Διαμαρτυρία γονέων για  το Νηπιαγωγείο Γενναδίου

Από τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Γενναδίου, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

“Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι συγκεντρώνονται ως μόνιμοι ή εποχικοί κάτοικοι στα γύρω χωριά, συνεπώς οι ανάγκες για υποδομές στην περιοχή συνεχώς αυξάνονται. Μέσα σε αυτές βρίσκονται και τα σχολεία στα οποία αντί να βελτιώνεται η κατάσταση, χειροτερεύει.

Πέρυσι, με τη δικαιολογία των «λανθασμένων υλικών» που χρησιμοποιήθηκαν στο νηπιαγωγείο Γενναδίου βρήκαν την ευκαιρία οι αρμόδιοι και στρίμωξαν τα παιδιά του νηπιαγωγείου στο νέο κτήριο του δημοτικού απασχολώντας αίθουσες χρηστικές, σε ένα κτήριο που από την αρχή είχε πολλές ελλείψεις τις οποίες αναγκάστηκαν να καλύψουν κι αυτές οι γονείς από το υστέρημά τους και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων ζητώντας δωρεές από εκκλησιαστικές επιτροπές, πολιτιστικούς συλλόγους κ.ά.

Με τις νέες συνθήκες όπου η δίχρονη προσχολική αγωγή έγινε υποχρεωτική, χωρίς μάλιστα να αυξηθούν τα χρήματα για να γίνουν οι απαραίτητες υποδομές για να φιλοξενηθούν τα παιδιά που τώρα εκ των πραγμάτων θα είναι περισσότερα, έχει δημιουργηθεί πρόβλημα έλλειψης χώρου στο σχολείο μας.

Οι εγγραφές έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις 50 και το νηπιαγωγείο θα χρειαστεί ακόμα μία αίθουσα, η οποία όμως δεν μπορεί να διατεθεί στο Δημοτικό σχολείο γιατί οι αίθουσες που έχουν μείνει είναι αυτές των υπολογιστών και της ένταξης, που όμως είναι απαραίτητες για τους μαθητές. Σε περίπτωση λοιπόν που δεν παρθούν μέτρα, θα σταλούν παιδιά σε όμορα σχολεία, δηλαδή στη Λάρδο ή στη Λίνδο. Στη Λάρδο είναι γνωστό ότι επίσης δεν υπάρχει χώρος κι έτσι ουσιαστικά μένει μόνο το νηπιαγωγείο Λίνδου που είναι πολύ μακριά από τα χωριά μας. 

Σαν σύλλογος γονέων και κηδεμόνων έχουμε στείλει επανειλημμένα τα αιτήματά μας για δημιουργία νέου σύγχρονου νηπιαγωγείου αλλά και για διαμόρφωση της αυλής για την ασφάλεια των νηπίων  στο Δήμαρχο Ρόδου, τον αντιδήμαρχο παιδείας και τον πρόεδρο Γενναδίου με κοινοποίηση στις αρμόδιες υπηρεσίες, χωρίς μέχρι τώρα να πάρουμε απάντηση από κανέναν.

Ζητήσαμε συνάντηση με τον δήμαρχο Ρόδου και πάλι δεν πήραμε απάντηση. Μαζί με τη διευθύντρια του Δημοτικού σχολείου κάναμε συνάντηση με τον νυν πρόεδρο του Γενναδίου και τον επόμενο εκλεγμένο πρόεδρο Γενναδίου και ζητήσαμε τη στήριξη των κοινών αιτημάτων μας για επισκευή του κτηρίου όπου στεγαζόταν το ολοήμερο νηπιαγωγείο έτσι ώστε να καλύψει τις ανάγκες των παραπάνω παιδιών προσωρινά, μέχρι να γίνει το νέο νηπιαγωγείο.

Ζητάμε
• να μην αναγκαστεί κανένα νήπιο να σταλεί στη Λίνδο
• να μη στριμώξουν άλλο τα παιδιά στο κτίριο του Δημοτικού
• να γίνει επισκευή του κτηρίου όπου στεγαζόταν το ολοήμερο νηπιαγωγείο έτσι ώστε να καλύψει τις ανάγκες των παραπάνω παιδιών προσωρινά
• να παρθεί άμεσα απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο για τη δημιουργία νέου νηπιαγωγείου στο Γεννάδι

Απαιτούμε να έχουν τα παιδιά μας δημόσια και δωρεάν παιδεία σε δημόσια, σύγχρονα κτήρια που να καλύπτουν τις ανάγκες τους.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ”.