Καταδικάστηκαν δύο Καλύμνιοι για υπόθεση ναρκωτικών

Ένοχοι κρίθηκαν χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου δύο Καλύμνιοι ηλικίας 40 και 36 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Οι δύο άνδρες παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη για τα αδικήματα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών με τις ειδικότερες μορφές της αγοράς, κατοχής και πώλησης ναρκωτικών ουσιών κατά συναυτουργία και κατά εξακολούθηση από δράστες μη τοξικομανείς.
Χθες το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Δημήτρη Καρδούλια και Κάνδιας Πολυχρόνη, έκρινε ένοχους και τους δύο κατηγορούμενους αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό της τοξικομανίας μόνο για τον 40χρονο στον οποίο και επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών και χρηματικό πρόστιμο 15.000 ευρώ μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα και την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη με τον όρο της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Σε ό,τι αφορά τον 36χρονο κρίθηκε ένοχος χωρίς ελαφρυντικό και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Η «αντίστροφη» μέτρηση για τους εμπλεκόμενους άρχισε πέρυσι τον Φεβρουάριο με τη σύλληψη του 40χρονου ο οποίος παρέλαβε ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Καλύμνου διενεργούσαν έρευνα για τον 40χρονο προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή του σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών που είχε εξιχνιαστεί στην Κάλυμνο το Φθινόπωρο του 2017.

Στο πλαίσιο λοιπόν της διερεύνησης περαιτέρω της υπόθεση αυτής, οι αστυνομικοί του Τμήματος Καλύμνου πραγματοποίησαν στις 21 Φεβρουαρίου 2018 το πρωί έρευνα στο σπίτι του 40χρονου όπου και εντόπισαν  να κατέχει ποσότητα 359 γραμμαρίων ηρωίνης, τοποθετημένη σε τέσσερις συσκευασίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ποσότητα αυτή ο 40χρονος φέρεται να την είχε παραλάβει την προηγούμενη ημέρα (στις 20 Φεβρουαρίου 2018) από δύο άγνωστα άτομα με τα οποία συναντήθηκε με εντολή του 36χρονου Καλύμνιου ο οποίος την περίοδο εκείνη ήταν έγκλειστος στη φυλακή για άλλη υπόθεση. Αυτά τα δύο άγνωστα άτομα του έδωσαν τα ναρκωτικά με σκοπό τη διακίνησή τους.
Σημειώνεται πως κατά την έρευνα που έγινε στο σπίτι του 40χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Ηρωίνη βάρους 359 γραμμαρίων τοποθετημένη σε τέσσερις συσκευασίες
• Σύνεργα - εργαλεία «κοπής» των ναρκωτικών
• 2 κινητά τηλέφωνα και 2 κάρτες sim.
Ο 40χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω και σε βάρος του όπως και σε βάρος του 36χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.