ΦΛΑΣ στο παρελθόν

ΦΛΑΣ  στο παρελθόν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 411 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Τρίτη 26 Μαΐου 1959
Αριθ. Φύλλου 2434

ΑΝΕΚΟΙΝΩΘΗΣΑΝ ΧΘΕΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΩΝ ­ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ
Υπό της Νομαρχίας ανεκοινώθησαν χθες τα αποτελέσματα των εκλογών προέδρων και αντιπροέδρων κοινοτήτων. Ούτω εξελέγησαν πρόεδροι και αντιπρόεδροι ανιστοίχως οι εξής: Άγιος Ισίδωρος, Γεώργιος Στάτης και Γεώργιος Φωτεινός. Απολλακιά, Εμμανουήλ Παπανδρέου και Γεώργιος Διακογιάννης. Απόλλωνα, Γεώργιος Ασπράκης και Μιχαήλ Μανωλάς. Αρνίθα, Θωμάς Κώστας και Αχιλλεύς Μανουσάκης. Αρχάγγελος, Δημήτριος Ψαθάς και Σάββας Κοντός.

Αρχίπολις, Δημήτριος Πετράς και Γεώργιος Τσίττας. Ασκληπειό, Ηλίας Παπαβασιλείου και Θαρενός Διακογεωργίου. Αφάντου, Αντώνιος Καραγιάννης και Γεώργιος Γιαννιού. Βάτι, Ιωάννης Ψελλάκης και Ιωάννης Καμπουρόπουλος. Γεννάδι, Παντελής Ευθυμίου και Νικήτας Κυριάκου. Δαματριά, Θεόδωρος Φρούμης και Κυριάκος Λουκάς. Δημηλιά, Παναγιώτης Γιορδαμνής και Νικόλας Κασσέρης. Ίστριος, Κωνσταντίνος Παπακώστας και Ιωάννης Ψέλλας. Κάλαθος, Γεώργιος Χατζηνικήτας και Λουκάς Τουμπάκης. Κατταβιά, Παναγής Γιαννάς, Αθηνόδωρος Αρνάς. Κοσκινού, Γεώργιος Μπάρδος και Νικόλαος Αχιολάς. Κρητηνία, Γεώργιος Πιτροπάκης και Ιωάννης Ραισάκης. Λάρδος, Ιωάννης Φλάγκος και Νικόλαος Θαρρενός. Λαχανιά, Μιχαήλ Χριστοδούλου και Κωνσταντίνος Μανωλάκης. Λίνδος, Εμμανουήλ Γανωτάκης και Αναστάσιος Ιωαννίδης. Μαλώνα, Κωνσταντίνος Κελλής και Εμμανουήλ Χατζηκωνσταντίνου. Μαριτσά, Γεώργιος Αυγενικός και Σπύρος Κουφαλάκης. Μάσσαρη, Φιλήμων Καμπούρης και Εμμανουήλ Καμπαστανάς. Μεσαναγρός, Μιχαήλ Καραγιάννης και Τσαμπίκος Κακού. Μονόλιθος, Μιχαήλ Μαχαιράκης και Ελευθέριος Παπαλευθερίου. Παραδείσι, Σάββας Σπάρταλης και Πότσος Μιχαήλ. Παστίδα, Στέργος Κασανής και Σάββας Γιορδαμνής. Πλατάνια, Στέργος Μιχαλάκης και Ευάγγελος Κατσιδώνης. Πυλώνα, Γεώργιος Καραμαριάς και Εμμανουήλ Φάκκας. Σάλακος, Νικόλαος Ζαγοριανός και Φώτιος Καστρουνής. Σορωνή, Γεώργιος Πρώτος. Τριάντα, Σάββας Χατζηαντωνίου και Μιχαήλ Λιαμής. Φάνες, Τσαμπίκος Στεργαλάς και Γεώργιος Χατζηαντωνίου. Ψίνθος, Νικόλαος Κήπουλας και Κωνσταντίνος Καρίκης. Τα ονόματα των προέδρων των λοιπών κοινοτήτων θα ανακοινωθούν ευθύς ως συγκεντρωθούν τα σχετικά στοιχεία.

