"Ο Ευκλής δίνει κίνητρα στα παιδιά"

Πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες του για τη μεγάλη προσπάθεια που έκαναν όλη τη χρονιά κατακτώντας τον τίτλο του πρωταθλητή, εξέφρασε με συνέντευξή του στην "Ροδιακή", ο προπονητής του Εφηβικού (U 16) τμήματος της ομάδας Μανώλης Μωραΐτης.

Ο ίδιος τόνισε ότι "δεν ήταν εύκολη υπόθεση ο τίτλος δεδομένου ότι δεν είχαμε πολλές επιλογές παιδιών" και έστειλε το μήνυμα ότι "ο Ευκλής θα προωθήσει στην ανδρική του ομάδα όλα τα παιδιά που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Εφηβικό". Αυτό είναι και το σημαντικότερο στοιχείο θα μπορούσαμε να πούμε της φετινής χρονιάς μιας και τα παιδιά αυτά έχουν πλέον ένα πολύ μεγάλο και ρεαλιστικό κίνητρο. Ο κ. Μωραίτης μεταξύ άλλων επεσήμανε:

"Ήταν μια μεγάλη προσπάθεια που έκαναν τα παιδιά και η επιτυχία αυτή τους ανήκει εξ ολοκλήρου. Δούλεψαν πολύ από το ξεκίνημα της σεζόν και πολύ σκληρά. Παρόλο που δεν ήμασταν το φαβορί, μέσα από δουλειά, από προσπάθεια και μεγάλη επιμονή και υπομονή καταφέραμε κάτι που στην αρχή της χρονιάς φαινόταν ακατόρθωτο".

-Γιατί το λες αυτό;
"Γιατί αριθμητικά οι παίκτες που είχαμε δεν ήταν πολλοί. Αναγκαστήκαμε να χρησιμοποιήσουμε και μικρότερα παιδιά. Είχα 13 άτομα που έχουν γεννηθεί το 2003 - 2004 και αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω παιδιά του 2005 από το παιδικό για να μπορώ να συμπληρώσω την ομάδα. Δεν μπορούσα να έχω πολλές επιλογές όσο άλλες ομάδες που διεκδικούσαν και αυτές τον τίτλο. Ηλικιακά οι ομάδες αυτές είχαν μεγαλύτερα παιδιά. Εντάξει η ηλικία δεν παίζει ρόλο αλλά όπως και να έχει στην κατηγορία αυτή και οι έξι μήνες έχουν τεράστια διαφορά. Οπότε η δουλειά που έγινε ήταν σκληρή και η προσπάθεια των παιδιών πολύ μεγάλη και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια"

-Τι σημαίνει το πρωτάθλημα αυτό για εσένα;
"Είναι μια δικαίωση γιατί προσπαθώ πάντα να δουλεύω με τα παιδιά και μέσα από αυτό προσπαθώ να βγάλω κάποια αποτελέσματα Ο σκοπός μας ήταν να ετοιμάσουμε ορισμένους παίκτες για να ενισχύσουμε την ανδρική ομάδα του Ευκλή και το πετύχαμε δόξα τω Θεώ. Τα παιδιά που δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Εφηβικό του χρόνου θα προωθηθούν στην α' ομάδα. Για εμάς είναι ένα μεγάλο κέρδος"

-Ποια είναι η γνώμη σου για το πρωτάθλημα το οποίο οδεύει προς το φινάλε;
"Φέτος ήταν πιο ανταγωνιστικό σε σχέση με άλλες χρονιές. Είχε τέσσερις, πέντε πολύ δυνατές ομάδες ωστόσο είδαμε ότι χάσανε βαθμούς από ...μικρομεσαίες με αποτέλεσμα να έχουν ένα πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα. Δεν υπήρχε μια ομάδα που να ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες στο μεγαλύτερο διάστημα, άσχετα αν εμείς εξασφαλίσαμε τον τίτλο και έχουμε και εννιά πόντους διαφορά. Έτυχε να εκμεταλλευτούμε κάποιες συγκυρίες των αντιπάλων μας, ήμασταν σε όλη τη διάρκεια σοβαροί και δεν χάσαμε βαθμούς σε θεωρητικά εύκολα παιχνίδια. Αυτό πιστεύω ήταν που έκανε τη διαφορά"

-Γενικώς πιστεύεις ότι οι προπονητές εμπιστεύονται τα παιδιά του Εφηβικού για να παίξουν στις ανδρικές ομάδες; Αυτό που κάνει ο Ευκλής το κάνουν και άλλοι;

"Αυτό το λέμε πολλά χρόνια τώρα. Έχουμε θέμα σίγουρα. Δυστυχώς δεν υπάρχει η ανάλογη εμπιστοσύνη γιατί κάποιοι πάνε για πρωτάθλημα και ...θέλουν τα μεγαλεία. Αυτό είναι και το μεγάλο πρόβλημα στο Δωδεκανησιακό ποδόσφαιρο. Δεν μπορούμε να βγάλουμε παίκτες που να έχουν μια ωραία εξέλιξη στην πορεία τους. Από μια ηλικία και μετά τα παιδιά αυτά χάνονται και ένας σημαντικός λόγος είναι ότι δεν τους εμπιστεύονται οι προπονητές και οι παράγοντες των ομάδων της Α' και της Β' Κατηγορίας".

-Ο Μανώλης Μωραΐτης θα είναι και του χρόνου στις μικρές ηλικίες ή θα πάει σε ανδρική ομάδα;
"Δεν ασχολούμαι με ανδρικές ομάδες. Μου αρέσει να ασχολούμαι με τα παιδιά. Θα μείνω στις Ακαδημίες. Μου αρέσει αυτό που κάνω και με γεμίζει περισσότερο. Δεν έχω σκοπό να το αλλάξω".