Γ. Παππάς: «Τιμούμε το Ολοκαύτωμα της Κάσου και τη θυσία των ηρώων προγόνων μας»

Ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τις εκδηλώσεις για την συμπλήρωση των 195 χρόνων από το ολοκαύτωμα της Κάσου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 «Σήμερα είναι μια ημέρα μνήμης για τους Κασιώτες και τις Κασιώτισσες που θυσιάστηκαν το 1824. Είναι μια ημέρα ξεχωριστή για όλο το ελληνικό έθνος.

Οι ηρωικοί πρόγονοι μας, έμειναν πιστοί σε αξίες και ιδανικά και αντιστάθηκαν στην τυραννία και στη βαρβαρότητα. Δεν δέχθηκαν την υποδούλωση αλλά με περηφάνια, και λεβεντιά αντιστάθηκαν με αυταπάρνηση.

  Το ηρωικό νησί της Κάσου, είναι το νησί με τη μεγαλύτερη προσφορά στο ναυτικό αγώνα, ένα νησί που προσέφερε περισσότερα από εκατό καράβια στον απελευθερωτικό αγώνα.

Οι Κασιώτες ναυτικοί στήριξαν την Ελληνική επανάσταση και συνέβαλλαν στην απελευθέρωση του γένους μας. Τρεις ημέρες αντιστάθηκαν πολεμώντας με απίστευτο θάρρος και μετά από προδοσία «έπεσε» το νησί.

Το Ολοκαύτωμα της Κάσου ήταν Ολοκαύτωμα ελευθερίας και ανεξαρτησίας. Οι Κασιώτες έπεσαν ηρωικά  μένοντας προσηλωμένοι στην πίστη και στην αγάπη για την πατρίδα και την ελευθερία.

Αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για μια ελεύθερη Ελλάδα.

Σήμερα, 195 χρόνια μετά, η ιστορική μνήμη πρέπει να είναι παρούσα. Είναι υποχρέωση της πολιτείας να στηρίξει τους ακρίτες κατοίκους της Κάσου, οι οποίοι ζουν και δημιουργούν σε αυτήν την εσχατιά της Ελλάδας.

Τιμούμε το Ολοκαύτωμα της Κάσου και η θυσία των ηρώων προγόνων μας, πρέπει να μας καθοδηγεί και να μας εμπνέει».