Δράσεις στο Irene Palace Beach Resort στα Κολύμπια

Δράσεις στο Irene Palace Beach Resort στα Κολύμπια

Δράσεις στο Irene Palace Beach Resort στα Κολύμπια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 348 ΦΟΡΕΣ

Η Ημέρα Περιβάλλοντος, η Γαλάζια Σημαία που βραβεύει κάθε χρόνο την παραλία του ξενοδοχείου και η δράση Clean up the Med, αναπτύχθηκαν στο Irene Palace Beach Resort με τη συμμετοχή της Ε’ τάξης Δημοτικού του Κολλεγίου Ρόδου με συνοδούς δασκάλους, τον διευθυντή κ. Σπύρο Σπύρου και τον κ. Σωτήρη Κουμπιάδη.

Τους υποδέχθηκε η ομάδα του Irene Palace για να ξεκινήσουν την από κοινού δραστηριότητα με ένα πλούσιο πρόγραμμα συμβολικό όσο και ουσιαστικό στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Οι μαθητές του σχολείου με τα παιδιά που συμμετέχουν στο mini club, από διάφορες εθνικότητες, εφοδιάστηκαν με καπέλα, γάντια και σακούλες και έφεραν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα από την εξόρμηση καθαριότητας στις όχθες του ποταμού Λουτάνη, κοντά στο ξενοδοχείο.

Τον καθαρισμό του βυθού της θάλασας μπροστά από το Irene Palace, ανέλαβε η καταδυτική σχολή LEPIA με την ομάδα της. Βούτηξαν αρκετά βαθιά εξετάζοντας προσεκτικά τον βυθό για τυχόν σκουπίδια, πλαστικά κ.λπ. αλλά προς μεγάλη χαρά όλων, επέστρεψαν άκαρποι διαπιστώνοντας ότι είναι απολύτως καθαρός. Ο κ. Σάκης Κόνιαρης, υπεύθυνος καταδύσεων, επιβεβαίωσε στα παιδιά το καθαρό αποτέλεσμα που προκύπτει από το σεβασμό στο θαλάσσιο περιβάλλον, όλων μας και των επισκεπτών του νησιού.

Ακολούθησε η έπαρση της Γαλάζιας Σημαίας να θυμίζει συμβολικά τόσο τη δράση, όσον και το καθήκον του καθενός για ένα καλύτερο και καθαρότερο περιβάλλον στην Μεσόγειο. Η "Γαλάζια Σημαία" είναι ένα παγκόσμιο (πάνω από 50 χώρες σε όλο τον πλανήτη) σύμβολο ποιότητας, το οποίο απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές που πληρούν τα σχετικά κριτήρια.


Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με ένα ομαδικό παιχνίδι διαχωρισμού των υλικών προς ανακύκλωση και επίσκεψη στο χώρο συλλογής απορριμμάτων ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, χαρτόνι, πλαστικό, μέταλλα). Με την πρέσσα δεματοποίησης μειώνεται ο όγκος και στη συνέχεια μεταφέρονται προς ανακύκλωση.

Τα παιδιά απόλαυσαν την φιλοξενία, συζήτησαν στο γεύμα που ακολούθησε για το πνεύμα της ημέρας, δεσμεύτηκαν δε για τις καλές τους ενέργειες και την προσωπική στάση τους απέναντι στις απειλές του περιβάλλοντος.

Το Irene Palace Beach Resort, ετησίως βραβεύεται με τη Γαλάζια Σημαία, για την καθαρότητα της παραλίας και της θάλασσας και αναπτύσσει ανάλογες δραστηριότητες μέσα στο χρόνο. Καθημερινά δε, βελτιώνει τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα θέματα των φυσικών πόρων και του περιβάλλοντος με τη συνεργασία και ευαισθητοποίηση του προσωπικού.

Το ξενοδοχείο είναι ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας, με ευαισθησία στη διατήρηση των φυσικών πόρων, με σεβασμό στη φύση και το θαλάσσιο περιβάλλον και με διαρκή αναζήτηση μεθόδων για μείωση των σκουπιδιών, την αξιοποίησή τους, την ανακύκλωση αλλά και τη διαχείρηση της ενέργειας και του νερού, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να λειτουργεί αρμονικά με το φυσικο περιβάλλον διατηρώντας ταυτόχρονα ένα σύγχρονο πρόσωπο που εξασφαλίζει πόρους για το μέλλον του τόπου.

Φωτογραφικό υλικό από την Ημέρα Περιβάλλοντος, βρίσκεται στο facebook “Irene Palace Βeach Hotel”.

Διαβάστε ακόμη

Συμπόσιο για την πλαστική ρύπανση τον Οκτώβριο στη Ρόδο

Επιστήμονες χαρτογραφούν τις αποικίες των μυρμηγκιών στα Δωδεκάνησα

Τα μυρμήγκια Camponotus και Cremmatogaster θα μελετηθούν στην Κάρπαθο

Ιάκωβος Κολαϊνής: «Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί» – Οικολογική ισορροπία σε αναζήτηση

Φυτεύοντας το δάσος της θάλασσας στους Λειψούς

Κλιματική αλλαγή: Ξηρασία, κυκλώνες και έντονες βροχοπτώσεις θα επηρεάσουν τη Μεσόγειο τα επόμενα χρόνια, λένε οι κλιματολόγοι

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός του βυθού στο Μανδράκι

Ο Φο.Δ.Σ.Α. Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (EWWR 2023)