Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στα Δωδεκάνησα

Τέλος στη “φημολογία” και στις παρασκηνιακές διεργασίες, για το ψηφοδέλτιο της Δωδεκανήσου, έδωσε χθες ο ίδιος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη των τοπικών φορέων που έγινε στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους υποψήφιους βουλευτές για να φωτογραφηθούν μαζί του, ανακοινώνοντας μ’ αυτό τον τρόπο τη  σύνθεση του ψηφοδελτίου.

Υποψήφιοι λοιπόν στα Δωδεκάνησα, στις εκλογές της 7ης Ιουλίου θα είναι:
- O  νυν βουλευτής κ. Μάνος Κόνσολας.
- Οι πρώην βουλευτές Βασίλης Υψηλάντης Μίκα Ιατρίδη και Γιάννης Παππάς.
- Η καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου Τόνια Μοροπούλου.
- Ο αρχιτέκτονας Αντώνης Γιαννικουρής και η δικηγόρος Ελένη Μαυρόγαλου (από την Πάτμο).
Κατά κοινή ομολογία πρόκειται για ιδιαίτερα ισχυρό ψηφοδέλτιο που αναμένεται ότι θα συγκεντρώσει υψηλά ποσοστά.

Αρκετά σκληρή αναμένεται ότι θα είναι η μάχη του σταυρού, αφού όλοι σχεδόν οι υποψήφιοι είναι δυναμικοί και θα διεκδικήσουν την εκλογή τους.
Με βάση τα εκλογικά σενάρια, η ΝΔ στα Δωδεκάνησα έχει δεδομένες τις δύο έδρες και θα διεκδικήσει την τρίτη ανάλογα με τα ποσοστά, τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.

ΔΗΛΩΣΗ Β. ΥΨΗΛΑΝΤΗ
Με την ανακοίνωσή του ως  υποψήφιου  βουλευτή  της Νέας Δημοκρατίας  στα Δωδεκάνησα ο Βασίλης Α. Υψηλάντης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης δέχθηκα την τιμητική πρόταση του Προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη για συστράτευσή μου, κατά τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές,  στο ψηφοδέλτιο νίκης της Νέας Δημοκρατίας στα Δωδεκάνησα.

Οι συμπατριώτες μας γνωρίζουν την αποτελεσματικότητα  των  διαρκών και ανιδιοτελών  αγώνων μου  για τα νησιά μας.
Θέτω και πάλι όλες μου τις δυνάμεις, τη γνώση και την εμπειρία μου για την προκοπή και την περαιτέρω τους ανάπτυξη.
Ζητώ τη στήριξη και την  ψήφο όλων των Δωδεκανησίων για να μπορέσει η χώρα μας και ο τόπος μας να πάει και πάλι μπροστά».

ΔΗΛΩΣΗ Μ. ΙΑΤΡΙΔΗ
«Από τα νησιά μας ξεκινά η Ελλάδα μας!
Είναι μεγάλη τιμή για μένα, που η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρος μας Κυριάκος Μητσοτάκης, μου δίνουν την ευκαιρία να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο νομό μας.
Ένα ψηφοδέλτιο ισχυρό, ένα ψηφοδέλτιο ικανό, ένα ψηφοδέλτιο που μπορεί να πάει μπροστά τα νησιά μας.

Σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας, θα καταθέσω την ψυχή μου, μαζί με τα στελέχη της παράταξης μας, για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μου, για τα Δωδεκάνησά  μας.
Από σήμερα, ξεκινάμε το αύριο των νησιών μας, υπεύθυνα και ολόψυχα!»

ΔΗΛΩΣΗ Γ. ΠΑΠΠΑ
«Αποτελεί για εμένα ιδιαίτερη τιμή η εμπιστοσύνη του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στο πρόσωπό μου με τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στα Δωδεκάνησα. Τον ευχαριστώ θερμά.
Οφείλουμε όλες και όλοι να δώσουμε τον αγώνα στο πλευρό του αυριανού πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ώστε να επέλθει η απαραίτητη, για τον τόπο μας, πολιτική αλλαγή μετά τα καταστροφικά χρόνια διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα παλέψουμε για την Ελλάδα των άξιων και των αξιών και όχι των «βολεμένων» και των «μπαχαλάκηδων».
Δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα πράξω ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για την ανάπτυξη των νησιών μας και την αξιοπρεπή διαβίωση των ακριτών μας που είναι οι καθημερινοί «αφανείς ήρωες» της πατρίδας μας».