Ξεκίνησαν τη μάχη οι υποψήφιοι της Ν.Δ.

Έντονες διεργασίες σε όλα τα κόμματα, σε τοπικό επίπεδο, πλην Νέας Δημοκρατίας, βρίσκονται σε εξέλιξη, για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Μέχρι τώρα, μόνο η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε πλήρες το ψηφοδέλτιό της, (το ανακοίνωσε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης από τη Ρόδο), ενώ στα υπόλοιπα κόμματα βρίσκονται σε εξέλιξη διεργασίες.
Κατά κοινή ομολογία, το ψηφοδέλτιο της ΝΔ είναι ιδιαίτερα ισχυρό και ισορροπημένο, και αναμένεται ότι θα συμβάλει ουσιαστικά στην προσπάθεια αύξησης των ποσοστών, έτσι ώστε να επιτευχθεί η αυτοδυναμία του κόμματος.

Όπως είναι γνωστό, υποψήφιοι βουλευτές στα Δωδεκάνησα θα είναι:
- Ο νυν βουλευτής Μάνος Κόνσολας
- Οι πρώην βουλευτές Βασίλης Υψηλάντης, Μίκα Ιατρίδη και Ιωάννης Παππάς.
- Η καθηγήτρια του ΕΜΠ Τόνια Μοροπούλου, ο αρχιτέκτονας Αντώνης Γιαννικουρής και η δικηγόρος Ελένη Μαυρόγαλου.
Ήδη οι υποψήφιοι βουλευτές οργανώνουν τα επιτελεία τους και έχουν αρχίσει να δραστηριοποιούνται δεδομένου ότι η μάχη του σταυρού αναμένεται ότι θα είναι ιδιαίτερα “σκληρή”. 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Ε. ΜΑΥΡΟΓΑΛΟΥ
Σε δήλωσή της η κ. Μαυρόγαλου αναφέρει τα εξής:
«Είναι ιδιαίτερη χαρά, τιμή και κυρίως μεγάλη ευθύνη η επιλογή του Προέδρου μας, Κυριάκου Μητσοτάκη, να είμαι υποψήφια βουλευτής Δωδεκανήσου στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.
Προερχόμενη από το μητρώο πολιτικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, που σηματοδοτεί την ανανέωση, συστρατεύομαι με όλες μου τις δυνάμεις στον κοινό μας αγώνα για να επαναφέρουμε τα  πολύπαθα νησιά μας στη θέση που τους αξίζει.
Εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη και καλή επιτυχία στους συνυποψηφίους μου.
Αξίζουμε και Μπορούμε Καλύτερα! 
Με εκτίμηση,
Ελένη Δ. Μαυρόγαλου
Υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας».

ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ
Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένο ότι θα είναι υποψήφιοι οι τρεις νυν βουλευτές Ν. Σαντορινιός, Δ. Γάκης και Ηλ. Καματερός και πιθανόν ο παιδίατρος Γ. Αναστασιάδης από την Κάρπαθο.
Για να κλείσει το ψηφοδέλτιο χρειάζονται τρεις γυναίκες (λόγω ποσόστωσης) και προς την κατεύθυνση αυτή βρίσκονται σε εξέλιξη διεργασίες. 
Καλώς εχόντων των πραγμάτων, μέσα στην εβδομάδα αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις και πιο πιθανόν την Πέμπτη.

ΣΤΟ ΚΙΝΑΛ
Στο “Κίνημα Αλλαγής” βρίσκονταν μέχρι και χθες σε εξέλιξη οι διεργασίες. Το ερώτημα είναι αν θα συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο ο πρώην υφυπουργός  Γ. Νικητιάδης.
Όπως είναι γνωστό, έχουν ανακοινωθεί οι υποψηφιότητες του αντιπροέδρου της Βουλής Δ. Κρεμαστινού, της Λ. Φτακλάκη, του Β. Καλοπήτα, της Κ. Γαβαλά, του Σ. Μπακρυσιώρη και του Μιχ. Χανιώτη.
Φημολογείται ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φ. Γεννηματά, καθώς και η δημοσιογράφος από την Κω Μ. Παπαζαχαρίου.

