Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι διευθυντές ξενοδοχείων για τις ουρές στο αεροδρόμιο Ρόδου

Την ενεργοποίηση όλων για να αντιμετωπιστούν τα κακώς κείμενα, που έχουν να κάνουν με την εμφάνιση του νησιού και την εξυπηρέτηση των επισκεπτών, ζητά επιτακτικά ο σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου.

Το θέμα συζητήθηκε στην πρόσφατη γενική συνέλευση των μελών του συλλόγου όπου αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή προς όλους τους αρμόδιους, με βασικό επιδιωκόμενο την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίησή τους.

Ειδικότερα,  αναφέρονται σ΄ αυτήν τα εξής:
“Με αφορμή το τέλος των  εκλογών στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και την εμφάνιση του νησιού, τα μέλη του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, έπειτα από την τελευταία ολομέλεια που πραγματοποιήθηκε στις 04.06 στο Ξενοδοχείο Semiramis, αποφάσισαν να πάρουν πρωτοβουλίες για τη  βελτίωση της εμφάνισης του νησιού, πιέζοντας φορείς και αρχές, αποστέλλοντας την παρακάτω επιστολή.

 “Αξιότιμοι Κύριοι,
 Με αφορμή την εμφάνιση του νησιού η οποία δεν είναι αυτή που αρμόζει στη  φήμη του και στην ποιότητα που προσφέρουμε, θα θέλαμε να αναφέρουμε τα εξής,
 Δεν θέλαμε να τοποθετηθούμε πριν τις εκλογές για μην εκληφθεί από κανέναν από τους υποψηφίους ως παρέμβαση στην προεκλογική διαδικασία, αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο, δεχόμενοι παράπονα από επισκέπτες, φίλους του νησιού.

 Δυστυχώς το πρόβλημα ξεκινά από τη μη αποπεράτωση των έργων στο αεροδρόμιο και συνεχίζεται από την εμφάνιση των κατεστραμμένων πινακίδων στους δρόμους, φανάρια χαλασμένα, χόρτα παντού δεξιά κι αριστερά των δρόμων και το χειρότερο τα χόρτα στη νησίδα Τζέρσεϋ.
 Βρομιά και δυσοσμία στη γέφυρα της Κρεμαστής, κυκλοφοριακό χάος στην πόλη και τα γνωστά προβλήματα της Μεσαιωνικής Πόλης με τους κράχτες.

 Πρέπει λοιπόν άμεσα να βελτιωθεί η εμφάνιση του νησιού, αφού προβλέπεται ιδιαίτερα δύσκολη σεζόν, λόγω της πτώχευσης πολλών αεροπορικών εταιρειών παράλληλα με το άνοιγμα των αγορών Τουρκίας, Αιγύπτου και Τυνησίας, επομένως μόνο η ποιότητα μπορεί να βοηθήσει και να βελτιώσει τη ζήτηση και τις πωλήσεις.

 Να συνεργαστούν άμεσα και ειλικρινά, νέο εκλεγέντες και απερχόμενοι … Να μην χαθεί ούτε μία ημέρα με χαλάρωση και απραξία μέχρι την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα δημοτική αρχή, στην οποία ευχόμαστε καλή και αποδοτική θητεία, με Δήμαρχο τον Αντώνη Καμπουράκη.
 Όπως επίσης ευχόμαστε καλή και αποδοτική θητεία στο νέο περιφερειακό συμβούλιο με Περιφερειάρχη τον Γιώργο Χατζημάρκο.

 Είναι ευκαιρία να συνεργαστούν όλοι ειλικρινά, αρχές, φορείς, επιχειρηματίες, εργαζόμενοι για τη βελτίωση των υποδομών, της ποιότητας και της εμφάνισης του νησιού.
 Η σεζόν δεν περιμένει… Να γίνουμε πιο αποφασιστικοί και απαιτητικοί από τον εαυτό μας και τους συνεργάτες μας.

 Ο Σύλλογός μας είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τον Δήμο, την Περιφέρεια, φορείς, αρχές, να καταθέσει προτάσεις για άμεση βελτίωση της εμφάνισης της Ρόδου μας και την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη.

 Να πιέσουμε περισσότερο τη Fraport να βρεθεί άμεση λύση … Η Ρόδος δυσφημίζεται και θα πρέπει η Fraport να ζητήσει  συγγνώμη από τους επισκέπτες μας για την ταλαιπωρία τους κατά την άφιξη και αναχώρηση από το νησί.  Δεν φταίει το νησί για την ταλαιπωρία αυτή!
 Όλοι μαζί ενωμένοι, συνεργαζόμενοι ειλικρινά, χωρίς μυστικοπάθεια, μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα … μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα….

 Σας ευχαριστούμε πολύ!
 Παραμένουμε πάντα στη διάθεσή σας.”
 Με εκτίμηση,
Γεώργιος Ματσίγκος
Πρόεδρος Συλλόγου Διευθυντών
 Ξενοδοχείων Ρόδου