Στο ποιοι θα εκλεγούν εστιάζεται το ενδιαφέρον στην Περιφέρεια

Στο ποιοι θα είναι οι νέοι Περιφερειακοί σύμβουλοι, εστιάζεται πλέον το ενδιαφέρον, σε ό,τι αφορά την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Λόγω του συστήματος που ισχύει, αλλά και εξαιτίας του γεγονότος ότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην καταμέτρηση των ψήφων, η κατάσταση πρόκειται να ξεκαθαρίσει την Πέμπτη, οπότε και αναμένεται να υπάρξει η ανακήρυξη από το Πρωτοδικείο.

Η καταμέτρηση πάντως από το Υπουργείο Εσωτερικών και την Περιφέρεια, σε ό,τι αφορά τους συνδυασμούς, σχεδόν ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ.
Συγκεκριμένα,  στο σύστημα είχαν καταμετρηθεί αποτελέσματα από 707 εκλογικά τμήματα σε σύνολο 718 που υπήρξαν για τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες.
 

Σύμφωνα με την καταμέτρηση αυτή, η εικόνα της ψηφοφορίας έχει ως εξής:
- Eγγεγραμμένοι     317.205
- Ψήφισαν     179.911
- Άκυρα     6.598 (3,67%)
- Λευκά     5.893 (3,28%)
- Έγκυρα    167.420

Οι πέντε υποψήφιοι περιφερειάρχες πήραν:
- Γιώργος Χατζημάρκος: 89758 ψήφους (53,61%) και 27 έδρες.
- Μανώλης Γλυνός: 56.454 ψήφους (33,72%) και 17 έδρες.
- Ιωάννης Ντουνιαδάκης: 9.717 ψήφους (5,80%) και 3 έδρες.
- Χαράλαμπος Κόκκινος: 6.222 ψήφους (3,72%) και 2 έδρες.
- Νικόλαος Αττιτής: 5.269 ψήφους (3,15%) και 2 έδρες.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΝΟΥ ΣΤΟΝ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟ
Aπό τη “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου” έγιναν γνωστά τα εξής:
“Η “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου” συγχαίρει την Παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” για την εκλογική της νίκη.

Στο πλαίσιο αυτό ο Πρόεδρός μας κ. Μανώλης Γλυνός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Γιώργο Χατζημάρκο και τον συνεχάρη,  υπογραμμίζοντας ότι η επόμενη μέρα των εκλογών βρίσκει όλους τους νησιώτες μαζί αντιμέτωπους απέναντι στα κοινά προβλήματα.
Παράλληλα η “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου” ευχαριστεί τον καθέναν από τους Πολίτες της Περιφέρειάς μας για τον αγώνα και τη στήριξη.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τους υποψηφίους, το επιτελείο και τους εθελοντές ο κ. Γλυνός εκφράζει ένα μεγάλο ευχαριστώ για την τιμή και την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στο πρόσωπό του, ως επικεφαλής της Παράταξης.

Στη Δημοκρατία,  η μόνη οδός επίλυσης πολιτικών διαφορών είναι η εκλογική αναμέτρηση.
Στη Δημοκρατία, αποφασίζουν οι Πολίτες στις κάλπες και όλοι υπακούμε και σεβόμαστε το όποιο αποτέλεσμα.

Κυρίως όμως, στη Δημοκρατία η δουλειά όλων και περισσότερο η εύρυθμη λειτουργία των θεσμών,  ξεκινάει την επομένη των εκλογών, από τη θέση στην οποία ορίστηκε ο καθένας  να υπηρετήσει.
Συμπολίτευση και Αντιπολίτευση έχουν υποχρέωση να τιμήσουν τη θέση που τους έταξαν οι πολίτες με την ψήφο τους και να λειτουργήσουν θεσμικά με επίκεντρο το καλό του τόπου.
Η “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου” δήλωσε προεκλογικά πως θα εργαστεί για την προκοπή του τόπου και αυτός θα είναι ο μοναδικός  γνώμονας και μέριμνα.

 Γι’ αυτό ψηφίσθηκε και αυτό θα υπηρετήσει χωρίς εκπτώσεις ή ισοπεδωτικές προσεγγίσεις.
Με συνεργασία, σύμπνοια, συνέργια στοχεύουμε σε μια ανοιχτή και διάφανη λειτουργία του ανώτατου βαθμού Αυτοδιοίκησης. Κανένας αγώνας δεν τελειώνει το βράδυ των εκλογών.  
Αντίθετα, τότε είναι που αρχίζει.
Συνεχίζουμε όλοι μαζί την πορεία μας”.