Πυρετωδώς εργάζονται  στο Πρωτοδικείο  για την  ανακήρυξη των επιτυχόντων

Πυρετωδώς εργάζονται στο Πρωτοδικείο της Ρόδου για την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων από τις εκλογές της 26ης Μαΐου, ώστε με την ολοκλήρωσή της να γίνει και η ανακήρυξη των επιτυχόντων συνδυασμών αλλά των αντίστοιχων συμβούλων.

Η όλη διαδικασία εκτιμάται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι αύριο αν και υπάρχουν πρακτικά προβλήματα, όπως για παράδειγμα η καθυστέρηση στην παράδοση των εκλογικών σάκων από τους δικαστικούς αντιπροσώπους.

Ακόμη και χθες το μεσημέρι, παραδίδονταν βιβλία και ψηφοδέλτια από δικαστικό αντιπρόσωπο που συμμετείχε στις εκλογές της περασμένης Κυριακής.
Πάντως τα συνεργεία που έχουν συσταθεί από το Πρωτοδικείο Ρόδου για το σκοπό αυτό, δουλεύουν πυρετωδώς ώστε να έχουν έτοιμα τα απαραίτητα στοιχεία για την ανακήρυξη των συνδυασμών όσο το δυνατόν συντομότερα.

Στο πλαίσιο αυτό δίδεται προτεραιότητα στην καταμέτρηση των ψηφοδελτίων που αφορούν τις δημοτικές εκλογές καθώς όπως είναι γνωστό, υπάρχει και δεύτερος γύρος την Κυριακή 2 Ιουνίου μεταξύ των κ.κ. Αντώνη Καμπουράκη και Φώτη Χατζηδιάκου. Για το λόγο αυτό και θα πρέπει μέχρι το τέλος της εβδομάδας να έχει γίνει η επίσημη ανακήρυξη από το Πρωτοδικείο Ρόδου των αποτελεσμάτων της προηγούμενης (πρώτης) Κυριακής 26 Μαΐου, για να ακολουθήσει και ο επαναληπτικός γύρος όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία.

Στην ίδια απόφαση του δικαστηρίου θα αναφέρονται και οι σταυροί προτίμησης που έχει λάβει κάθε υποψήφιος από κάθε συνδυασμό που συμμετείχε στις δημοτικές ή κοινοτικές εκλογές.
Η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και για τις Περιφερειακές εκλογές όπου και εκεί το ενδιαφέρον για τους σταυρούς προτίμησης που έλαβε κάθε υποψήφιος, είναι πολύ μεγάλο.

Σημειώνεται πως μετά την ανακήρυξη των αποτελεσμάτων από το Πρωτοδικείο Ρόδου, θα αρχίσουν να ισχύουν και οι ημερομηνίες για τυχόν ενστάσεις που θα υποβληθούν είτε από παρατάξεις είτε μεμονωμένα από υποψήφιους συμβούλους.