Μία έκθεση ζωγραφικής στη Ρόδο που δεν πρέπει να χάσει κανείς

Μια πολύ σημαντική έκθεση ζωγραφικής εγκαινιάσθηκε με μεγάλη επιτυχία το περασμένο Σάββατο, 8 Ιουνίου το βράδυ στην πόλη μας.

Οργανωτής το Μουσείο Νεολληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου, με έργα του γνωστού στο πανελλήνιο ζωγράφου Σωτήρη  Σόρογκα. Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Μουσείου ιατρός κ. Νικόλαος Φρόνας, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά και την υπερηφάνεια του ίδιου και του Δ.Σ. για το πολιτιστικό αυτό γεγονός το οποίο  χαρακτήρισε ως το σημαντικότερο εικαστικό γεγονός του καλοκαιριού στο Νότιο Αιγαίο. 

Αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων στο πλούσιο βιογραφικό του καλλιτέχνη, στη θητεία του επί 39 χρόνια ως καθηγητή στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο όπου δίδαξε χρώμα και σχέδιο στη Σχολή Αρχιτεκτόνων.

 


Επεσήμανε  ότι πρόκειται για έναν καλλιτέχνη που διαθέτει μεγάλη παιδεία και καλλιέργεια, παραμένοντας σεμνός και έχοντας κάνει πράξη μία από τις βασικές του προτεραιότητες που δεν ήταν άλλη από την ανάγκη του να βοηθήσει πολιτισμικά και ποικιλοτρόπως τις νεότερες γενιές, πράγμα  που απέδειξε με την πολύχρονη και επιτυχημένη παρουσία του ως Δάσκαλος.  

Με πολλές σημαντικές εκθέσεις στο ενεργητικό του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έργα του να βρίσκονται σε όλα τα σημαντικά μουσεία της χώρας μας και σε μεγάλες ιδιωτικές συλλογές. Το 2004 βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών και το 2019 από τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας με το παράσημο του Ταξιάρχη της Τιμής.

Στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τέρης Χατζηιωάννου ο οποίος  συνεχάρη τον καλλιτέχνη για το σημαντικό καλλιτεχνικό του έργο και το Δ.Σ της Πινακοθήκης για την εξαιρετική του επιλογή.

 


Η κα Αθηνά Σχινά Κριτικός και Ιστορικός Τέχνης, ανέλυσε στη συνέχεια το πολυετές καλλιτεχνικό έργο του ζωγράφου, την τεχνοτροπία, τα χρώματα και αναφέρθηκε στα μηνύματα που εκπέμπει το περιεχόμενο των έργων του.

Στο τέλος ο ίδιος ο λαμπρός Καλλιτέχνης αφού δήλωσε συγκινημένος, ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Πινακοθήκης, όλους   τους παρευρισκόμενους  και ανέφερε ότι θεωρεί εξαιρετική τιμή να εκθέσει στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης της Ρόδου, από τα σημαντικότερα στον εικαστικό τομέα του πολιτισμού της χώρας μας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος φιλότεχνων και εκλεκτά μέλη της ροδιακής κοινωνίας. 
Η έκθεση που γίνεται στη Νέα Πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου, θα διαρκέσει μέχρι τις  31 Ιουλίου με ωράριο 8 πρωί έως  9 το βράδυ εκτός Κυριακής και Δευτέρας. 

Είναι μια έκθεση η οποία αποτελεί ξεχωριστό καλλιτεχνικό γεγονός, που δεν πρέπει χάσει κανείς.