Άδεια δωμάτια ακόμα και τον Αύγουστο στη Ρόδο

Δεν εξελίσσεται καλά η τουριστική σεζόν για το νησί της Ρόδου αλλά και για άλλα μικρότερα νησιά του νομού μας, καθώς, υπάρχει «κοιλιά» σε ό,τι αφορά τις διαδικτυακές και όχι μόνο κρατήσεις για το επόμενο δίμηνο.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ενώ υπήρξε μια ανάκαμψη στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, καταγράφεται εκ νέου νέα στασιμότητα σε ό,τι αφορά τις διαδικτυακές κρατήσεις, από τις γνωστές τουλάχιστον πλατφόρμες, (booking, airbnb κλπ) γεγονός που έχει δημιουργήσει συμπίεση τιμών και απανωτές προσφορές, (με εξαιρετικά μειωμένες τιμές) για δεκάδες επιχειρήσεις σε ολόκληρο το νησί της Ρόδου.

Μιλώντας χθες στη “ΡΟΔΙΑΚΗ” έμπειρος τουριστικός πράκτορας της Ρόδου, επισήμανε ότι τα αίτια της μειωμένης αυτής διαδικασίας κρατήσεων, αποδίδονται:
Στο άνοιγμα και στις χαμηλές τιμές ανταγωνιστικών τουριστικών προορισμών (Αίγυπτος, Τουρκία κ.λπ.)

Στον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό κλινών που λειτουργούν στη Ρόδο (νέα ξενοδοχεία, ενοκιαζόμενα και οικίες) γεγονός που μειώνει εκ των πραγμάτων τον μέσο όρο της πληρότητας.

Και σε άλλες οικονομικές συγκυρίες που έχουν να κάνουν με μεγάλους tour-operation που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη.
Όλοι ευελπιστούν η κάμψη αυτή να είναι προσωρινή και να γεμίσουν οι πληρότητες των ξενοδοχείων που σήμερα παρουσιάζουν αρνητική απόκλιση σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρσι, για τους κατεξοχήν μήνες αιχμής της Ρόδου.