Tjäreborg: Οι Φινλανδοί προτιμούν πιάτα χορτοφάγων στις διακοπές στη Μεσόγειο

Τάση για πιάτα χορτοφάγων εντοπίζει στους Μεσογειακούς προορισμούς ο τουρ οπερέιτορ Tjäreborg, συμφερόντων της Thomas Cook, που δραστηριοποιείται στη Φινλανδία.

Τα ξενοδοχεία του brand κατέγραψαν διπλασιασμό των παραγγελιών για πιάτα χορτοφάγων το περασμένο καλοκαίρι και φέτος προσφέρεται, για πρώτη φορά, μενού χορτοφάγων σε όλα τα ξενοδοχεία της οικογένειας Sunwing στη Μεσόγειο.
Μενού χορτοφάγων θα προσφέρεται από φέτος στα Sunwing Family Resorts στην Κύπρο, την Κρήτη, τη Μαγιόρκα, τη Ρόδο και την Τουρκία.

Τα πιάτα χορτοφάγων έχουν αντίστοιχες προσδοκίες με τα πιάτα κρέατος και ψαριού και τα ξενοδοχεία και εστιατόρια που επιθυμούν να ικανοποιήσουν αυτή τη μερίδα ταξιδιωτών οφείλουν να προσφέρουν γευστικά πιάτα με βάση τα λαχανικά, αναφέρει ο τουρ οπερέιτορ.

Τα εστιατόρια σε όλα τα κόνσεπτ ξενοδοχεία του Tjäreborg προσέφεραν πάντα πιάτα χορτοφάγων. Όμως το περασμένο καλοκαίρι, τα ξενοδοχεία OBC τα αντίστοιχα πιάτα παρουσίασαν μεγάλη αύξηση ζήτησης. 

Σύμφωνα με έρευνα του τουρ οπερέιτορ που διεξήχθη τον Φεβρουάριο του 2019 σε 2.143 πελάτες του, το 57% των Φινλανδών που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι καταναλώνουν περισσότερο φαγητό για χορτοφάγους σε σύγκριση με την περασμένη πενταετία. Το 35% ανέφερε ότι έχουν μειώσει την κατανάλωση κρέατος και το 43% ότι εμπλούτισαν τα γεύματά τους με ψάρι. 

Επτά στους δέκα ερωτηθέντες δήλωσαν ότι αναζητούν υγιεινές εναλλακτικές διατροφής στο μενού του resort.

(Πηγή: tornosnews.gr)