Στον αέρα παραμένει ακόμη  η λειτουργία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Συνάντηση για το θέμα της διασφάλισης συνέχισης της λειτουργίας της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, καθώς δεν έχει λυθεί ακόμη το πρόβλημα με το καταστατικό της, είχαν χθες το πρωί, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης και ο Πρόεδρος της Εταιρίας, Αντιδήμαρχος, κ. Αγαπητός Πάλλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες συζήτησαν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί καθώς, παρά τις διαβεβαιώσεις, μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί τρόπος για την παράταση του καταστατικού της Εταιρίας ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πάλλας είπε στον κ. Ζαννετίδη ότι πρέπει να λυθεί το θέμα τώρα αφού εάν η Εταιρία κλείσει και ξανανοίξει θα είναι υπό ένα τελείως διαφορετικό καθεστώς και με διαφορετική μορφή.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Ζαννετίδης είπε ότι και στην Περιφέρεια περίμεναν την τροπολογία για την παράταση του καταστατικού της Εταιρίας αλλά μέχρι τώρα, δυστυχώς, αυτό δεν έχει γίνει, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι θα προχωρήσει από τους αρμοδίους της Κεντρικής Διοίκησης. Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι το θέμα της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ θα συμπεριληφθεί στις τροπολογίες που αναμένεται να κατατεθούν μέσα στις επόμενες μέρες.

«Εμείς πάντα στηρίζουμε και θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε τις προσπάθειες αυτές και την Εταιρία διότι αναγνωρίζουμε το μεγάλο έργο που επιτελεί στο νησί της Ρόδου και όχι μόνο», δήλωσε ο κ. Ζαννετίδης, λέγοντας ότι το θέμα αυτό έχει δημιουργήσει προβλήματα και στον δικό τους σχεδιασμό καθ’ ότι είχαν υπολογίσει ότι από τις αρχές του χρόνου θα γινόταν η παράταση.

Όπως είπε, πίεζαν προς αυτή την κατεύθυνση, για να παραταθεί το καταστατικό της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, αλλά δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχει γίνει με αποτέλεσμα να είναι ξεκρέμαστη η Εταιρία και να ψάχνουν να βρουν λύσεις για κάποιες υπηρεσίες που είναι απαραίτητο να γίνουν,  όπως ο καθαρισμός της νησίδας τζέρσεϊ. Αυτές τις ημέρες, λοιπόν, περιμένουν να συμπεριληφθεί στις τροπολογίες που θα περάσουν από τη Βουλή, αλλιώς θα έχουν νέα συνάντηση με τον κ. Πάλλα για να δουν τι μέλλει γενέσθαι.