"Μύρισε" εκλογές στο κέντρο της πόλης της Ρόδου

…”Μύρισε” εκλογές, όπως κάθε φορά, από νωρίς σήμερα, στο συγκρότημα της Ακαδημίας, όπου είθισται να περνούν αρκετοί από τους υποψηφίους και “χτυπάει” η καρδιά των εκλογών στο κέντρο της πόλης της Ρόδου!

Όπως σε όλα τα εκλογικά τμήματα, στο πλέον πολυσύχναστο, βρέθηκαν από νωρίς το πρωί αρκετά μέλη όλων των παρατάξεων που κατέρχονται στις αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά και βουλευτές και στελέχη κομμάτων. Μεταξύ άλλων, πέρασαν οι βουλευτές Δωδεκανήσου κ.κ. Δημήτρης Γάκης και Μάνος Κόνσολας, οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές κ.κ. Γιώργος Κρεμλής και Γιώργος Νικητιάδης,  ο Δήμαρχος Ρόδου και εκ νέου υποψήφιος κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ρόδου κ. Στράτος Καρίκης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Μανόλης Γλυνός ενώ δεν σταμάτησαν να πηγαινοέρχονται υποψήφιοι κι υποστηρικτές από όλες τις παρατάξεις.

 

Μέχρι στιγμής, στη Ρόδο επικρατεί ηρεμία και αναδεικνύεται ο «πολιτικός πολιτισμός». Ωστόσο, εκείνο που χαρακτηρίζει αυτές τις εκλογές είναι η ταλαιπωρία με τις μεγάλες ουρές που δημιουργήθηκαν, τουλάχιστον από το μεσημέρι και μετά, στα εκλογικά τμήματα λόγω βέβαια της τετραπλής κάλπης. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις, δεν απεφεύχθησαν οι αψιμαχίες ανάμεσα στους πολίτες καθώς το γεγονός ότι έπρεπε να περιμένουν αρκετή ώρα στις ουρές προκαλούσε νευρικότητα. Επίσης, για ακόμα μία φορά δεν προσήλθαν μέλη εφορευτικών επιτροπών ενώ η αλλαγή στα εκλογικά τμήματα σε σχέση με όλα τα προηγούμενα χρόνια, αφού διπλασιάστηκαν λόγω των τετραπλών εκλογών, σε ορισμένους ψηφοφόρους κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας δημιούργησε κάποια σύγχυση.

Νωρίτερα το μεσημέρι, ανέφεραν σε δηλώσεις τους:

Ο κ. Γάκης

«Είναι πολύ κρίσιμες οι εκλογές αυτές σε κάθε επίπεδο, και στις αυτοδιοιικητικές αλλά και στις ευρωεκλογές. Στην Ευρώπη προσδιορίζεται για μία πενταετία η πορεία της, δυνάμεις οι οποίες έρχονται από το παρελθόν θα πρέπει σήμερα να τους φράξουμε το δρόμο, οι κοινωνίες θα πρέπει να καταλάβουν ότι, η δημοκρατία, παρ’ όλα τα προβλήματα και τις αδυναμίες που έχει, το μόνο που μπορεί να δεχθεί είναι διόρθωση και όχι ακύρωση και από αυτή την άποψη νομίζω ότι η δημοκρατία θα περάσει στην Ε.Ε.  παρά τις αντίθετες προσπάθειες  όλων των ισχυρών δυνάμεων, οικονομικών αλλά και άλλων οι οποίοι έχουν διαφορετική οπτική γιατί θέλουν διαφορετικά την Ε.Ε.

 

Στις τοπικές εκλογές, επίσης, είναι μία κρίσιμη μάχη στην περιοχή μας γιατί και το νησί μας και η Περιφέρεια και ο Δήμος της Ρόδου  βρίσκονται σε μία κρίσιμη καμπή γιατί θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τη στρατηγική τους και τον σχεδιασμό τους…».

