Το ορθότερο θα ήταν οι πολίτες της Ρόδου, που ήδη με έχουν στηρίξει εμπράκτως και θα με επιλέξουν εκ νέου να απαντήσουν σε αυτό το ερώτημα, γιατί θα έπρεπε εκείνοι να μιλούν για εμένα και όχι εγώ για τον εαυτό μου (!) Παρόλα αυτά, επειδή κατανοώ πλήρως την κρισιμότητα του ερωτήματός σας, θα σας απαντήσω σαφέστατα.

Πρώτα απ’ όλα πρέπει να με στηρίξουν διότι είμαι «παρών» πάντοτε, διαχρονικά. Δεν εμφανίζομαι μόνο την προεκλογική περίοδο ως «πυροτέχνημα» και μετά εξαφανίζομαι ως δια μαγείας ώστε να εμφανιστώ εκ νέου στις επόμενες εκλογές. Τιμώ την εκτίμησή τους, την αγάπη τους, τη ψήφο τους. Εργάζομαι καθημερινά χωρίς ωράριο, προκειμένου να είμαι δίπλα τους και δίπλα στον τόπο μου. Την Κυριακή, είμαι βέβαιος πως θα με στηρίξουν με τη ψήφο τους, διότι αναγνωρίζουν την έντιμη προσπάθειά μου, διότι γνωρίζουν πως δεν βασίζομαι σε ισχυρές πλάτες τρίτων ή στο «σύστημα».

Γιατί είμαι ένας από εκείνους, που αγωνίστηκα και αγωνίζομαι για τα όνειρά μου. Την Κυριακή, πρέπει να με ψηφίσουν γιατί είμαι η έντιμη φωνή, η διαρκής γνώση, η διαχρονική δράση. Πόσο άβολο όμως είναι να μιλάει κάποιος για τον εαυτό του.

Τώρα που σας απαντώ το διαπιστώνω ακόμη περισσότερο. Οι πολίτες ξέρουν γιατί πρέπει να με ψηφίσουν την Κυριακή. Καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας μου, υπηρέτησα τον τόπο μου, τις αξίες και τα ιδανικά μου, αλλά και αυτά της παράταξής μου, χωρίς δισταγμό ή αμφιβολίες, βάζοντας αυτά σε ανώτερη θέση από προσωπικές διαδρομές, φιλοδοξίες ή επιδιώξεις. Βλέπουν και κρίνουν. Ας μην πω περισσότερα».

Έχετε εμπιστοσύνη στην κρίση των πολιτών και στα κριτήρια με τα οποία επιλέγουν τους εκπροσώπους τους;

«Ναι, ναι και ξανά ναι. Είμαι απόλυτα βέβαιος. Ξέρετε γιατί; Διότι πολεμήθηκα όσο λίγοι σε αυτή τη διαδρομή. Με λοιδόρησαν, με κατηγόρησαν, διέδωσαν δεκάδες φήμες για το πρόσωπό μου, με οδήγησαν ακόμη και στη δικαιοσύνη. Ας μη τα ξεχνάμε. Παρόλα αυτά, οι πολίτες με στήριξαν. Με στήριξαν στην πράξη.

Με εξέλεξαν πρώτο δημοτικό σύμβουλο της παράταξής μου στη Ρόδο και με μεγάλο κόπο και σκληρή εργασία, είχα την τιμή να συμμετάσχω και στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας ως υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου. Ακόμη και σήμερα ξέρετε δεν μπορείτε ούτε καν να φανταστείτε τι ακούω για εμένα - από μία μερίδα ανθρώπων φυσικά - που επιδιώκει την πολιτική μου συντριβή και όχι μόνο. Ο κόσμος όμως, βλέπει, ξέρει και κρίνει.

Δεν με αγγίζει η λάσπη. Δεν με τρομάζει η δολοπλοκία και τα πισώπλατα μαχαιρώματα. Ξέρετε εκεί που χτυπούν τα μαχαίρια τους, βρίσκουν την προστασία των πολιτών. Την προστασία που έχουν οι έντιμοι άνθρωποι. Εκείνοι που πιστεύουν στο Θεό, στη δικαιοσύνη, στην αλήθεια. Ναι λοιπόν, τους εμπιστεύομαι και τους ευχαριστώ.

Ειλικρινά τους ευχαριστώ. Τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, με ειλικρίνεια, με αγνότητα, με αγάπη. Αλήθεια τους ευχαριστώ, γιατί η ψήφος τους είναι η ανταμοιβή των κόπων μου, των θυσιών μου και πιστέψτε με ούτε καν φαντάζεστε τι θυσίες κάνω και τις δυσκολίες αντιμετωπίζω για να συνεχίζω να στέκομαι όρθιος».

Με ποια κριτήρια εκτιμάτε πως πρέπει να επιλέγουν τους εκπροσώπους τους οι πολίτες;

«Θα σας πω πως θα επέλεγα εγώ τον εκπρόσωπό μου, διότι οι πολίτες έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να επιλέξουν τους εκπροσώπους τους όπως αυτοί κρίνουν. Θα ψήφιζα λοιπόν βάσει τριών χαρακτηριστικών: 1. Τη μόρφωση, αλλά κυρίως την παιδεία, διότι αρκετοί άνθρωποι μπορεί να είναι μορφωμένοι, αλλά αυτή η μόρφωση να συνοδεύεται από έπαρση, αλαζονεία, αδιαφορία προς το συνάνθρωπο. 2. Τη γνώση και τη διάθεση για προσφορά και 3. Την πορεία τους».

Κύριε Δράκο, γιατί επιλέξατε την παράταξη ¨ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟ¨ του Αντώνη Καμπουράκη;

«Επέλεξα τον Αντώνη Καμπουράκη, διότι εκτιμώ πως είναι ένας άνθρωπος ο οποίος μπορεί αποδεδειγμένα να οδηγήσει τη Ρόδο στην παγκόσμια κορυφή. Έχει όσα χαρακτηρίστηκα πρέπει να έχει ένας δήμαρχος τουριστικού νησιού, όπως είναι η Ρόδος. Γνώσεις, διάθεση για προσφορά και επιτυχημένη πορεία. Ο Αντώνης Καμπουράκης, θα είναι ο επόμενος δήμαρχος της Ρόδου».

Ποια θεωρείτε ότι είναι τα σημαντικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Ρόδος;

«Γνωρίζετε πως αντιμετωπίζει δεκάδες προβλήματα, όπως το κυκλοφοριακό, η έλλειψη θέσεων στάθμευσης, το επαίσχυντο οδικό δίκτυο, η καθαριότητα κ.α. Αυτά όμως, όπως επανειλημμένως έχω επισημάνει, θα έπρεπε να είναι λυμένα χθες, ώστε να μπορούμε να ασχοληθούμε με τα άλλα, τα σοβαρότερα. Όπως είναι, ο εκσυγχρονισμός και η ανάπτυξη των υποδομών μας, η προσέλκυση επενδύσεων και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η προώθηση και η στήριξη όλων των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, η ανάπτυξη όλων των δομών που θα μπορούσαν να προσφέρουν απασχόληση.

Να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας και η δημιουργία «brandname» τοπικών προϊόντων, καθώς και η εξαγωγή αυτών. Θα πρέπει να στηριχθούν οι ροδίτικες επιχειρήσεις που έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν, αλλά και οι νέες επιχειρήσεις, που έχουν τη διάθεση, τη θέληση και το υλικό για να διαπρέψουν. Στόχος μας πρέπει να είναι η επαναφορά της αίγλης που γνώρισε κάποτε η Ρόδος στο σήμερα. Πρώτιστο καθήκον μας είναι να στηρίξουμε τους πολίτες της Ρόδου, τους εργαζόμενους, τους γονείς, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους ηλικιωμένους και κυρίως τα παιδιά μας, το μέλλον αυτού του τόπου».

Κύριε Δράκο, ολοκληρώνοντας τη συνέντευξή μας, θα ήθελα να σας ρωτήσω, πόσο σημαντικές κρίνετε πως είναι οι εκλογές της 26ης Μαΐου;

«Την Κυριακή στις 26 του Μάη, δεν πρέπει απλώς να πάμε να ψηφίσουμε για να ξεμπερδεύουμε ή επειδή μας αναγκάζουν. Αποφασίζουμε για το μέλλον του τόπου μας και της χώρας. Οφείλουμε να εκλέξουμε τους αξιότερους στο δήμο της Ρόδου, αλλά και των νησιών μας, την περιφέρεια, αλλά και στην ευρωβουλή.

Ας μη ξεχνάμε άλλωστε πως ως πολιτευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, στηρίζω και την εκλογή μίας ισχυρής Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωκοινοβούλιο, για μία ισχυρή Ελλάδα. Την Κυριακή όμως, αποφασίζουμε και εάν η Ρόδος και οι Ρόδιοι θα αγγίξουν την κορυφή.

Εάν το νησί μας, θα αναγνωριστεί ως παγκόσμιο διαμάντι ή θα μείνει καθηλωμένο στο παρελθόν. Αποφασίζουμε, αν θα πάμε για τα μεγάλα έργα, για τη μεγάλη πρόοδο, για τη μεγάλη ανάπτυξη, ή θα αγωνιζόμαστε για να έχουμε μία λάμπα στο δρόμο της γειτονιάς μας ή για να κλείσουμε μία λακκούβα έξω από το σπίτι μας. Την Κυριακή, ψηφίζουμε ¨ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟ¨. Ψηφίζουμε Αντώνη Καμπουράκη και φυσικά ψηφίζουμε Στέφανο Δράκο. Σας ευχαριστώ».

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Παππάς: «Οι Eυρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Νίκος Παντελής: Ο κωμικός από τη Ρόδο, είναι το πιο «φρέσκο» πρόσωπο της ελληνικής stand-up σκηνής

Αυξημένοι οι ατμοσφαιρικοί ρύποι στο κέντρο της Ρόδου το καλοκαίρι

Άφησε την Αδελαΐδα για να μεγαλώσει την οικογένειά της στη Λαχανιά

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το 2024 θα είναι ακόμα μία εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό Tουρισμό

Γ. Χατζής: Πρέπει να καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι και να συνθέσουμε ένα εθνικό σχέδιο υποδομών

Αντώνης Ζερβός: Ξεκίνησε ως «παιχνίδι» και κατέληξε ως στοίχημα με τον εαυτό μου

Ο ελληνικός Τουρισμός χρειάζεται εθνικό σχέδιο για να διατηρηθεί στην κορυφή, δηλώνει ο Γιάννης Ρέτσος