Ρόδος: Τουρίστες γλίτωσαν για… εκατοστά τη «βουτιά» στον γκρεμό!

Τύχη… βουνό φαίνεται πως είχαν σήμερα το πρωί τουρίστες με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο λίγο έξω από το Ασκληπιειό, καθώς για λίγα μόλις εκατοστά, το όχημά τους δεν έκανε «βουτιά» στον γκρεμό, βάθους αρκετών μέτρων.

Πρόκειται για την περιοχή «Χοχλακιά», μια οδική αρτηρία από το Ασκληπιειό προς την Ιερά Μονή Θάρρι, η οποία έχει αρκετές στροφές με μικρή ή καθόλου ορατότητα και που στο παρελθόν έχουν γίνει αρκετά τροχαία ατυχήματα και έχει χάσει μάλιστα άνθρωπος τη ζωή του στο συγκεκριμένο σημείο.

Τον συγκεκριμένο δρόμο χρησιμοποιούν αρκετοί ανυποψίαστοι τουρίστες τους καλοκαιρινούς μήνες, οι οποίοι λόγω της στενότητας των δρόμων και της έλλειψης ορατότητας εξαιτίας των απότομων στροφών διατρέχουν σοβαρούς κινδύνους για την ίδια τους τη ζωή.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, αποτελεί πλέον αδήριτη ανάγκη η τοποθέτηση σήμανσης και προστατευτικών κιγκλιδωμάτων, προτού θρηνήσουμε κι άλλα θύματα.

Οι επιβαίνοντας του συγκεκριμένου οχήματος είναι καλά στην υγεία τους. Όταν ξεπέρασαν το αρχικό σοκ, περπάτησαν για περίπου 500 μέτρα έως το χωριό του Ασκληπιειού για να ζητήσουν βοήθεια.