Υψίστης πολιτικής σημασίας η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Καστελόριζο

Από το Καστελόριζο πρόκειται να ξεκινήσει την προεκλογική εκστρατεία για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ο κ. Μητσοτάκης προγραμματίζει να επισκεπτεί το νησί το προσεχές Σάββατο. Επίσημα, όμως, δεν έχουν υπάρξει ανακοινώσεις, κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες μέρες.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι πιθανόν το Σάββατο ή την Κυριακή, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, να βρίσκεται στη Ρόδο, όπου θα έχει σειρά επαφών με τοπικά στελέχη και παράγοντες.
Και στα Δωδεκάνησα πάντως, τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας δηλώνουν “ετοιμοπόλεμα” για τη μάχη των εκλογών. Εντός των ημερών επίσης, αναμένεται ότι θα ανακοινωθεί και η σύνθεση του ψηφοδελτίου στα Δωδεκάνησα, το οποίο έχει ισχυροποιηθεί σημαντικά  με τις πρόσφατες ανακοινώσεις των υποψηφιοτήτων της κ. Τ. Μοροπούλου και του κ. Αντ. Γιαννικουρή.

Η ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ
Υψηλού συμβολισμού είναι η επιλογή του Καστελόριζου από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας ενόψει των εκλογών.
Πρόκειται για μία κίνηση με υψηλό εθνικό συμβολισμό, σε μία περίοδο που η ένταση και η προκλητικότητα από την Τουρκία στη νοτιοανατολική Μεσόγειο αυξάνεται επικίνδυνα. Παράλληλα η περίοδος μέχρι να γίνουν οι εκλογές, προκαλεί ανησυχία για τις κινήσεις της Τουρκίας, μέχρι να υπάρξει κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δείχνει με την κίνησή του ότι η Ελλάδα στα εθνικά θέματα είναι σταθερή πέρα από τις πολιτικές εξελίξεις. 

Ο συμβολισμός όμως δεν είναι μόνο εθνικός αλλά και πολιτικός, με ιδιαίτερη σημειολογία. Όπως επισήμαιναν με νόημα «γαλάζια» στελέχη (σ.σ. σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας parapolitika.gr), η επιλογή του Καστελόριζου δεν έχει μόνο εθνικά μηνύματα απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα αλλά και πολιτικά μηνύματα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε ότι πρόκειται για το μέρος το οποίο ταυτίστηκε με την έναρξη την μνημονιακής περιόδου για την Ελλάδα. Στις 23 Απριλίου 2010 ο τότε πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, απηύθυνε διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό με φόντο το νησί λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Είναι ανάγκη, ανάγκη εθνική και επιτακτική, να ζητήσουμε επισήμως από τους εταίρους μας την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, που από κοινού δημιουργήσαμε στην Ε.Ε.» Την ίδια τοποθεσία θέλησε να επιλέξει και ο Αλέξης Τσίπρας για το διάγγελμα εξόδου από το Μνημόνιο αλλά εγκατέλειψε γρήγορα την ιδέα λόγω των πυρκαγιών στο Μάτι και τελικά επέλεξε την Ιθάκη, όπου έκανε τις διακοπές του με το σκάφος της οικογένειας Παναγόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί να βάλει ένα τέλος στην παραπάνω πολιτική περίοδο, ξεκινώντας την προεκλογική περίοδο και τις περιοδείες του από εκεί που ξεκίνησαν όλα, σημαίνοντας τη νέα εποχή για την Ελλάδα.