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ
Τα πρώτα ονόματα υποψηφίων που θα πλαισιώσουν τα ψηφοδέλτιά του σε όλη τη χώρα ανακοίνωσε το ΜέΡΑ25. Σε ό,τι αφορά τα Δωδεκάνησα στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν μέχρι στιγμής οι εξής (αλφαβητικά):
- Γιάννης Βογιατζής, ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός υπολογιστών από τη Ρόδο
- Γιώργος Κανετάκης λογιστής από την Κω
- Θανάσης Μπαράκας παραολυμπιονίκης από τη Ρόδο. 

Ειδικά τα ονόματα των κ.κ. Μπαράκα και Βογιατζή είναι ιδιαίτερα γνωστά στο νησί της Ρόδου καθώς και οι δύο συμμετείχαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου. Ο μεν Θανάσης Μπαράκας εν ενεργεία περιφερειακός σύμβουλος, ήταν υποψήφιος με την παράταξη «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου Περιφέρεια Τεσσάρων Εποχών» του Μανώλη Γλυνού, ενώ ο Γιάννης Βογιατζής ήταν υποψήφιος με την παράταξη «Ρόδος Αξιών» του Δημήτρη Κρητικού.

Μάλιστα για τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο ο Θανάσης Μπαράκας δήλωσε στη «Ροδιακή» τα εξής: «Με χαρά αποδέχτηκα την πρόταση από το ΜέΡΑ25 που ήρθε συγκεκριμένα από την καλή μου φίλη Σοφία Σακοράφα. Μετά από σκέψη και με τη σύμφωνη γνώμη πολλών φίλων μου πήρα την απόφαση και θα είμαι υποψήφιος βουλευτής στα Δωδεκάνησα. Θεωρώ πολύ σημαντική την παρουσία του Γιάνη Βαρουφάκη στα έδρανα της Βουλής.

Η κυβέρνηση αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν αποδεχτεί τη συμφωνία που έχει να κάνει με το πρωτογενές πλεόνασμα που προβλέπει μέχρι το 2022 ποσό 3,5% ΑΕΠ και από το 2022 μέχρι το 2060 2,2% του ΑΕΠ.

Αυτό σημαίνει ότι οδηγούμαστε σε λιτότητα μέχρι το 2060 και κανένας δε μιλά γι’ αυτό. Στην ατζέντα των δύο μεγάλων κομμάτων περιλαμβάνονται τα ψίχουλα που περισσεύουν καθώς γίνεται συζήτηση για το αν θα δοθούν στους μικρομεσαίους ή στους ασθενέστερους.

Το ίδιο το ΔΝΤ δίνει πιθανότητα 4% να πετύχει το πρόγραμμα και το ΜέΡΑ25 έχει συγκεκριμένες προτάσεις για το πόσο πρέπει να είναι το πρωτογενές πλεόνασμα ώστε με συγκεκριμένες πολιτικές στον τομέα της οικονομίας η χώρας μας να αρχίσει να έχει ανάπτυξη που σημαίνει ότι θα έχουμε αύξηση του ΑΕΠ, θέσεις εργασίας και οι δανειστές θα πληρωθούν πιο γρήγορα.

Ο κάθε νησιώτης μπορεί να διαβάσει αναλυτικά την πρότασή μας. Δε μιλάμε για έξοδο από το ευρώ και την ευρωζώνη. Είμαστε ένα ευρωπαϊκό κόμμα και θα προσπαθήσουμε από άκρη σε άκρη να γνωστοποιήσουμε το πρόγραμμά μας σε όλους τους Έλληνες. 
Συμπορεύομαι σε αυτό τον αγώνα και θεωρώ ότι στις 7 Ιουλίου το ΜέΡΑ25 και ο Γιάνης Βαρουφάκης θα είναι στη Bουλή».