Ο κ. Κόνσολας

Δήλωσε ο βουλευτής: «Σήμερα είναι η μέρα της Ρόδου, της Δωδεκανήσου, της Ελλάδας, της Ευρώπης. Θα πρέπει η δημιουργική Ελλάδα να βγει μπροστά. Ελπίζουμε να δούμε φως. Η αλήθεια είναι πως σ’ αυτές τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτη ευρωπαϊκή δύναμη για την Ελλάδα για να μπορέσει ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης και η Ν.Δ. να παράξει πλούτο, να δώσει ευκαιρίες, να δώσει δύναμη και δημιουργική διάσταση στις ανθρώπινες δυνάμεις που περιμένουν, να υπάρχει κλίμα και ελευθερία στην αγορά και επιτέλους να υπάρξει ένα πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία για να υπάρχει μια πολιτική αλλαγή. Η πολιτική αλλαγή με τη Ν.Δ. σύντομα στις εθνικές εκλογές».

Μάνος Κόνσολας, Φωτης Χατζηδιάκος
Μάνος Κόνσολας, Φωτης Χατζηδιάκος

Ο κ. Χατζηδιάκος

Για μία σύνθετη εκλογική διαδικασία, έκανε λόγο ο κ. Χατζηδιάκος, ο οποίος έχοντας γυρίσει αρκετά από τα εκλογικά τμήματα της πόλης, διαπίστωσε το σύνηθες φαινόμενο των τελευταίων εκλογικών διαδικασιών να μην προσέρχονται τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, είτε επειδή δουλεύουν είτε επειδή είναι αμισθί και θεωρούν ότι είναι αγγαρεία. Μάλιστα, είπε ότι θα μπορούσαν να έχουν δύο άτομα με μία συμβολική αμοιβή.

Είπε, ακόμη, ότι οι εκπρόσωποι των παρατάξεων είναι ακροβολισμένοι έξω από τα εκλογικά τμήματα γι’ αυτό και πρότεινε να μπορούν να μπαίνουν μέσα και υπό την επίβλεψη του Προέδρου της κάθε εφορευτικής να βοηθήσουν.

Πάντως, ο κ. Χατζηδιάκος είπε ότι το βράδυ θα έχουμε πολλές δυσκολίες.

Το άλλο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζεται είναι η τελευταία αλλαγή στα εκλογικά τμήματα, κυρίως για τους ηλικιωμένους που δεν μπορούν να μετακινηθούν εύκολα και αυτό είναι εις βάρος της εκλογικής διαδικασίας. Πιστεύει να εξομαλυνθεί μέχρι το βράδυ και από εκεί και πέρα να έχουμε όσο γίνεται ήρεμα, πολιτισμένα και σύντομα τα εκλογικά  αποτελέσματα.

Φώτης Χατζηδιάκος
Φώτης Χατζηδιάκος

Ο κ. Καρίκης

Δήλωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος: «Πολύ σημαντική μέρα σήμερα για το νησί μας, όλη την προεκλογική περίοδο έχουμε αναδείξει τα θέματα που το αφορούν και θεωρούμε ότι σήμερα  είναι η αφετηρία να ξεκινήσει μία διαφορετική μέρα για τη Ρόδο. Έχουμε τονίσει τις διαφορές των παρατάξεων που συμμετέχουν στις δημοτικές εκλογές και όλοι οι πολίτες έχουν καταλάβει. Από αύριο θα ξεκινήσουμε την προσπάθεια για τον δεύτερο γύρο καθώς θεωρούμε ότι το αποτέλεσμα θα είναι απόλυτα θετικό για μας, ώστε να δει η Ρόδος μία νέα μέρα».

Στράτος Καρίκης
Στράτος Καρίκης
Αντώνης Καμπουράκης
Αντώνης Καμπουράκης
Φώτης Χατζηδιάκος- Στράτος Καρίκης
Φώτης Χατζηδιάκος- Στράτος Καρίκης
 Μανώλης Γλυνός
Μανώλης Γλυνός
Γιώργος Νικητιάδης
Γιώργος Νικητιάδης
Θανάσης Μπαράκας
Θανάσης Μπαράκας