Αθωώθηκε ζευγάρι που είχε καταδικαστεί σε βαριές ποινές για ιδιοποίηση περιουσίας

Αθώοι κρίθηκαν χθες το μεσημέρι, από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, ένας 73χρονος και η 67χρονη πρώην σύζυγός του, οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί (αδίκως όπως απεφάνθη τελικά το δευτεροβάθμια δικαστήριο) ότι ιδιοποιήθηκαν κινητή και ακίνητη περιουσία μιας 90χρονης γυναίκας.

Μετά την προσεκτική εξέταση των στοιχείων που παρέθεσε ο δικηγόρος του ζευγαριού κος Κώστας Διακονής, αλλά και τις καταθέσεις των ίδιων, το δικαστήριο τους αθώωσε. Οι ίδιοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες σε βάρος τους, όπως άλλωστε έκαναν και εξαρχής και υποστήριξαν ότι όλες οι αναλήψεις ποσών που έγιναν από τον λογαριασμό της ηλικιωμένης, ήταν με εντολή της ίδιας και ότι τα χρήματα αποδόθηκαν σε εκείνη μέχρι και το τελευταίο ευρώ.

«Εμείς βοηθήσαμε και δεν καταχραστήκαμε τίποτα» είπαν χθες ενώπιον του δικαστηρίου οι δύο κατηγορούμενοι, αναλύοντας όλη την υπόθεση και τον εφιάλτη που όπως σημείωσαν έζησαν τα τελευταία χρόνια.
Για την υπόθεση αυτή, οι δύο κατηγορούμενοι είχαν κριθεί ένοχοι και είχαν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό, το Νοέμβριο του 2017. 

Το δικαστήριο, είχε κρίνει πρωτόδικα ένοχο τον 73χρονο για εκβίαση, απάτη και κλοπή και του επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 12 έτη (για την εκβίαση καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξη, για την απάτη σε φυλάκιση 4 ετών και για την κλοπή σε φυλάκιση 4 ετών), με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 3000 ευρώ.

Με την ίδια απόφαση το πρωτόδικο δικαστήριο έκρινε ένοχη για άμεση συνέργεια την 67χρονη και της επέβαλε ποινή κάθειρξης 6 ετών με την έφεση επίσης να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής της μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.  Το ίδιο απάλλαξε είχε απαλλάξει την 67χρονη  από την κατηγορία της κλοπής αλλά και τον γιο της που επίσης κατηγορούνταν στην ίδια υπόθεση.