Σταθμοί αυτόματης εξυπηρέτησης θα τοποθετηθούν στην πόλη της Ρόδου

Υπεγράφη χθες η σύμβαση για την τοποθέτηση των τριών πρώτων σταθμών αυτόματης εξυπηρέτησης των πολιτών από τον Δήμο της Ρόδου, όπως ανακοίνωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Σάββας Διακοσταματίου.

Πρόκειται γι’ αυτό που είχε ανακοινώσει προ καιρού, την ιδέα αυτή που είχαν, και μετά από διαγωνισμό που έγινε, χθες υπέγραψε τη σύμβαση με την Εταιρεία η οποία ανέλαβε να εγκαταστήσει τους αυτόματους εξυπηρετητές πολιτών οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε τρία επιλεγμένα σημεία μέσα στην πόλη. Προτείνεται ένα σημείο στο χώρο της ΡΟΔΑ, ένα στην Ανάληψη και ένα στα στάδιο του Διαγόρα.

Τι θα κάνουν πρακτικά τα μηχανήματα αυτά: Είναι απόγευμα και ο πολίτης χρειάζεται ένα πιστοποιητικό, πηγαίνει σ’ αυτό το (τύπου) ATM με ένα εδικό αριθμό που θα μοιραστεί στους πολίτες, θα πληκτρολογεί στην οθόνη που είναι αφής και θα εκδίδεται το πιστοποιητικό.

Άρα, πρόκειται για μία εξυπηρέτηση 24 ωρών για τους πολίτες. Ταυτόχρονα, μέσα από αυτό θα δοθεί η δυνατότητα να γίνεται και ηλεκτρονική πληρωμή διάφορων οφειλών που μπορεί να έχει ο πολίτης προς τον Δήμο.

Αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, καταδεικνύει τις προσπάθειές τους, και μετά την καθιέρωση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και στην Κοιλάδα των Πεταλούδων, τώρα προχωρούν και σ’ αυτή τη δράση «που δείχνει ότι μας ενδιέφερε και μας ενδιαφέρει και θα μας ενδιαφέρει να εκσυγχρονίσουμε τον Δήμο και με τις νέες τεχνολογίες», όπως είπε.

Επίσης, έχουν αντικαταστήσει τα μηχανήματα για την ελεγχόμενη στάθμευση, στην πλατεία Δημαρχείου, στο Έλλη, μπροστά από το «Ήχος και Φως» και θα προχωρήσουν και στα υπόλοιπα.
Τέλος, η σύμβαση αυτή με το λογισμικό, τα κιόσκια, την εκπαίδευση προσωπικού κτλ. ανέρχεται στα 150 χιλιάδες ευρώ και χρηματοδοτείται με ιδίους πόρους του Δήμου.