Δράσεις από το κέντρο «Δίοδος» στη Ρόδο

Το Κέντρο Πρόληψης Των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου «ΔΙΟΔΟΣ», έχοντας ολοκληρώσει για το ακαδημαϊκό έτος 2018-19 τις δράσεις που απευθύνονταν κυρίως στη σχολική κοινότητα και αφορούσαν παρεμβάσεις πρόληψης και ανάπτυξης προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων σε εκατοντάδες μαθητές Α' βάθμιας και Β' βάθμιας εκπαίδευσης του νησιού μας, συνεχίζει τη δραστηριότητά του και τους θερινούς μήνες με δράσεις που απευθύνονται σε ολόκληρη την τοπική κοινότητα.

Στόχος των δράσεων αυτών είναι τόσο η ευαισθητοποίηση σε θέματα που αφορούν την ψυχοκοινωνική υγεία, όσο και η σύνδεση και η δικτύωση ατόμων και ομάδων, καθώς και η ανάδειξη συνεργασιών με άλλες δομές και φορείς, στο πλαίσιο και του θεματικού άξονα αυτής της χρονιάς « Χτίζοντας γέφυρες μέσα μας και γύρω μας».

Πιο συγκεκριμένα,  για τους μήνες Ιούνιο – Ιούλιο έχουν προγραμματιστεί τα εξής:
• Προβολές ταινιών στην κήπο της «Διόδου». Μια δράση σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε. Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στις 19 και 26 Ιουνίου και 3 και 10 Ιουλίου.

• Δράσεις με θέμα τις διαγενεακές σχέσεις. Οι δράσεις απευθύνονται σε ηλικιωμένους και τα εγγόνια τους και θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με το ΚΑΠΗ δήμου Ρόδου.

• Συμμετοχή στην πολυαισθητηριακή έκθεση με θέμα: «Θύμησης βλέμμα» που οργανώνει η εθελοντική ομάδα «Γέφυρες» στην οπλοθήκη De Milly. Η έκθεση θα υλοποιηθεί από 19-26 Ιουνίου.

• Δράσεις με θέμα: «Δίοδος- μια ¨ζωντανή ¨αυλή που φτιάχνει παρέες», που απευθύνεται σε ολόκληρη την κοινότητα. Η συγκεκριμένη δράση είναι εμπνευσμένη από το θεσμό της «Ζωντανής βιβλιοθήκης» και τροποποιήθηκε έτσι ώστε κάθε φορά να θυμίζει «Ζωντανό περιοδικό» με διαφορετικά θέματα στις «σελίδες» του.