Απάντηση του προέδρου της Κοινότητας Αρχαγγέλου

Απάντηση του προέδρου της Κοινότητας Αρχαγγέλου

Απάντηση του προέδρου της Κοινότητας Αρχαγγέλου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 869 ΦΟΡΕΣ

Από τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Αρχαγγέλου κ. Αργύρη Αργυρού, σε απάντηση άρθρου του κ. Αναστασίου Πλατή, πήραμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή:

«Παρακαλώ να δημοσιεύσετε την παρούσα επιστολή μου, σε απάντηση της από 24/05/2019 δημοσίευσης του κ. Πλατή Αναστασίου με τίτλο: «Πολιτική και περιφρόνηση νομιμότητας».

Η πολιτική θέλει θάρρος και γνώση!

Πολύ φτηνιάρικη, τρισάθλια, ελεεινή, αλλά και εκδικητική και με σκοπιμότητα στο πρόσωπό μου η παρέμβαση που έκανες, μία μέρα πριν τις εκλογές, στην εφημερίδα “Η ΡΟΔΙΑΚΗ”, ψυχίατρε. Το παλιό και τωρινό κουσούρι να εμφανίζεσαι σαν πολύ μικρός, διάττοντας αστέρας, κάθε τέσσερα χρόνια και για μία φορά μόνο, με ακατανόητες κριτικές, προτροπές, παραινέσεις και υποδείξεις για τα προβλήματα του Αρχαγγέλου, σου έγινε πια εθισμός, άκρως επικίνδυνο χούι που μόνο καθηγητής ψυχίατρος μπορεί να σου το θεραπεύσει. Έχεις την ψευδαίσθηση της ανωτερότητας και μεταμφίεσες ηθελημένα την πλήρη άγνοιά σου σε γνώση.

Είναι ανάρμοστο και ανώφελο να εκφέρεις γνώμη για τα πολιτικά δρώμενα του χωριού μας, ψυχίατρε, γιατί έχεις πλήρη άγνοια των προβλημάτων του τόπου μας, που τόσοι έχουν προσφέρει και πασχίσει για την επίλυσή τους. Εσύ πάντα ήσουν, είσαι και θα είσαι μακριά απ’ έξω, γιατί σου λείπει το θάρρος και η αγάπη που χρειάζεται για να κατέβεις ως υποψήφιος, επικεφαλής συνδυασμού. Μία φορά κατέβηκες ως σύμβουλος και παραιτήθηκες μέσα σε δύο μήνες, ίσως γιατί είχαν ζημιά τα συμφέροντά σου.

Η πολιτική δεν είναι ρομαντισμός για όσους τολμούν. Είναι μόνο για σένα που δεν έχεις τόλμη και θάρρος, αλλά που έχεις θράσος να κρίνεις, να κατακρίνεις και να κάνεις υποδείξεις σε όλους, εσύ ο πολύ μικρός, αφανής, ανήμπορος, πολιτικός νάνος. Όσοι μετά τη μεταπολίτευση και μέχρι σήμερα τόλμησαν, νικητές και ηττημένοι, πρόσφεραν στο χωριό με κόπο και θυσίες, ο καθένας από το μετερίζι του, στην παράδοση, στον πολιτισμό και στη Δημοκρατία και έκαναν τον Αρχάγγελο μικρή, όμορφη πόλη και τους Αρχαγγελίτες περήφανους για τον τόπο τους.

Είναι μάχη και μέτωπο οι εκλογές. Είναι μπαρουτοκαπνισμένοι όλοι, σε αντίθεση με σένα, που είσαι άμαχος και άκαπνος. Είσαι παντελώς αδιάφορος και ευτυχώς που δεν έχεις ταίρι. Μόνο εσύ θα μπορούσες να κάνεις τον Αρχάγγελο «Αρχαγγελιστάν», γιατί έχεις μαύρα μεσάνυχτα για τα καθημερινά και σοβαρά προβλήματα του τόπου που σε μεγάλωσε, αλλά ο λαός χωρίς πολιτικό χρώμα θα κρατήσει τον Αρχάγγελο περήφανο για όλους και προπαντός για τα παιδιά μας.

Κύριε Πλατή, ξεγέλασες μια φορά κι έναν καιρό, νομάρχη, πρόεδρο και κοινοτικό συμβούλιο, δεσπότη και παπάδες, φίλους, φορείς και όλους τους Αρχαγγελίτες, με το ανείπωτο, χοντρό ψέμα σου πως ήσουν βουλευτής Ελβετίας, ενώ ήσουν επιλαχόντας στο Καντόνιο, όπου ζούσες.

Ράντισαν μυρτιές στα σοκάκια και στην πλατεία, χτύπησαν χαρμόσυνα οι καμπάνες, παιάνιζε η Φιλαρμονική και οι πολίτες περίμεναν καρτερικά μέσα στο κρύο εκείνης της ημέρας, για να σε υποδεχτούν. Άκουσες πύρινους λόγους από φίλους και απόλαυσες τα θερμά παρατεταμένα χειροκροτήματα των Αρχαγγελιτών. Ένιωσες ξεδιάντροπα την ηδονή του ψέματος με πλατύ μειδίαμα, ψυχίατρε.

Έκαμες συσκέψεις με νομάρχη και κοινοτικό συμβούλιο, με όλους τους φορείς και υποσχέθηκες τα πάντα στους πάντες. “Ναι” σε όλα, είπες, με σοβαρότητα. Και μετά το τέλος της τραγικής ειρωνείας, μην τον είδατε τον Παναγή! Το μόνο που έκανες ήταν ένα ρολόι στο καμπαναριό, με μαρμάρινη πλάκα της δωρεάς σου. Κάθε φορά που κτυπά, μας θυμίζει την παντελή ανυπαρξία σου.

Λυπούμαι που σπατάλησα αρκετό χρόνο να σου απαντήσω, ψυχίατρε. Σε προκαλώ σε δημόσιο διάλογο όπου και όποτε θέλεις. Τότε θα καταλάβεις τι εστί ξυλάγγουρο, ψυχίατρε!!!

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας
Αργυρός Π. Αργυρού».

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου