Βοηθάει το σολάριουμ στο να μην καείτε;

Αν, πριν βγείτε για ηλιοθεραπεία στην παραλία, έχετε κάνει μερικές συνεδρίες για ένα ελαφρύ μαύρισμα με τη μέθοδο του solarium, μη νομίζετε ότι θα αποτρέψετε το κάψιμο από τον ήλιο.

Ένα "μαύρισμα βάσης", όπως ονομάζεται, ΔΕΝ είναι υποκατάστατο για την καλή αντηλιακή προστασία. Επιπλέον, οι κίνδυνοι του μακροχρόνιου μαυρίσματος αντισταθμίζουν τα αναπόδεικτα οφέλη ενός "μαυρίσματος βάσης”.

Γενικά, το μαύρισμα κάτω από τον ήλιο, ή στο solarium παρέχει προστασία η οποία είναι ισοδύναμη με ένα δείκτη ηλιακής προστασίας SPF 4, ή λιγότερο. Αλλά το ουσιαστικό πρόβλημα είναι, πως, οποιαδήποτε αλλαγή στο χρώμα του δέρματος από το μαύρισμα είναι σημάδι βλάβης από την υπεριώδη (UV) ακτινοβολία.

Η επαναλαμβανόμενη έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία -είτε από τον ήλιο, είτε από ένα κρεβάτι solarium- αυξάνει τον κίνδυνο της πρόωρης γήρανσης του δέρματος και του καρκίνου του δέρματος.

Ηλιοθεραπεία: Τι μπορείτε να κάνετε για να μην πάθετε έγκαυμα και άλλες δερματικές παθήσεις
Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο μεταξύ 10:00 και 16:00.
Οι ακτίνες του ήλιου είναι ισχυρότερες κατά τη διάρκεια αυτών των ωρών.

Καλυφθείτε! Να φοράτε ρούχα που καλύπτουν τα χέρια και τα πόδια σας. Ένα καπέλο με μεγάλο γείσο και γυαλιά ηλίου με υψηλή προστασία από την ακτινοβολία UV, επίσης, θα βοηθήσουν.

Χρησιμοποιείτε συχνά αντηλιακό και μάλιστα, σε μεγάλες ποσότητες. Εφαρμόστε ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος με SPF τουλάχιστον 15 λεπτά πριν βγείτε από το σπίτι ακόμα και για λίγη ώρα.