ΦΛΑΣ στο παρελθόν

Εν Ρόδω Κυριακή 31 Μαΐου 1959
Αριθ. Φύλλου 2439

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΠΟΙΟΙ ΕΞΕΛΕΓΗΣΑΝ

Ύπο της Νομαρχίας ανεκοινώθησαν χθες συμπληρωματικά αποτελέσματα εν σχέσει προς τους προέδρους και αντιπροέδρους κοινοτήτων οι οποίοι εξελέγησαν την παρελθούσαν Κυριακήν. Οι εκλεγέντες κατά κοινότητας πρόεδροι είναι οι εξής αντιστοίχως: Κοινότης Έμπωνας: Μερκούριος Παπαμιχαήλ και Σταύρος Ποτσάκης, Λάερμα: Στέφανος Παπαντωνίου και Νικόλαος Αννάκης, Προφύλια: Μιχαήλ Κάζος και Χαράλαμπος Ψαρέλης, Λιβάδια Τήλου: Αντώνιος Χατζημανώλης και Ανδρέας Λαρδόπουλος, Απέρι Καρπάθου: Γεώργιος Λαμπρινός και Θεμιστοκλής Νισύριος Αρκάσσα: Βασίλειος Πιττάς και Μηνάς Πρωτοψάλτης, Βωλάδα: Αθανάσιος Ζαβόλας και Νικόλαος Παπαηλίας, Μενεταί: Κωνσταντίνος Γεραπετρίτης και Μιχαήλ Λειβαδιώτης, Μεσοχώριον: Ιωάννης Ρεΐσης και Νικόλαος Περίδης, Όθος: Φραγκιός Παπαδάκης και Θεοχάρης Νικολαΐδης, Όλυμπος: Νικόλαος Καστελλοριζιός και Γεώργιος Σκευοφύλακας, Πυλαί: Μιχαήλ Νισύριος και Ανδρέας Καμαράτος και Σποά: Βασίλειος Πιπέρης και Εμμανουήλ Κωνσταντίνου.

26 ΚΑΤΑΠΛΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟΝ
Είκοσι έξι κατάπλοι τουριστικών ατμοπλοίων θα πραγματοποιηθούν εντός του Ιουνίου, συμφώνως προς επίσημα στοιχεία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου. Ούτω θα καταπλεύσουν το “Σεμίραμις” και “Αιγαίον” την 3ην, 10ην, 17ην και 24ην Ιουνίου, το “Βεργίνα” την 2αν και 23ην Ιουνίου, το “Ενότρια” την 4ην, 14ην, 18ην και 28ην Ιουνίου το “Γεντίστβο” την 6ην, 13ην, 20ην και 27ην Ιουνίου το “Μεσσάπια” την 7ην, 11ην, 21ην και 25ην Ιουνίου, το “Στέλβιο” την 9ην και 30ην Ιουνίου το “Μπρένερο” την 16ην και το “Γιουγκοσλάβια” την 22αν Ιουνίου.

ΕΙΣ ΕΥΡΥΤΑΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΙΝ ΕΞΗΤΑΣΘΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΣΑΪΦΕ
Προχθές το εσπέρας, υπό την προεδρείαν του Νομάρχου κ. Παπακωνσταντίνου επραγματοποιήθη ευρεία σύσκεψις όλων των αρμοδίων παραγόντων με θέμα την όσον το δυνατόν ταχύτερος αξιοποίησιν του παραχωρηθέντος προσφάτως εις την Ένωσιν Γεωργικών Συνεταιρισμών εργοστασιακού συγκροτήματος “Σαϊφέ” της συσκέψεως μετέσχον ο Πρόεδρος της Ενώσεως Συνεταιρισμών κ. Μπάρδος, ο προϊστάμενος της Διευθύνσεως Γεωργίας κ. Ανδριωτάκης, ο Διευθυντής του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τραπέζης κ. Βρέντζος οι Επιθεωρηταί κ.κ. Κανελλόπουλος και Αναγνωστόπουλος και ο Διευθυντής της ενώσεως κ. Κυριακίδης.

ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΟΛΕΩΝ Β! ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΘΑ ΓΙΝΗ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ
Κατά πληροφορίας εξ Αθηνών τον προσεχή Αύγουστον κατόπιν αποφάσεως του ΣΕΓΑΣ θα διοργανωθή εις Ρόδον το τουρνουά καλαθοσφαίρας Πόλεων Β! κατηγορίας. Εις το εν λόγω τουρνουά θα μετάσχουν ο Βόλος, η Χαλκίδα, η Καβάλα, η Τρίπολις, το Μεσολόγγιον κ.λ.π.

ΚΑΘ’ ΕΚΑΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΦΘΑΝΟΥΝ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ ΓΚΡΟΥΠ ΣΟΥΗΔΩΝ
Ως ανεκοινώθη. από των αρχών Ιουνίου θα φθάνη εις Ρόδον καθ’εβδομάδα είς όμιλος Σουηδών περιηγητών εξ εξήκοντα προσώπων, δι’επταήμερον παραμονήν. Ούτω, δια των αναγγελθεισών αφίξεων, αι εβδομαδιαίαι αφίξεις ομίλων εις Ρόδον αυξάνονται εις τρεις δεδομένου ότι εκτός των Σουηδών, από καιρού αφίκνούνται καθ’ εκάστην εβδομάδα είς όμιλος Γερμανών και είς Ελβετών τουριστών.

Η “ΑΣΥΓΚΡΙΤΟΣ ΩΡΑΙΟΤΗΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ” ΕΞΥΜΝΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΝ
Το Γερμανικόν περιοδικόν “Χέρεν Ούντζεεν” εις εικονογραφημένον δισέλιδον άρθρον του εξήρε την μαγευτικήν, ως την χαρακτηρίζει, ομορφιά της νήσου Ρόδου. Το περιοδικόν μεταξύ άλλων γράφει: “Το μικρό παραδεισένιο νησί της Ρόδου, μόλις το 1947 ηνώθη με την Μητέρα Ελλάδα. Επί αιώνας κατεκτήθη υπό διαφόρων ξένων λαών οι οποίοι ουδόλως επέδρασαν με το πέρασμα των κατοίκων. Εις την Ρόδον ζη ακόμη και σήμερον η πολυθρύλητος και απαράμιλλος φιλοξενία του Ελληνικού λαού. Καθημερινώς καταφθάνουν επισκέπται απ’όλον τον κόσμον δια να απολαύσουν την ασύγκριτον ωραιότητα της Ρόδου”.