Ώδινεν όρος και έτεκε μυν

Ώδινεν όρος και έτεκε μυν

Ώδινεν όρος και έτεκε μυν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 467 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο
Κωνσταντίνος Σαρρής
δικηγόρος Ρόδου

Με συγχωρείτε που χρησιμοποιώ για δεύτερη φορά τον παραπάνω τίτλο, αλλά δεν βρίσκω άλλο καταλληλότερο στην περιγραφή του αγώνα κυπέλλου της 26ης Μαΐου, μεταξύ του Ταλαιπωρικού Πρεσπών και του Κεραυνού Χανίων, ο οποίος έχει διεξαχθεί στο γήπεδο Νέας Σμύρνης και όχι στο Καραϊσκάκη, επειδή ο Μαρινάκης θα έφερνε «χρουσουζιά» στον Ταλαιπωρικό λόγω συμπάθειας προς τον Κεραυνό Χανίων.

Ο πρώτος θεωρούσε τον εαυτό του νικητή προτού κατέβει στο γήπεδο, διότι ο δεύτερος λέει ήταν άνθρωπος του χεριού του, τον έκανε ό,τι ήθελε και τον έπαιζε σαν τη γάτα με τον ποντικό. Αισθανόταν δε τόση σιγουριά που ευχαριστούσε την αντίπαλη ομάδα που κατέβασε τον εν λόγω παίχτη, διότι μόνο που θα τον έβλεπε με ένα φύσημά του θα έπεφτε κάτω. Για να είναι όμως και σίγουρος μοίρασε σε πολλούς από τους θεατές κριτές του αγώνα και μερικά ευρώπουλα, διότι ένας άλλος συμπαίκτης του Ταλαιπωρικού προτίμούσε τα ευρώπουλα από τις δραχμές, που θέλανε αρκετοί, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός τους.

Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους κριτές προειδοποίησαν τον Ταλαιπωρικό και μάλιστα πολλές φορές ότι τα προγνωστικά δεν είναι και τόσο καλά και ότι θα πρέπει ιδιαίτερα να προσέξει, διότι ο Κεραυνός δεν είναι εύκολος αντίπαλος αλλά σκληρό καρύδι.

Όμως εκείνος σαν Ηγεμόνας απαντούσε ότι αυτόν τον έχω για πρωινό. Μάλιστα παραμονές του αγώνα εκτός από τα πενηντάευρα που μοίραζε, υποσχόταν οτιδήποτε του κατέβαινε στην κούτρα του και υποσχόταν σαν άλλος Μαυρογιαλλούρος γεφύρια έστω και αν δεν υπήρχαν ποτάμια.

Όταν άρχισε ο αγώνας και το σκορ ήταν στο 5-0 οι κριτές του φώναξαν ότι τα πράγματα δεν είναι ρόδινα αλλά εκείνος απαντούσε ότι το σκορ είναι αναστρέψιμο και ότι στο τέλος θα δικαιωθεί, διότι αυτό έχει συμβεί και άλλη φορά.

Όσο όμως περνούσε η ώρα το σκορ αντί να μικραίνει μεγάλωνε αλλά εκείνος επέμενε, κάνετε υπομονή και θα δείτε. Όταν όμως έφτασε στο 10-0 τότε πλέον παραδέχτηκε ότι έχασε και αντί να παραδεχτεί την καθαρή ήττα του, τα έβαλε με τους κριτές διότι φάνηκαν αχάριστοι και αγνώμονες στα όσα τους έκαμε.

«Διότι πράγματι έκαμε πολλά καλά» μεταξύ των οποίων εφτωχοποίησε την μεσαία τάξη, αύξησε την φορολογία της μεσαίας τάξης και κάτω, εμείωσε την φορολογία των εφοπλιστών για να κάνουν περισσότερα καράβια, αύξησε τον Φ.Π.Α, παρά τρίχα να μας βγάλει από το ευρώ και την Ευρώπη και έτσι χάσαμε τον σύντροφο Μαδούρο, έδιωξε και τους επενδυτές, οι οποίοι έπιναν το αίμα της εργατικής τάξης, άνοιξε τον δρόμο στους άνεργους πτυχιούχους που σχεδόν όλοι εξαναγκάστηκαν να πάνε σε άλλες χώρες να δουλέψουν για να βγάλουν το ψωμί τους και τόσα άλλα.

Τόση αχαριστία κυρίες και κύριοι κριτές, αυτό δεν ξανάγινε. Τον σταυρώσατε σαν τον Χριστό. Έλα όμως που στις 7 Ιουλίου μάλλον διεξάγεται ο αγώνας πρωταθλήματος και εκεί φοβάμαι ότι το σκορ θα είναι μεγαλύτερο από 10-0.

Η ψυχολογία των κριτών πιστεύω ότι παραμένει η ίδια και η ομάδα του Ταλαιπωρικού δεν θα παραμείνει στην Α΄ κατηγορία, αλλά μάλλον θα υποβιβαστεί στην ερασιτεχνική. Αναμένεται να το επιβεβαιώσει ο αγώνας πρωταθλήματος της 7ης Ιουλίου, με τον Κεραυνό πλέον να κατεβαίνει στο γήπεδο με την ψυχολογία του νικητή. Το ποτάμι δεν γυρνάει πίσω.
Ή αν προτιμάται να πω τη λαϊκή παροιμία «Ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρεται».

Διαβάστε ακόμη

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"

Φίλιππος Ζάχαρης "«Δικαίωμα στη Λήθη»: H ασφαλιστική κάλυψη των ασθενών που επιβίωσαν από καρκίνο"

Γιάννης Παρασκευάς: Οι ενστάσεις και η ουσία του πολιτικού προβλήματος

Φίλιππος Ζάχαρης: Ο πολύπλευρος άνθρωπος σε μία πολύπλοκη ζωή

Ηλίας Καραβόλιας: «Η επικίνδυνη εμμονή»

Θανάσης Καραναστάσης: Με τους... κράχτες στην Ευρωβουλή

Σωτήρης Ντάλης: "Iσραήλ- Ιράν: Από τον σκιώδη πόλεμο στην απόλυτη σύγκρουση;"