Να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή  των εκλογών ζητά επίσημα ο δήμαρχος Ρόδου

Αναφορά στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου και την έφορο των αυτοδιοικητικών εκλογών που εποπτεύει τη διαδικασία των εκλογών, κατέθεσε χθες το μεσημέρι με εντολή του δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, ο εκπρόσωπος της παράταξης, δικηγόρος κος Δήμος Μουτάφης.

Στη διαδικασία αυτή, ο κ. Χατζηδιάκος κάνει αναφορά σε παρατυπίες και περιστατικά που τελέσθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και καλεί τις αρμόδιες αρχές να λάβουν μέτρα ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών που θα καθορίσει το νέο δήμαρχο της Ρόδου.

Στην αναφορά αναφέρεται:
«Κε Εισαγγελέα, Κα Έφορε,
Διά της παρούσας μου θα ήθελα να σας ενημερώσω για την τέλεση σωρείας περιστατικών τα οποία δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας της 26ης Μαΐου 2019.

Ειδικότερα καθ’ όλο το χρονικό διάστημα της ψηφοφορίας, εκλογικοί αντιπρόσωποι και υποστηρικτές του συνδυασμού «ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟ», του υποψήφιου Δημάρχου Αντωνίου Καμπουράκη, διένειμαν εντός και εκτός των χώρων των εκλογικών κέντρων, έντυπο υλικό και συγκεκριμένα ψηφοδέλτια του συνδυασμού τους, κατά σαφή παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας και της απαγόρευσης διανομής έντυπου υλικού. 

Επιπλέον σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια άσκησης εκλογικής πίεσης, όπου συγκεκριμένοι υποψήφιοι εντός των εκλογικών τμημάτων, διένειμαν τα ψηφοδέλτιά τους και ζητούσαν από τους εκλογείς να τους δώσουν τα ψηφοδέλτια που τους μοιράστηκαν από τη δικαστική αρχή. Για το γεγονός αυτό έχει υποβληθεί ήδη μήνυση από τον εκπρόσωπο της δικαστικής αρχής.
Για τους λόγους αυτούς παρακαλώ για την παροχή έννομης προστασίας μέσω της αστυνομικής αρχής, στους χώρους των εκλογικών κέντρων, ώστε να αποτραπούν αντίστοιχα φαινόμενα στην επαναληπτική εκλογή της 2ας Ιουνίου 2019.
Ρόδος, 30-5-2019
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος»