O θρυλικός κιθαρίστας  των Scorpions  Uli Jon Roth στη Ρόδο!

Ένας από τους   μεγαλύτερους κιθαρίστες με  παγκόσμια αναγνώριση, μέλος των  SCORPIONS  με τους οποίους  κυκλοφόρησε τους δίσκους Fly to the  Rainbow, In Trance, Virgin Killer, Taken by Force και  Tokyo Tapes live recording και είναι αυτός  που δημιούργησε το νεοκλασικό  metal είδος εφηύρε την Sky guitar και   έχει μοιραστεί τη σκηνή με G3, Joe Satriani, Michael Schenker και άλλους  πολλούς.

Στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας του, έρχεται για πρώτη φορά στο νησί της Ρόδου για μια  μοναδική συναυλία  την Δευτέρα 8 Ιουλίου στη μουσική σκηνή του Colorado
όπου θα  ακουστούν τραγούδια των SCORPIONS,  τραγούδια  από τη προσωπική του καριέρα και άλλα κομμάτια τα  οποία δεν έχει παίξει ποτέ στο   παρελθόν!

Ένας σπουδαίος  κιθαρίστας, που θεωρείται από   τους πρώτους που συνέβαλαν στην   ανάπτυξη του νέο-κλασσικού   είδους της metal, ο Uli Jon Roth. Η   ενασχόληση του με την κιθάρα,  ξεκίνησε στην ηλικία των 13 ετών   και δύο χρόνια μετά, έπαιζε   κανονικά.

Στις αρχές του ’70,  μπήκε στους Dawn Road που είχαν στη   σύνθεσή τους και τον τραγουδιστή   Klaus Meine.

Το υλικό της μπάντας που  ήταν σε μεγάλο βαθμό του Roth,   τράβηξε το ενδιαφέρον των τότε   μελών των Scrorpions που πρότειναν   στους δύο μουσικούς, να   ενσωματωθούν στις τάξεις τους.  Το συγκρότημα  σημείωσε μεγάλη   επιτυχία μέσα από τα τέσσερα άλμπουμ που κυκλοφόρησε μεταξύ   του 1974 και 1977, με τον κιθαρίστα να   καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τον ήχο και να ξεχωρίζει τόσο για τη   συμβολή του στην καθιέρωση της   μπάντας όσο και για τις   ικανότητες του.

Οι εντάσεις όμως  ανάμεσα στα υπόλοιπα μέλη της  μπάντας  που επιθυμούσαν μια πιο   hard rock ηχητική κατεύθυνση και σε   εκείνον που διαφωνούσε, οδήγησαν   στην αποχώρηση του το 1978. Ο Roth,   προχώρησε σχηματίζοντας μια  τριμελή μπάντα, τους Electric Sun,  στους οποίους εκτός από κιθάρα,  τραγουδούσε κιόλας. Το ντεμπούτο  τους κυκλοφόρησε το 1979, με έναν   ήχο που θύμιζε Scorpions, είχε όμως μεγαλύτερες  επιρροές από Hendrix   και πιο αργά κομμάτια.

Τα  στοιχεία αυτά έγιναν εντονότερα  στη δεύτερη κυκλοφορία τους, ενώ   το τρίτο και τελευταίο άλμπουμ   τους, εξερευνά συμφωνικά   νέο-κλασσικά ροκ εδάφη, ενώ ο   μουσικός επεκτείνει το   συνθετικό του φάσμα, εισάγοντας   και τη νέα του εφεύρεση, την   κιθάρα Sky Guitar, που περιέχει έξι  οκτάβες.

Μετά τους Electric Sun, πέρασε  σε μια νέα δημιουργική φάση,  συνθέτοντας τέσσερις συμφωνίες   και δύο κονσέρτα και κάνοντας   μερικές παραστάσεις με   συμφωνικές ορχήστρες σε όλη την   Ευρώπη.
Χρησιμοποίησε το όνομα Uli   Jon Roth’, για όλες τις μετέπειτα   κυκλοφορίες και εμφανίσεις του.   

Ξεχωριστές στιγμές στην καριέρα   του, αποτελούν η συμμετοχή του   στην περιοδεία G3 το 1998, με τους Joe   Satriani και Michael Schenker, η εμφάνιση του  το 2001 στο ροκ φεστιβάλ του Castle   Donington που καταγράφηκε σε DVD καθώς  και αυτή του 2006, στο Wacken Open Air Festival   με τους Scorpions. Ο Roth έχει επηρεάσει   σχεδόν κάθε κιθαρίστα της metal και   ροκ σκηνής. Στην προσωπική του   ζωή, είχε σχέση με την ζωγράφο   Monika Dannemann, που μάλλον είχε   «φετίχ» με τους κιθαρίστες, αφού   πριν ήταν με τον Jimi Hendrix στις   τελευταίες στιγμές της ζωής του.   

Ο Roth με την Dannemann συνεργάστηκαν   σε διάφορα κομμάτια, όπως και στο   "We'll Burn the Sky" των Scorpions, ενώ η ίδια   είχε σχεδιάσει τα εξώφυλλα των   δίσκων των Electric Sun.
Oργάνωση 12ηχος
Σύντομα θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες.   

Uli Jon Roth

8 Ιουλίου
Colorado Club