Πολιτιστικές εκδηλώσεις  “Παύλεια” στη Λίνδο

Από τις 28 έως τις 30 Ιουνίου θα διεξαχθεί στη Λίνδο της Ρόδου σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων με την ονομασία “Παύλεια”, ως φόρο τιμής στον Απόστολο Παύλο, τον Απόστολο των Εθνών.

Οι εν λόγω πολιτιστικές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν θρησκευτικά δρώμενα, πολιτιστικά και λαογραφικά θέματα, ενώ εκτός από τη Λίνδο λαμβάνουν χώρα σε δύο ακόμα περιοχές της Ελλάδας, στη Βέροια και στην Κόρινθο.
Παράλληλα, η εν λόγω δράση συνδράμει και στην προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού, ο οποίος εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης του νησιού.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα δημιουργηθεί μικρό ντοκιμαντέρ με θέμα τη Λίνδο και με όλα τα μέρη που αφορούν το ιστορικό και θεολογικό υπόβαθρο της τότε εποχής, από το λιμανάκι, το σημείο αναφοράς της ομιλίας του Αποστόλου των Εθνών, όπως επίσης και της αρχαίας εικόνας που φυλάσσεται στο Ιερό Σκευοφυλάκιο του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λίνδου. Τεκμηριώσεις των γεγονότων και σημαντικές πληροφορίες σε ό,τι αφορά τον σταθμό του Αποστόλου Παύλου θα δώσει ο Αρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδωνας Λίγκας. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν υπό την σκέπη της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, ενώ συνδιοργανώνονται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λίνδου “Απόστολος Παύλος” και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.