«Φωτιά» οι τιμές της βενζίνης στα νησιά

Στη γνώριμη κερδοσκοπική διάθεση του καλοκαιριού... έχει αρχίσει να μπαίνει τις τελευταίες εβδομάδες η εγχώρια αγορά των υγρών καυσίμων διατηρώντας υψηλές τις τιμές, παρά την υποχώρηση του πετρελαίου Brent.

Και πριν καλά-καλά σφίξουν οι ζέστες και αυξηθούν οι οδικές μετακινήσεις και άρα η ζήτηση, η αμόλυβδη σε νησιά "φλερτάρει" με τα απλησίαστα επίπεδα των 2 ευρώ το λίτρο.

Πρωταθλητής αναδεικνύεται το ακριτικό νησί του Καστελόριζου, όπου όποιος χρειαστεί να γεμίσει το ρεζερβουάρ του οχήματός του θα πρέπει να την πληρώσει με 1,998 ευρώ το λίτρο.

Η Σαντορίνη ακολουθεί με 1,989 ευρώ το λίτρο, η Μύκονος με 1,959 ευρώ, η Νάξος με 1,95 ευρώ ενώ κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στην Κάλυμνο, όπου η αμόλυβδη είναι στα 1,88 ευρώ, στην Κω φτάνει ακόμη και τα 1,879 ευρώ, στη Ρόδο πωλείται μέχρι και 1,859 ευρώ το λίτρο κ.ο.κ.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων η μέση τιμή λιανικής πώλησης της αμόλυβδης βενζίνης στις 31 Μαΐου ήταν στα 1,642 ευρώ το λίτρο και από την αρχή του χρόνου έχει αυξηθεί κατά 16,5 λεπτά το λίτρο, καθώς στις 4 Ιανουαρίου είχε διαμορφωθεί στα 1,477 ευρώ το λίτρο.