Στράτος Καρίκης: Είμαστε η εγγύηση για τη λειτουργία του Δήμου Ρόδου

«Εμείς είμαστε η εγγύηση ότι την επόμενη ημέρα θα μπορέσει να λειτουργήσει ο Δήμος της Ρόδου και το δημοτικό συμβούλιο στο πλαίσιο του “Κλεισθένη”», δηλώνει στη «Ροδιακή» ο υποψήφιος Δήμαρχος, επικεφαλής της παράταξης «Νέα Μέρα-Ροδίων Όραμα», κ. Στράτος Καρίκης, μετά την πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση που πραγματοποίησαν τα στελέχη της παράταξής του προχθές το βράδυ.

Ο κ. Καρίκης, δεν παρεκκλίνει από την πορεία που μας έχει συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια στα δημοτικά πράγματα του νησιού, δηλώνει δηλαδή ανοιχτός για συνεργασία και ότι ο ίδιος και οι σύμβουλοι της παράταξής του θα δίνουν τη συναίνεσή τους στον Δήμαρχο που θα αναδειχθεί από τον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών την ερχόμενη Κυριακή, όπου κρίνουν ότι είναι για το συμφέρον του τόπου.

Καταρχήν, ο κ. Καρίκης μαζί με τους συμβούλους και τα στελέχη της παράταξής του, αποφάσισαν ότι θα μείνουν μακριά όσον αφορά τον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών, δηλαδή κανένας δεν θα εκφράσει δημόσια την άποψή του υπέρ κάποιου από τους δύο υποψήφιους Δημάρχους, είτε τον κ. Φώτη Χατζηδιάκο είτε τον κ. Αντώνη Καμπουράκη. Αυτό είναι κάτι που η παράταξη αποφάσισε ομόφωνα.

Όσον αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής για την παράταξή του, ο κ. Καρίκης το χαρακτηρίζει όχι καλό και το αποδίδει στη συγκυρία. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κύριοι παράγοντες που έπαιξαν αρνητικό ρόλο γι’ αυτό, ήταν το μεγάλο ποσοστό της αποχής, επισημαίνοντας ότι ο μεγάλος αριθμός των δημοτών που τους στήριξαν με την ψήφο τους το έκαναν με αυτοδιοικητικά κριτήρια. Επίσης, εκτιμούν ότι το κλίμα πόλωσης που δημιουργήθηκε λειτούργησε υπέρ του κ. Καμπουράκη και του κ. Χατζηδιάκου.

Όπως εξηγεί, η πόλωση δεν τους άφησε να κινηθούν. Εκείνο που επιθυμούν, όμως, είναι η παράταξή τους να βγει αλώβητη και ενωμένη από αυτή την εκλογική μάχη.

Μάλιστα, ξεκαθαρίζει ότι η «Νέα Μέρα» θα είναι παρούσα την επομένη των εκλογών, στη συζήτηση για το πρόγραμμα που θα υλοποιήσει η Δημοτική Αρχή που θα αναδειχθεί. Επίσης, εκείνο που θα προτείνουν είναι να προωθηθούν νέα πρόσωπα ενώ δηλώνουν ανοιχτοί σε συνεργασίες.

Και δήλωσε, χαρακτηριστικά, ο κ. Καρίκης: «Ο αριθμός των εδρών που πήραμε, μας δίνει ρόλο ρυθμιστικό αλλά ταυτόχρονα ισχύει και αυτό που λέμε εδώ και καιρό: Ότι εμείς είμαστε η εγγύηση ότι την επόμενη μέρα θα μπορέσει να λειτουργήσει ο Δήμος και το δημοτικό συμβούλιο, ακόμα και στο πλαίσιο της απλής αναλογικής και του “Κλεισθένη».

Και αυτό γιατί θα συνεχίσουμε, όπως και την προηγούμενη θητεία, να στηρίζουμε τις αποφάσεις που είναι για το καλό του νησιού στο προγραμματικό πλαίσιο που θέσαμε εμείς προεκλογικά».