Δεν έχει ξεκαθαρίσει  ποιοι πρόκειται να εκλεγούν σε Περιφέρεια, Δήμο και Κοινότητες

Μετά το τέλος της εκλογικής διαδικασίας το ενδιαφέρον εστιάζεται όπως είναι φυσικό στους σταυρούς που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι σε Περιφέρεια, Δήμο και Κοινότητες.

Τα επίσημα αναλυτικά στοιχεία αναμένεται να ανακοινωθούν περί τα τέλη της εβδομάδας, με αποτέλεσμα η αγωνία να έχει κορυφωθεί για κάθε έναν από αυτούς αλλά και για τις παρατάξεις τους.
Η «Ροδιακή» επικοινώνησε χτες με τις παρατάξεις αλλά και με αρκετούς υποψηφίους, στην προσπάθειά της να διαμορφώσει μία εικόνα γύρω από τους σταυρούς προτίμησης που πήρε ο καθένας, αλλά όπως έγινε γνωστό επειδή δεν είχε ακόμη ολοκληρωθεί η καταμέτρηση δεν υπήρχαν ακριβή αποτελέσματα.
Έτσι συγκεντρώθηκαν έστω και ανεπίσημα κάποια αποτελέσματα τα οποία παρουσιάζονται, ενώ μεταφέρονται και κάποιες εκτιμήσεις γύρω από την κατάταξη κάποιων υποψηφίων.

Για παράδειγμα στις περιφερειακές εκλογές από την παράταξη του Γιώργου Χατζημάρκου στο 274ο εκλογικό τμήμα στη Λάρδο, μέσα στην πρώτη πεντάδα φαίνεται να βρίσκονται οι Γιάννης Καραμαρίτης, Γιάννης Φλεβάρης, Γιώργος Παρασκευάς, Μαριέττα Παπαβασιλείου και Παναγιώτης Διακοφώτης.
Στο 275ο εκλογικό τμήμα στην Πυλώνα, μέσα στην πρώτη πεντάδα και πάλι από την παράταξη του Γιώργου Χατζημάρκου φαίνεται ότι πλασάρονται οι Γιάννης Καραμαρίτης, Χαρούλα Γιασιράνη, Σάκης Στάγκας, Κάλλιστος Διακογεωργίου  και Γιάννης Φλεβάρης.  

Σε ό,τι αφορά τον Δήμο οι εκτιμήσεις για την παράταξη του Φώτη Χατζηδιάκου θέλουν μέσα στην πρώτη πεντάδα να πλασάρονται οι Σάββας Διακοσταματίου, Γιώργος Πόκκιας, Σάββας Καλαθενός, Γιάννης Γιαννακάκης και Δημήτρης Καραντζιάς. Επίσης δυνατά παίζουν τα ονόματα των Γιάννη Αφεντούλη, Γιάννη Κορωναίου, Μιχάλη Παλαιολόγου, Αγαπητού Πάλλα, Μιχάλη Σταυρή και Μιχάλη Καφετζή, στις αντίστοιχες δημοτικές ενότητες από τις οποίες προέρχονται.
Σε ό,τι αφορά την Περιφέρεια, σύμφωνα με εκτιμήσεις, στην παράταξη του κ. Γ. Χατζημάρκου προηγούνται οι Θ. Σωτρίλλης, Χρ. Ευστρατίου, Κ. Χρυσοχοΐδης και Γ. Φλεβάρης, ενώ από την παράταξη του κ. Μ. Γλυνού, η Νατ. Βενετοκλή, Π. Κουνάκης, Αγγ. Ανανίας και Σ. Παυλίδη.

Νατάσα Βενετοκλή: Η ουσιαστική δημοκρατία ενώνει. Δεν διχάζει


Από την κ. Νατάσα Βενετοκλή εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
«Αναμφισβήτητα, οι χθεσινές Εκλογές αποτέλεσαν ένα ηχηρό μήνυμα του τόπου μας, ένα μήνυμα που αποτυπώνει την ψυχική και ηθική στάση των ψηφοφόρων. Η ουσιαστική Δημοκρατία οφείλει να συνενώνει τις πολιτικές φωνές του τόπου για την ευημερία και την πρόοδο. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι.  Σήμερα, είμαστε πάλι πολίτες ενεργοί που δουλεύουμε, ο καθένας από τη δική του θέση,  για το κοινό καλό.

Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω προσωπικά  τους συμπολίτες μου που με στήριξαν στον αγώνα μου και να καταθέσω τα συγχαρητήριά μου  στην παράταξη του Γ. Χατζημάρκου ευελπιστώντας να ανταποκριθεί στο δύσκολο έργο του.

Ευχαριστώ την ανεξάρτητη παράταξη “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου” και τον επικεφαλής Μανώλη Γλυνό  για το όμορφο ταξίδι ενός κοινού αγώνα και όλους τους συνυποψήφιούς μου για την αγαστή συνεργασία και το κοινό όραμα!   Αυτό που οφείλουμε να θυμόμαστε την επόμενη μέρα των εκλογικών αποτελεσμάτων είναι ότι είμαστε σύσσωμοι και ενωμένοι, χωρίς ετικέτες, ενεργοί πολίτες μιας ουσιαστικής Δημοκρατίας. Ο πολίτης μιας Δημοκρατικής κοινωνίας δεν είναι απλώς ένα πρόσωπο, αλλά είναι κυρίως μία δύναμη με άποψη, θέληση και προοπτική».

Δήλωση του Π. Κουνάκη για το αποτέλεσμα των εκλογών


Δήλωση για τα αποτελέσματα των εκλογών στην Περιφέρεια πραγματοποίησε ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τη “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου” και τον Μανώλη Γλυνό, κ. Παναγιώτης Κουνάκης.

Στη σχετική του δήλωση ο κ. Κουνάκης αναφέρει:
«Ευχαριστούμε όλους αυτούς που ήταν και είναι ακόμη στα εκλογικά τμήματα, δουλεύοντας για να βγάλουν αποτελέσματα.
Θέλω να πιστεύω πως στο μέλλον οι διαδικασίες θα απλοποιηθούν ώστε να μην υπάρχει τόσο μεγάλη ταλαιπωρία στα εκλογικά τμήματα.

Το πιο σημαντικό είναι η επόμενη μέρα, συγχαρητήρια στην αντίπαλη παράταξη, εύχομαι τα νησιά μας να έχουν το μέλλον που τους αξίζει, οι καλές προτάσεις να αξιοποιηθούν και να έχουμε χαμογελαστούς νησιώτες.
Σας ευχαριστούμε όλους που στηρίξατε την προσπάθειά μας, και μας τιμήσατε».


Β. Υψηλάντης: Η πολιτική αλλαγή με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και
Κυριάκου Μητσοτάκη πλησιάζει

Ο π. Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης με αφορμή, τις προχθεσινές ευρωπαϊκές και αυτοδιοικητικές εκλογές, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Το αποτέλεσμα των ευρωπαϊκών εκλογών, με τη μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, δείχνουν τη θέληση των Ελλήνων να συνεχίσει η Ελλάδα, ενισχυμένη και με αξιοπρέπεια, την ευρωπαϊκή της πορεία.

Έδειξε όμως και την αποστροφή για όλους εκείνους που εξέθρεψαν την πολιτική απάτη, το ψέμα, την ενδοτικότητα στα σημαντικά μας εθνικά ζητήματα, την αναπτυξιακή δυσπραγία και τον οικονομικό μαρασμό.

Η πολιτική αλλαγή με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και Κυριάκου Μητσοτάκη πλησιάζει. Τα Δωδεκάνησα ενισχύουν πρωταγωνιστικά την προσπάθεια αυτή. Το αποδεικνύει το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα.

Θα ήθελα, με την ευκαιρία, να συγχαρώ το Γιώργο Χατζημάρκο για τη θριαμβευτική νίκη της παράταξής του στις εκλογές για ανάδειξη νέας περιφερειακής αρχής στο Νότιο Αιγαίο.
Αλλά και τον Αντώνη Καμπουράκη για τη μεγάλη του νίκη στον πρώτο γύρο των εκλογών για το Δήμο Ρόδου. Αποτελούν και οι δύο εχέγγυα καλύτερης και ποιοτικότερης ζωής όλων μας στη Ρόδο και στα νησιά μας.

Τέλος συγχαίρω όλους εκείνους που, έχοντας μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των νησιών, συμμετείχαν στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης α΄και β΄ βαθμού. Ανεξάρτητα από τον αν εξελέγησαν ή όχι. Η αγάπη τους για τα νησιά μας και επιθυμία τους να ζήσουν και να προσφέρουν σ’ αυτά αποτελούν φωτεινό παράδειγμα ζωής».