Άσχημα τα νέα για το μέλλον της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Άσχημα τα νέα για το μέλλον  της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Άσχημα τα νέα για το μέλλον της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1793 ΦΟΡΕΣ

Άσχημα τα νέα για το μέλλον της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ καθώς, όπως έγινε γνωστό χθες, δεν κατατέθηκε τελικά η πολυπόθητη τροπολογία που θα διασφάλιζε τη συνέχιση της λειτουργίας της καθώς πληροφορίες θέλουν τον συμπατριώτη μας Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριο Σαντορινιό να μην πρόλαβε να την καταθέσει!

Ως γνωστόν, στα τέλη του περασμένου χρόνου έληξε και το καταστατικό της Εταιρείας η οποία, στη ουσία, από την 1η του τρέχοντος έτους βρίσκεται “στον αέρα”. Όλοι είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην κατάθεση τροπολογίας με την οποία θα δινόταν παράταση στο καταστατικό της για δέκα χρόνια, κάτι που θα διασφάλιζε τη συνέχιση της λειτουργίας της με την παρούσα μορφή και όπως τη γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Ωστόσο, όλη η Ελλάδα γνωρίζει…το χαμό που έγινε στη Βουλή τις τελευταίες ημέρες με τις τροπολογίες που ήθελαν να καταθέσουν βουλευτές και οι οποίες «κόπηκαν» με κυβερνητική εντολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, η ενημέρωση που είχαν εργαζόμενοι της Εταιρείας είναι ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός δεν πρόλαβε να περάσει την επίμαχη τροπολογία, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ αυτή τη στιγμή να βρίσκεται “στον αέρα”.
Όπως είναι φυσικό, η είδηση αυτή, από χθες έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους εργαζόμενους της Εταιρείας καθώς πρόκειται για 65 οικογένειες και οι περισσότεροι από αυτούς δουλεύουν για αρκετά χρόνια σ’ αυτήν.

Η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ «επιβίωσε» από τις αλλαγές που έφερε ο «Καλλικράτης» έπειτα από μάχη που δόθηκε και τελικά πείστηκαν οι αρμόδιοι της Κεντρικής Διοίκησης για το πόσο πολύτιμη είναι για την προστασία του περιβάλλοντος και την πυροπροστασία στην περιοχή μας. Όμως, μετά από αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη, στην οποία είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους εργαζόμενοι και Αυτοδιοίκηση, και παρά τις διαβεβαιώσεις όλους τους προηγούμενους μήνες, ουδείς γνωρίζει πλέον ποιο θα είναι το μέλλον της.
Την ίδια στιγμή, ήδη έχουν πάει πίσω υπηρεσίες που αναλάμβανε η Εταιρία κάθε χρόνο τέτοια εποχή στο πλαίσιο της πρόληψης πυρκαγιών, όπως αποψιλώσεις, καθαρισμοί κτλ. και αναγκαστικά γίνονται διαγωνισμοί για να ανατεθούν σε ιδιώτες.

Παράλληλα, είναι και το κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργείται με τους 65 εργαζόμενους που βρίσκονται και αυτοί “στον αέρα”.
Το σημαντικότερο, όμως, είναι το μέλλον αυτής της πολύτιμης δομής αφού αν δεν εξευρεθεί κάποια λύση και γίνει παύση της Εταιρείας, όταν ξανανοίξει θα είναι υπό διαφορετικό καθεστώς και θα έχει άλλη μορφή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Διαβάστε ακόμη

Σε ανακατανομή αρμοδιοτήτων προέβη με Αποφάσεις του ο δήμαρχος Ρόδου

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο