Στη μάχη των εξετάσεων 1.631 μαθητές από τα νησιά του νομού μας

Χωρίς απρόοπτα και χωρίς προβλήματα άνοιξε η...  αυλαία των εξετάσεων για τους μαθητές  των Επαγγελματικών Λυκείων από τα Δωδεκάνησα, που δίνουν τη μάχη τους από χθες το πρωί διεκδικώντας μια θέση στα Ανώτερα και Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας μας.

Όπως δήλωσε χθες μιλώντας στη «Ροδιακή» ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κος Γιάννης Παπαδομαρκάκης, σε όλα τα εξεταστικά κέντρα του νομού μας δεν παρατηρήθηκε το παραμικρό πρόβλημα και όλα κύλησαν ομαλά για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς  που συμμετείχαν στη διαδικασία της οργάνωσης και της επιτήρησης των εξετάσεων.

Συνολικά έδωσαν εξετάσεις χθες 284 άτομα στα εξεταστικά κέντρα της Δωδεκανήσου και συγκεκριμένα:

1ο ΕΠΑΛ Ρόδου 53 άτομα γραπτώς και 3 προφορικά σε εξεταστικό κέντρο της Αθήνας
2ο  ΕΠΑΛ Ρόδου 31 άτομα
ΕΣΠΕΡΙΝΟ  5 άτομα 
ΕΠΑΛ Παραδεισίου  15 άτομα και  1 προφορικά
ΕΠΑΛ Αρχαγγέλου 3 άτομα
ΕΠΑΛ Σύμης 3 άτομα
ΕΠΑΛ Λέρου 32
ΕΠΑΛ Πάτμου 3 μαθητές 
ΕΠΑΛ Καρπάθου 7 
ΕΠΑΛ Κω 32 
ΕΠΑΛ Καλύμνου 86 άτομα και 8 προφορικά.

Αυλαία σήμερα και για 1.348 μαθητές από τα Γενικά Λύκεια
Η μεγάλη αυτή δοκιμασία, αφορά σήμερα άλλους 1.348  νέους και νέες από τα Δωδεκάνησα, οι οποίοι συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις διεκδικώντας έτσι μια θέση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ όλης της χώρας με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.
Από αυτούς 923 προέρχονται από το  νότιο συγκρότημα (Ρόδος, Σύμη, Καστελόριζο, Χάλκη, Τήλο, Κάσο, Κάρπαθο) και οι  425 Βόρεια Κως, Κάλυμνος, Λέρος, Πάτμος, Νίσυρος, Λειψοί, Αστυπάλαια, Αγαθονήσι.
Συνολικά, θα λειτουργήσουν 8 εξεταστικά κέντρα.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να βρίσκονται στα κέντρα αυτά στις 8 το πρωί. Επιτρέπεται να έχουν μαζί τους μόνο ένα μπουκάλι νερό και δύο στυλό διαρκείας. Επιβάλλεται να έχουν μαζί τους το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και το δελτίο εξεταζόμενου.

Προσοχή στα κινητά τηλέφωνα
Μιλώντας στη “Ροδιακή” ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού μας κος Γιάννης Παπαδομαρκάκης σημείωσε επίσης ότι καλό θα είναι οι μαθητές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα κινητά τηλέφωνα και να τα αφήσουν σπίτι τους. Αν συλληφθεί μαθητής ή μαθήτρια να έχει στην κατοχή του/της κινητό, ακόμα κι αν αυτό είναι κλειστό, τότε αμέσως μηδενίζονται.