Ποιοι εξελέγησαν προχθές Δήμαρχοι
Συμφώνως προς τηλεγραφήματα εκ των νήσων. κατά τας διεξαχθείσας προχθές εκλογάς δι’ανάδειξιν δημάρχων εις 8 νήσους της Δωδεκανήσου, εξελέγησαν οι εξής:
Δήμος Κω, Γεώργιος Καΐσερλης δια 9 ψήφων, έναντι 5, απουσιάζοντος ενός συμβούλου.
Δήμος Καλύμνου, Αντώνιος Καλογιάννης δια ψήφων 8.
Δήμος Λέρου, Μιχαήλ Καρανικόλας δια ψήφων 9.
Δήμος Μεγ. Χωρίου Τήλου, Μιχαήλ Νικολής δια ψήφων 6, μιας λευκής και αποχής των υπολοίπων.
Δήμος Μεγίστης, Ευάγγελος Κονδύλιος δια ψήφων 5.
Δήμος Χάλκης, Νικόλαος Κολλιαγράκης δια ψήφων 5 και αποχής της μειοψηφίας.
Δήμος Νισύρου, Γεώργιος Γιαλλούρης δια ψήφων 5, και
Δήμος Καρπάθου, Αργύριος Χαλκιάς δια ψήφων 5, έναντι 4 του Λειβαδιώτη.
Συμειωτέον ότι ο κ. Χαλκιάς είχεν εκλεγή ως σύμβουλος του Λειβαδιώτη, αλλά μετακινήθη και εψηφίσθη ύπο των 4 αντιπάλων του και νυν φίλων του.

ΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ, ΤΗΣ ΕΡΩΤΙΚΗΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ, ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ ΑΝΕΒΛΗΘΗ ΔΙΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟΝ
Κατά πληροφορίας εξ Αθηνών το εξωτερικόν συνεργείον της “Μέρφιλμ” θα αφιχθή το τελευταίον δεκαήμερον του Ιουνίου εις Ρόδον προκειμένου να αρχίση ενταύθα την κινηματογράφησιν της νέας της ταινίας που τιτλοφορείται “Ερωτική κρουαζιέρα”. Το σενάριον και η σκηνοθεσία της ταινίας αυτής που θα είναι έγχρωμη, οφείλονται στο Γιάννη Δαλιανίδη. Στη νέα αυτή κωμωδία πρωταγωνιστούν ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, ο Κώστας Κακκαβάς, η Μαρίκα Κρεββατά, η Βούλα Χαριλάου και ο Κούλης Στολίγκας. Επίσης η Ντίνα Τριάντη που θεωρείται αποκάλυψις του σκηνοθέτου της Ταινίας.

ΕΚΟΜΙΣΘΗ ΧΘΕΣ ΝΕΑ ΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΔΙΑ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΝ ΡΟΔΟΥ
Χθες εκομίσθη εις Ρόδον εις παραλαβήν της ΔΕΗ μια νέα ηλεκτρογεννήτρια 350 Ίππων τύπου “Βιβάντ” δυνάμενη να παραγάγη 150 κιλοβάτ ωριαίως.
Η εν λόγω μηχανή θα χρησιμοποιηθή δια την ενίσχυσιν των εργοστασίων ηλεκτροπαραγωγής Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον θα αναχωρήσουν τα Σπογγαλιευτικά της Καλύμνου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Θα απονεμηθώσι έπαινοι εις τους οδηγούς και εισπράκτορας

Φλας στο παρελθόν, 1964: Νεαρός αθλητής ετραυματίσθη σοβαρώς με σιδηράν «σφαίραν»

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Οι Τούρκοι ομιλούν ήδη περί της Δωδεκανήσου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Γλέντι στην Έμπωνα με Εις Υγείαν και με Σκολ!

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Εις Ρόδον 20 Γερμανοί διευθυνταί τουριστ. γραφείων

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Μια ωραία προσπάθεια η εβδομάς τουρισμού

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ήρχισαν τώρα επειγόντως επισκευαί στο Καζούλλειον