Το νέο βιβλίο του Μιλτιάδη Λογοθέτη

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Μιλτιάδη Λογοθέτη με τίτλο “O κοινοβουλευτικός βίος των Δωδεκανησίων τη μεταπολιτευτική περίοδο (1974-2015)”, το οποίο προλογίζουν ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου και Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος όντας και χορηγός της έκδοσης και ο επ. Πρόεδρος της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου και συγγραφέας Νίκος Νικολάου.

Το βιβλίο είναι επίκαιρο λόγω και των επικείμενων εκλογών. Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει τα χρόνια του ελεύθερου κοινοβουλευτικού βίου (1950-1967), τη μεταπολιτευτική περίοδο, τις επιδράσεις της οικονομικής κρίσης στο πολιτικό σύστημα, τις εξελίξεις των εκλογικών αποτελεσμάτων (1974-2015), τις μεταλλαγές του πολιτικού συστήματος και του πολιτικού προσωπικού, τις τοπικές οργανωτικές δομές των κομμάτων, τα αποτελέσματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και στα δημοψηφίσματα καθώς και αναφορά στους Δωδεκανήσιους της διασποράς που συμμετέχουν στην Ελληνική Βουλή.

Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει υπό μορφή παραρτήματος αναλυτικούς πίνακες όλων των εκλογικών αναμετρήσεων της περιόδου 1974-2015 (ονόματα  υποψηφίων, εκλεγέντων βουλευτών, ψήφων κατά κόμμα και νησί, τόσο των βουλευτικών εκλογών όσο και των ευρωεκλογών και των δημοψηφισμάτων, καθώς και συγκριτικούς πίνακες των πολιτικών επιλογών των Δωδεκανησίων έναντι του συνόλου της επικράτειας.
Επίσης περιλαμβάνει και τα βιογραφικά των εκλεγέντων βουλευτών στη Δωδεκάνησο την περίοδο 1974-2015 καθώς και των Δωδεκανησίων που εκλέχθηκαν σε άλλες περιοχές.

Όπως αναφέρει ο συγγαφέας στον επίλογο του βιβλίου του μπορεί το πόνημά του να μην συνιστά “πολιτική ιστορία”, δεν παύει όμως να αποτελεί μια μικρή έστω συμβολή στη συγγραφή της σύγχρονης ιστορίας του τόπου με τις εξελίξεις που καταγράφει, που μπορούν να βοηθήσουν τον μελλοντικό ιστορικό μελετητή και ίσως να αποβούν χρήσιμες και στους πολιτευτές, τους πολιτευόμενου, τους ασχολούμενους με τις κομματικές εκλογικές διαδικασίες και γενικά σ’ όσους αρέσκονται τις παραμονές κυρίως των εκλογών, να επιδίδονται σε ένα είδος “πολιτικού παιχνιδιού”, επικαλούμενοι το παρελθόν για να προβλέψουν το μέλλον των πολιτικών εξελίξεων. 

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει τις προσεχείς ημέρες.