Στην τελική ευθεία η αναμέτρηση Καμπουράκη - Χατζηδιάκου

Πανέτοιμα είναι τα επιτελεία των δύο μονομάχων, για την καθοριστική και κρίσιμη μάχη του δεύτερου γύρου, που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή, προκειμένου να αναδειχθεί ο νέος δήμαρχος Ρόδου.

Χθες το μεσημέρι, το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε τα επίσημα αποτελέσματα έπειτα από την ολοκλήρωση της σχετικής επεξεργασίας, σύμφωνα με τα οποία ο Αντώνης Καμπουράκης προηγείται του νυν δημάρχου με ποσοστό της τάξης του 10,8%!
Σε αριθμό ψήφων, το ποσοστό αυτό μεταφράζεται  σε 23.401 ψήφους για τον Αντώνη Καμπουράκη και σε 17.322 ψήφους για τον Φώτη Χατζηδιάκο.

Η διαφορά των δύο μονομάχων υπολογίζεται σε 6.069 ψήφους, οι οποίοι τώρα θα πρέπει να αντληθούν από τους ψηφοφόρους εκείνους που στον πρώτο γύρο επέλεξαν να ψηφίσουν στον Στράτο Καρίκη, τον Δημήτρη Κρητικό και τον Τάκη Πότσο.

ΤΕΛΙΚΑ  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΡΟΔΟΥ
Αντώνης Καμπουράκης (“Με Δύναμη για τη Ρόδο”), 41,56% (23.401) 20 έδρες
Φώτης Χατζηδιάκος (“Ρόδος Δύναμη Πολιτών”): 30,76% (17.322) 15 έδρες
Στράτος Καρίκης (“Νέα Μέρα”): 15,09% (8.496) 8 έδρες
Δημήτρης Κρητικός (“Ρόδος Αξιών”): 8,81% (4.959) 4 έδρες
Τάκης Πότσος (“Λαϊκή Συσπείρωση”): 3,79% (2.134) 2 έδρες.

Επί της ουσίας, τα επιτελεία των κ.κ. Αντώνη Καμπουράκη και Φώτη Χατζηδιάκου, έχουν ξεκινήσει ήδη να κλιμακώνουν τον αγώνα του, με επαφές, συναντήσεις αλλά και εξορμήσεις ομάδων υποψηφίων στα χωριά μας, ενώ μεγάλο βάρος θα δοθεί από νωρίς το πρωί της Κυριακής, όπου και θα ξεκινήσει η ψηφοφορία, με έντονη παρουσία των στελεχών, των υποψηφίων και των μελών της παράταξης έξω από τα εκλογικά κέντρα.

Σημειώνεται ότι με ανακοίνωσή του ο Δημήτρης Κρητικός, χαιρέτησε το αποτέλεσμα των εκλογών και ξεκαθάρισε ότι οι ψηφοφόροι του είναι ελεύθεροι να επιλέξουν ό,τι νομίζουν οι ίδιοι ό,τι είναι καλύτερο ενόψει του δεύτερου γύρου.

Ανακοίνωση εξέδωσε επίσης χθες το μεσημέρι και ο Στράτος Καρίκης ο οποίος συνεχάρη τους κ.κ. Καμπουράκη και Χατζηδιάκο για την επιτυχία τους να περάσουν στον δεύτερο γύρο. Χθες αργά το βράδυ η παράταξη του κου Καρίκη αναμένονταν να συνεδριάσει για να αναλύσει με τον καλύτερο τρόπο το εκλογικό αποτέλεσμα.
 
Ανακοίνωση του κ. Φώτη Χατζηδιάκου ενόψει του δεύτερου γύρου
Ανακοίνωση ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών την ερχόμενη Κυριακή εξέδωσε η παράταξη του Φώτη Χατζηδιάκου. Στην ανακοίνωση αναφέρεται:
«Συσπειρωμένη και πανέτοιμη η παράταξη του Δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου για τη μάχη του δεύτερου γύρου. Με σύσκεψη, στην οποία πήραν μέρος όσοι απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο της παράταξής μας «ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ», ξεκίνησε η μάχη για τον Β’ γύρο των δημοτικών εκλογών.

Στη σύσκεψη, που έγινε χθες το βράδυ, μίλησε ο Δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος και ευχαρίστησε  όλους τους συμπολίτες και συμπολίτισσές μας, που εμπιστεύτηκαν την παράταξή μας. Ταυτόχρονα συνεχάρη όλους τους υποψηφίους της παράταξής μας για τον δίκαιο και έντιμο αγώνα του Α’ γύρου, αλλά και των υπόλοιπων παρατάξεων για τη συμμετοχή τους. 

Στη συνέχεια διαμορφώθηκε πρόγραμμα εξορμήσεων και περιοδειών για τις επόμενες μέρες, με στόχο τη ΝΙΚΗ της παράταξής μας την ερχόμενη Κυριακή. Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν επίσης μεγάλος αριθμός υποψήφιων τοπικών συμβουλίων, αλλά και πολλοί φίλοι της παράταξης.

Η μάχη αυτή έχει αφετηρία και παρακαταθήκη τη στήριξη που έδωσαν στο ψηφοδέλτιό μας χιλιάδες συνδημότισσες και συνδημότες μας, τους οποίους ευχαριστούμε για την ανανέωση της εμπιστοσύνης τους.

Το μήνυμα είναι σαφές. Συσπείρωση, ετοιμότητα, επαγρύπνηση για τη μάχη της Κυριακής, όπου οι συνδημότες και οι συνδημότισσές μας, μετά την εκλογή των συμβούλων, καλούνται πλέον να εκλέξουν Δήμαρχο.
Το δίλημμα είναι ποιος είναι καταλληλότερος για να αντεπεξέλθει στο δύσκολο έργο της διοίκησης του νησιού μας. 

Απευθυνθήκαμε και απευθυνόμαστε σε όλους τους συμπολίτες και συμπολίτισσές μας έξω και πέρα από ιδεολογικές και κομματικές περιχαρακώσεις, με υπερβάσεις  και συγκλίσεις, με αίσθημα ευθύνης, με καθαρά αυτοδιοικητικά κριτήρια και στοχεύσεις, γιατί τα προβλήματα του τόπου  μας είναι κοινά.

Απευθυνόμαστε πάλι σε όλες και σε όλους τους συνδημότες μας και ζητάμε να αξιολογήσουν την προσπάθειά μας και να ΑΝΑΝΕΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ σας για την ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ του ΕΡΓΟΥ μας την προσεχή αυτοδιοικητική περίοδο, το οποίο βρίσκεται στην πιο κρίσιμη φάση υλοποίησής του.

Έχοντας επανειλημμένως  αναφέρει ότι η αυτοδιοίκηση είναι ο κατ’ εξοχήν χώρος της εφαρμοσμένης πολιτικής και όχι οράματα και εκθέσεις ιδεών, ΚΑΛΟΥΜΕ τον κ. Καμπουράκη σε δημόσια συζήτηση, προκειμένου να παρουσιάσουμε στον Ροδιακό λαό, με ρεαλισμό τις προγραμματικές μας στοχεύσεις. Ευελπιστούμε αυτή τη φορά να δώσει την ευκαιρία στον Ροδίτη και την Ροδίτισσα να κρίνουν τις θέσεις και τα επιχειρήματα και των δύο μας, και να μην κρυφτεί ξανά πίσω από δικαιολογίες».