Οι «Όρνιθες» του Αριστοφάνη κερδίζουν τις καρδιές των αγγλόφωνων επισκεπτών της Ρόδου

Οι «Όρνιθες» του Αριστοφάνη κερδίζουν τις καρδιές των αγγλόφωνων επισκεπτών της Ρόδου

Οι «Όρνιθες» του Αριστοφάνη κερδίζουν τις καρδιές των αγγλόφωνων επισκεπτών της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 713 ΦΟΡΕΣ

Ο Θεατρικός Σύλλογος Δωδεκανήσου φέτος το καλοκαίρι πρωτοπορεί στην τουριστική αγορά και παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «Ορνιθες» του Αριστοφάνη ειδικά διασκευασμένο και μεταφρασμένο στην αγγλική γλώσσα.

Η ιδέα βασίζεται στην πεποίθηση ότι το θέατρο μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης ποιοτικού τουρισμού στο νησί μας καθώς οι τουρίστες ενδιαφέρονται να γνωρίσουν όσες περισσότερες πτυχές γίνεται της ελληνικής κουλτούρας.

Πως μπορεί λοιπόν να λείπει το θέατρο από το ψυχαγωγικά προγράμματα των επισκεπτών και δη όταν οι τουρίστες γνωρίζουν πολύ καλά την ιστορική σημασία των αρχαίων θεατρικών έργων.

Η παράσταση ήδη παρουσιάζεται με μεγάλη επιτυχία σε ξενοδοχεία του νησιού αλλά και σε χώρους στο κέντρο της πόλης.

Σε εβδομαδιαία βάση θα παρουσιάζεται και στο αρχαίο θεατράκι της Λίνδου σε μία πρωτοβουλία του νεοεκλεγέντα προέδρου της Λίνδου κ. Βαλάντη Λάμπη, ενώ ήδη παρουσιάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία όπως το Rodos Palace, το Zenith, τα White Village με τον υπέροχο παραλιακό χώρο του Mea Terra, κ.α.

Η παράσταση είναι κωμωδία και χαρακτηρίζεται από τα εντυπωσιακά κουστούμια, τους έξυπνους και γρήγορους διαλόγους, την αλληλεπίδραση με το κοινό και τις μουσικοχορευτικές εναλλαγές.

Οι μουσικές επιλογές είναι ένας συνδυασμός μοντέρνων και παραδοσιακών ακουσμάτων με ροδίτικη σούστα, ροκ ν’ ρολ, συρτάκι κ.α. Την διασκευή και την μετάφραση υπογράφει η θεατρολόγος Βίκυ Θεολόγη. Την Πέμπτη στις 6/6 θα πραγματοποιηθεί μία ανοιχτή για το κοινό παρουσίαση της θεατρικής παράστασης στον χώρο του εστιατορίου – κοκτέιλ μπαρ Ωβέρνη στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου στις 17: 30.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το φιλοθεάμον κοινό της Ρόδου αλλά και για ξεναγούς ή τουριστικούς πράκτορες που επιθυμούν να το παρακολουθήσουν.

Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι τέτοιες πρωτοβουλίες, θα αποτελέσουν ενισχυτικό παράγοντα στον τουρισμό της Ρόδου αφού προτίθεται ακόμη μία δράση στις ψυχαγωγικές εκδηλώσεις των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων η οποία έλλειπε από το νησί μας μέχρι σήμερα.

Καλή επιτυχία και καλές πτήσεις στους αγγλόφωνους «Ορνιθες»!

Διαβάστε ακόμη

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ

Ανοιχτή Εκδήλωση για το κοινό του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι στο Δήμο Ρόδου»

Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν η Ημερίδα Ενημέρωσης & το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας

Ομιλία του συγγραφέα Νικόλα Σμυρνάκη

Ημερίδα αφιερωμένη στον Νικ. Κόνσολα

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη