Ρόδος: Απτόητοι συνεχίζουν οι απατεώνες με τα προγράμματα του ΕΣΠΑ

Ούτε φοβούνται, ούτε συμμορφώνονται οι απατεώνες οι  οποίοι συνεχίζουν απτόητοι να πωλούν... αέρα κοπανιστό σε  ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων και άλλους επιχειρηματίες, τάζοντάς τους μεγάλα ποσά ως επιχορήγηση από το ΕΣΠΑ.

Χθες το πρωί, στο νησί της Ρόδου κατεγράφη ένα ακόμα τέτοιο κρούσμα, το οποίο ευτυχώς δεν εξελίχθηκε σε απάτη, αφού ο επιχειρηματίας με τον οποίο επικοινώνησαν ήταν υποψιασμένος και κατάφερε να τους αποφύγει, λέγοντάς τους ότι βρίσκεται σε σύσκεψη,  ενώ στη συνέχεια κατήγγειλε το περιστατικό στις αρμόδιες αρχές.

Ο απατεώνας, επικοινωνεί με τους επιχειρηματίες από το τηλέφωνο 6941483790 και μάλιστα επικαλείται ότι λειτουργεί με εντολή διεθυντή υποκαταστήματος τράπεζας στη Ρόδο.

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία – ντοκουμέντο που δημοσιεύει η “ΡΟΔΙΑΚΗ”, ο απατεώνας με τον αριθμό αυτό, είναι γνωστός εδώ και πολλούς μήνες (αλλά δυστυχώς, οι διωκτικές αρχές, δεν έχουν μεριμνήσει για να τεθεί εκτός ισχύος ο αριθμός), με αποτέλεσμα ο απατεώνας να... αλωνίζει ανεξέλεγκτος.


Τους ενημερώνει ότι εγκρίθηκε (δήθεν σχετικό πρόγραμμα) και στη συνέχεια τους δίνει σχετικό τραπεζικό λογαριασμό, έτσι ώστε να του καταθέσουν κάποιο ποσό για να τους μεταφέρει στη συνέχεια την επιδότηση στο λογαριασμό τους.

Παρά το γεγονός ότι η κατάσταση έχει πλέον πάρει μεγάλες διαστάσεις, εν τούτοις οι διωκτικές αρχές, δεν έχουν καταφέρει ακόμα μέχρι σήμερα να εντοπίσουν και να συλλάβουν όλους  τους δράστες που εμπλέκονται στο κύκλωμα αυτό, με αποτέλεσμα σχεδόν καθημερινά να καταγράφονται παρόμοιες απόπειρες. Ένα άλλο ερώτημα ακόμα που προκύπτει και το οποίο αξίζει να ασχοληθούν οι διωκτικές αρχές, είναι το πώς είναι δυνατό να γνωρίζει ο συγκεκριμένος απατεώνας ή οι απατεώνες, ποιοι από τους συμπολίτες μας επιχειρηματίες έχουν καταθέσει σχετικές προτάσεις για επιδότηση μέσω του ΕΣΠΑ και βέβαια πως είναι δυνατό να γνωρίζουν και τα προσωπικά τους δεδομένα (τηλέφωνα, διευθύνσεις, ποσά που ζητούν, που διατηρούν λογαριασμούς κλπ.

Σημειώνεται ότι σχετικές προειδοποιητικές ανακοινώσεις έχει εκδόσει και η Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων με την οποία  εφιστάται η προσοχή στα μέλη τους.

Στο έλεος των απατεώνων
Ουσιαστικά πολλοί συμπολίτες μας, βρίσκονται στο έλεος των θρασύτατων απατεώνων που παρά τα μέτρα και τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει, είναι ευάλωτοι έναντι των απατεώνων που  καραδοκούν καθημερινά, επιδιώκοντας έτσι με τον τρόπο αυτό να εξαπατήσουν νέα ανυποψίαστα θύματα.

Μόνο τον τελευταίο χρόνο, έχουν καταγραφεί πάνω από επτά  τέτοιες περιπτώσεις. Σε μια από αυτές μάλιστα, οι επιτήδειοι (εκτιμάται ότι πρόκειται για την ίδια σπείρα) κατάφεραν να αποσπάσουν από επιχειρηματία, το ποσό των 13.500 ευρώ, το οποίο την έπεισαν να καταθέσει σε ειδικό λογαριασμό, έτσι ώστε στη συνέχεια να της χορηγηθεί (τάχα) επιδότηση πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούν κάθε φορά διαφορετικά ονόματα και διαφορετικές τράπεζες.
Τις περισσότερες φορές ισχυρίζονται ότι είναι υπάλληλοι τράπεζας  και ότι παίρνουν τηλέφωνο από τα κεντρικά της Εθνικής, συμβουλεύοντας μάλιστα τον συνομιλητή τους  να... καταθέσει άμεσα το ποσό για να μη χαθεί έτσι η ευκαιρία!
Με αφορμή τα περιστατικά αυτά, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με όσους προσπαθούν να τους πείσουν να καταβάλουν χρήματα σε υπόπτους τραπεζικούς λογαριασμούς ως προαπαιτούμενο εκταμίευσης επιδοτήσεων.
Επίσης να ενημερώνουν πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμα και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.