Ο Δημήτρης Γάκης στις εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα της Κάσου στη Ρόδο

Ο Δημήτρης Γάκης στις εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα της Κάσου στη Ρόδο

Ο Δημήτρης Γάκης στις εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα της Κάσου στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 116 ΦΟΡΕΣ

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, συμμετείχε στις εκδηλώσεις που οργάνωσαν η Ομοσπονδία Παροικιακών Δωδεκανησιακών Συλλόγων Ρόδου, η Αδελφότητα Κασιωτών Ρόδου και η Αδελφότητα Ολυμπιτών «Η Βρυκούς» για την εορτή των Δωδεκανησίων Αγίων και την επέτειο του Ολοκαυτώματος της Κάσου το Σάββατο 8 Ιουνίου στη Ρόδο.

Στις επετειακές εκδηλώσεις, μέσα από την παρουσίαση των παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά συγκροτήματα της Κάσου και της Καρπάθου φάνηκε η περηφάνια και η λεβεντιά, η μεγάλη ιστορία της Καρπάθου και της Ηρωικής νήσου Κάσου.

Στο χαιρετισμό του ο Δημήτρης Γάκης σημείωσε: «Η αναγνώριση των προσπαθειών και του έργου της κυβέρνησης για την Κάρπαθο και την Κάσο, που έγινε από τον πρόεδρο κύριο Κωνσταντινίδη, με βγάζει από την άβολη θέση να αναφερθώ αναλυτικά στις παρεμβάσεις που έκανε η κυβέρνηση, με έργα και δράσεις που συνέβαλαν στην αναπτυξιακή δυναμική και προοπτική της Ηρωικής νήσου Κάσου.

Και ήταν αρκετές: Το μεταφορικό ισοδύναμο, οι επισκευές του λιμανιού, η δρομολόγηση μεγάλου πλοίου, ο σχεδιασμός της λειτουργίας νέας γραμμής «Ρόδος - Κάρπαθος - Κάσος – Σητεία – Ηράκλειο», η υλοποίηση του έργου της μεταφοράς νερού στην πρωτεύουσα της Κάσου, το Φρυ.

Έγιναν πολλά αλλά μένουν ακόμα πολλά να γίνουν. Θα μου επιτρέψετε όμως να αναφερθώ στην υλοποίηση ενός αιτήματος χρόνων, που αφορούσε στην αναγνώριση της Κάσου σαν Ηρωικό νησί.

Και θέλω να αναφερθώ σε αυτό το θέμα γιατί αισθάνομαι το βάρος της τιμής αλλά και της μεγάλης ευθύνης προς τις επόμενες γενεές για την ανακήρυξη της «Ηρωικής νήσου Κάσου» από την Πολιτεία, για την αναγνώριση της υπέρτατης θυσία των Κασιωτών στον Αγώνα για Εθνική Ανεξαρτησία».

Διαβάστε ακόμη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου και τις διακομιδές

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa