«Η Αστυπάλαια των παιδιών»

«Η Αστυπάλαια των παιδιών»

«Η Αστυπάλαια των παιδιών»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 454 ΦΟΡΕΣ

Στο 2ο Φεστιβάλ παιδικού βιβλίου

Περίσσευαν τα χαμόγελα χαράς και ανεμελιάς των μαθητών της Αστυπάλαιας, με αφορμή τη διοργάνωση του δεύτερου φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου που άνοιξε την περασμένη Πέμπτη τις δράσεις του και έως την Τετάρτη 11 Ιουνίου, το νησί της Δωδεκανήσου θα είναι πόλος έλξης πολιτισμού, εκπαίδευσης και δημιουργίας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η HELMEPA - Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος, υποστηρίζοντας το φετινό φεστιβάλ και στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εκστρατείας καθαρισμού «Ας Καθαρίσουμε την Ευρώπη», συντόνισε τον εθελοντικό καθαρισμό των ακτών Πέρα Γιαλός και Λιβάδι.

Προχθές, από νωρίς το πρωί, οι μικροί μαθητές του νηπιαγωγείου αλλά και του δημοτικού σχολείου της Αστυπάλαιας παρακολούθησαν από κοντά όλες τις επιλεγμένες εκπαιδευτικές, εικαστικές και ψυχαγωγικές δράσεις του φεστιβάλ, που με πολλή αγάπη έχει επιμεληθεί η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Φωτεινή Κωνσταντοπούλου.

Την παράσταση "έκλεψε" η προσομοίωση αρχαιολογικής ανασκαφής που επιμελήθηκε η Κούλα Μπορμπουδάκη, ιδρύτρια του εργαστηρίου Archeolab.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κα Μπορμπουδάκη τόνισε ότι πρόκειται για μια παγκόσμια πρωτοτυπία στον τομέα της δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας των παιδιών.

Αρχαιολόγος η ίδια, εξήγησε ότι αυτή η μέθοδος πραγματοποιείται σύμφωνα με τις επιστημονικές μεθόδους που χρησιμοποιούνται σε αληθινές ανασκαφές, προσαρμοσμένη στις ηλικιακές δυνατότητες κάθε περίπτωσης και κεντρίζει το ενδιαφέρον των μικρών παιδιών.

Φέτος, είναι έντονος και ο κοινωνικός χαρακτήρας του φεστιβάλ, αφού με αφορμή αυτό, οι διοργανωτές φιλοξενούν 15 παιδιά από το χαμόγελο του παιδιού.

Το Φεστιβάλ θα κλείσει το απόγευμα της 10ης Ιουνίου στην κεντρική πλατεία της Χώρας, όπου θα γίνει παρουσίαση των δράσεων και θα πραγματοποιηθεί συλλογική εικαστική δράση origami. Η είσοδος και συμμετοχή σε όλες τις δράσεις του Φεστιβάλ είναι δωρεάν.

Διαβάστε ακόμη

Αστυπάλαια: Προβάλλεται σε Γαλλία, Αγγλία και Ιταλία για διακοπές το 2024 χωρίς μαζικό τουρισμό

Γιατί δεν έγινε δεκτή η ένσταση που κατέθεσε ο δήμος Αστυπάλαιας;

Δήμαρχος Αστυπάλαιας: «Δεν έχουμε ούτε έναν μόνιμο υπάλληλο καθαριότητας»

Κοινοβουλευτική αναφορά- παρέμβαση του Β. Υψηλάντη για μείωση των αντικειμενικών αξιών της Αστυπάλαιας

Τα «Ελεγεία της Οξώπετρας» του Ελύτη βρήκαν τη θέση τους στην Αστυπάλαια

Ν. Κομηνέας: Ο δήμος Αστυπάλαιας δεν έχει γνώση για τη μεγάλη τουριστική επένδυση

Μέγα πρότζεκτ 2.000 στρεμμάτων στην Αστυπάλαια

Σύμβαση για την ανάδειξη των μονοπατιών της Αστυπάλαιας