Κατατέθηκαν 34 αιτήσεις για  εξέταση των ψηφοδελτίων

Έληξε χθες το μεσημέρι η προθεσμία κατάθεσης αίτησης επίδειξης ψηφοδελτίων από τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους συμβούλους από τον πρώτο αλλά και τον δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», μέχρι αργά το μεσημέρι είχαν κατατεθεί συνολικά 34 αιτήσεις που αφορούν υποψήφιους συμβούλους σε δημοτικά και κυρίως σε τοπικά συμβούλια τόσο από τη Ρόδο όσο και από άλλα νησιά του νομού μας, και δύο αιτήσεις από υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους.

Η πλειονότητα των αιτήσεων αφορά υποψηφίους από όλα τα χωριά της Ρόδου (Ιαλυσό, Αφάντου, Αρχάγγελο, Καλυθιές, Νότια Ρόδο) αλλά και την πόλη της Ρόδου (Κοινότητα).

Επίσης αιτήσεις έχουν γίνει και από άλλα νησιά όπως Χάλκη, Σύμη, Κάσο, Τήλο και Κάρπαθο.

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για αιτήσεις που υποβάλλονται από συμβούλους οι οποίοι ανεξάρτητα από το αν έχουν εκλεγεί ή όχι, θεωρούν πως σε συγκεκριμένα ή και στο σύνολο των εκλογικών τμημάτων της περιοχής τους, έλαβαν περισσότερους σταυρούς προτίμησης από αυτούς που έχουν ανακοινωθεί από το Πρωτοδικείο Ρόδου. Ως εκ τούτου με τις αιτήσεις τους ζητούν να γίνει παρουσία δικής τους ή νόμιμων εκπροσώπων τους επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων αυτών, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πράγματι έτσι είναι τα πράγματα ή έχει γίνει κάποιο λάθος.

Σημειώνεται πως σε ό,τι αφορά τις ενστάσεις, αυτές θα μπορούν να γίνουν από τους ενδιαφερόμενους εντός χρονικού διαστήματος επτά ημερών από την ημέρα της επίσημης ανακήρυξης των αποτελεσμάτων από το Πρωτοδικείο Ρόδου.